Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2020. január 12., vasárnap

Mert vannak az okosabbak

2020.01.12. Deseda

Ez a "fajta", az okosabbak, akik mindig okosabbak mint mások, akik mindig mindenkinél okosabbak, akik mindig mindent jobban tudnak, ... ezek mindenütt jelen vannak, megjelennek mindenhol.

Úgy vannak ezek, mint a lószar meg a veréb, amíg lószar van addig veréb is lesz ugyebár, és ameddig tiltás van, addig "okosabbak" is lesznek akik tojnak az egészre.

Hiába minden okos szó, hisz a napokban már szinte az összes országos csatornán elmondták, és a napokban a helyiben is, hogy veszélyes rámenni az élővizek jegére, mert vékony, nem hízott még az előírásos vastagságra s napközben még olvad is.
A helyi sajtóban egy videóban is bemutatták, amint a speciális mentőszolgálat vezetője megméri a Deseda jegének vastagságát. S mert a mérés szerint öt centiméter, hát elmondták azt is, nem biztonságos!
Azt is elmondták, megmutatták, hogy ennek ellenére használják a korcsolyázók a jeget mégpedig az arborétum és a 67-es híd közti szakaszon.
Hiba volt a cikkben azt hozzáfűzni, hogy ezen a részen a Deseda szerencsére sekély. Nem az a szerencse, hogy sekély, hanem az, hogy még nem szakadt bele senki. Az a sekélység az nagyon viszonylagos. És nagyon változó. Ahol a korizók előszeretettel siklanak, ott igen sok helyen egy felnőtt embernek nagyjából mellig érő.
Az nyáron sekély!
A nagyjából négy fokos vízben, részben vagy egészében a víz alatt, pedig rohadt mély!

Nem beszélve arról, hogy nem csak nem megfelelően vastag a jég, de a minősége is gyenge és a vastagsága változó. Már ahol van! Partközelben, műtárgyak közelében, már több helyütt nincs is.

A fotók délután készülte, 14 óra körül amikor a levegő hőmérséklete plusz hat fok körül volt és a nap vidáman gyengítette az "okosabbak" alatt a jeget. Én nem értem!

Azokat sem nagyon akik a saját hímvesszejükkel csapkodják a csalánt, jelen esetben a jeget, no de aki még kisgyermeket is rávisz a jégre ...

Az élő vizek jegén tartózkodás szabályai vannak, aminek megszegése szabálysértés. No de ha azt senki nem ellenőrzi ... Senki nem ellenőrzi?

A Deseda, és a környéke is, csodálatosan szép kirándulóhely. Szívmelengető.
Viszont élve hazaérni is csodaszép, mert a jeges vízben nem szívmelengető!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése