Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2020. március 16., hétfő

Ne most akarj kormányt buktatni, ...

2020.03.16. Magyarország

Úgy vélem -hangsúlyozom, hogy ez az én véleményem- sok dolognak nem most van az ideje. "Mindennek rendelt ideje van és ..."
Most például ideje van a vírus elleni harcnak, ideje van a gyógyításnak, és hogy ez zökkenőmentesen, a lehető leggyorsabban történjen, a lehető legkisebb veszteséggel ... hát ideje van a békességnek is.
Ne most akarj kormányt buktatni, ne most akarj politikai hasznot húzni, ne most akarj a kormány kárára népszerűségre szert tenni és ne most akard megmutatni, hogy te aztán minden testhelyzetben ellenzéki vagy. Mert biztosan van egy testhelyzet ahol már nem ... Nem számít!

A kormány elrendelte az egészségügyi vészhelyzetet, mától elrendelte az oktatási intézmények bezárását, ... "megnyugtatlak" lesz ez még ennél szigorítottabb is!
Az Orvosi Kamara már beterjesztette és kéri a lakossági mozgás korlátozását.
Egyszerűsítve, a lakhelyelhagyás korlátozását.
Én úgy gondolom, hogy annak is eljön az ideje és a kormány kénytelen lesz meglépni.  Hiába vannak a soraik közt ostoba fajankók akik a szakmai javaslatokat politikai haszonszerzésnek titulálják ....
Ideje van a szakembereket is komolyan venni! Úgy is lesz, nem kell hozzá sok idő.

A kormány elkezdte ezt a vírus elleni harcot, megnyitotta az intézkedések sorát, végig is fogja csinálni. Végig is kell nekik csinálni. Ahhoz pedig, hogy minél hamarabb sikeresen túljussunk rajta, ahhoz a szabályaikat követni kell, a kijelölt ösvényen kell menni és felesleges, sőt káros az "ösvényre köveket görgetni". Ez vonatkozik mindenféle akadályra. Én úgy vélem a szóbeli akadályokra is.
Nincs itt az ideje a gyűlölködésnek, a hergelésnek, a széthúzásnak és a mutogatásnak.
Ideje van a higgadtságnak és az önmérsékletnek.

Nyilván, mindenki hall, lát, olvas és értelmez és van esze, hozzá vérmérséklete.
Hát most ideje van a számolásnak is. Számolj tízig és közben gondold át, hogy mit akarsz mondani és azt hogyan is?
Sokan nem hiszik, de azért a közösségi hálóknak hatalma van. Gondold át ott is, mi a vélelmezhetően hamis tartalom, a szenzációhajhász oldal, mi az ostobaság, mi a hazugság, mi a felesleges tartalom és mi az ami felesleges vagy plusz feszültséget kelt?
Nem kell a generált "feszkó", jön az majd az idővel magától is!

Mondok példákat.
Nem kell most az orvosokat, ápolókat, az egészségügyi személyzetet és az egészségügy helyzetéét kritizáló megosztás. "Szegény ember vízzel főz" rájuk is vonatkozik. Azzal gazdálkodnak, mint pénzzel, mint paripával, mind pedig élőerővel ami a rendelkezésre áll, amit kapnak és amit előírnak, vagy engedélyeznek számukra.
Azt oszd, hogy erőn felül a saját egészségük kárára is embereket mentenek!
Téged is ha kell! Ne kelljen!
Nem kell most hergelni azzal, hogy a kormány hová s menyi pénzt kúr el? Tudjuk!
Nem kell a hergelés azok ellen akik felvásárolnak. Ők úgy vélik jónak, úgy élik meg.
Az ő dolguk, mindent úgysem fognak hazavinni, nyugiban legyél, marad neked is.
Pont felesleges a nemzetközi árakkal dobálózni, hogy most ott mennyi a gázár és rezsicsökkentés ... őszintén, de tényleg. Most ez a legnagyobb baj? Eddig jó volt?
Kellenek ezek az igen jópofa "mind megdöglünk" feliratok? Sokan meghalhatnak és hát akkor majd lesz sírás-rívás fogaknak csikorgatása.

Rengeteg a felesleges, hangulatvadász tartalom, rabolja a felületet, időt, megzavar többeket és hergel. Válogass! Nem egy nagy dolog ám valamiről kideríteni, hogy igaz, avagy szimplán marhaság? Ha pedig nem sikerül kideríteni, akkor hallgass a józan paraszti eszedre és amennyiben kétség van benned, hát dobd el a tartalmat. Mint a lerongyolódott kapcát. Légy visszafogottabb, türelmesebb, körültekintőbb és gondolkodóbb.
De azért kritikus is. Ha megáll a kritika akkor uccu neki! Csak akkor ha megáll.
De azért a kritika előtt hagyj időt a kormánynak, kormányzati szerveknek, mert ha ma elrendelte az iskolák bezárását, akkor ne várd délutánra már, a teljes egészében kidolgozott távoktatás zökkenőmentes menetét. Ha hagytál időt akkor jogos a kritika.
Ez sok mindenre vonatkozik. Most szinte mindenre.

Ideje megmutatni a helyes kommunikálást ha már az a kormányoldalon és a kormányoldali médiumokban nehézségekbe ütközik.
Majd rájönnek ők is, hogy egyedül nem megy. Egyedül nem fog menni.

A fentiek az én véleményem, én így gondoltam, végig gondoltam, de természetesen a teljesség igénye nélkül rendeztem sorokba.
Néha tényleg igaz, "hallgatni arany", de az is igaz, hogy néha akkor sem lehet.
Ezért kell most minden mondatot, minden közlést kétszer is megrágni.

1 megjegyzés: