Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2021. június 9., szerda

Csőre töltve a Fidesz kedvenc fegyverneme

Kamukaze hadtest.
A fidesz csőre töltötte és azonnali hatállyal bevetette, harcba küldte, kedvenc régi-új fegyvernemét, a kamukaze hadtestet.
Mi több, nagyon úgy néz ki, hogy a vezérlő tábornagy maga vezeti a csapásmérést.

Egy régi kollégám szokta volt mondani:
-Vigyázat! Lábakat fel!
Elgurították a hantagolyót, nehogy elkaszáljon!
De hívhatjuk ezt bátran "hasba akasztásnak" is. A kamukaze hadtest szép módszeresen lyukat beszél a hasunkba, oszt ha bevesszük, hát a választásokra kivérzünk.
Vigyázni kell. Jól felkészült hadtest több tízezer elkötelezett katonával, kik bármit bevesznek amit a felsővezetés a száján keresztül szellent.
A vezérlő tábornagy és a főtisztjei, tisztjei elkötelezettségéről és a kamu terén kifejlesztett kimagasló tudásáról már ne is essék szó. Profik!
Kamuban annyira profik, hogy az sem igaz, amit kérdeznek.

A kamukazek hátországa, ellátása, támogatottsága annyira magas szintre jutott, hogy kár is a leverésükön, legyőzésükön ábrándozni. A kamukaze hadtest harcászati tevékenysége és a katonái kiválasztása is, mindenben megfelel a kitűzött hadászati célnak. Beépültek mindenhová, szétfröccsentek a társadalom minden rétegében mint a higany. A hadtest számos higany hadosztálya több tízezer elkötelezett speciális katonával birtokolja a harcteret.
Az egyes harcos specialitása a feltétlen elvhűség, a parancs iránti feltétlen engedelmesség, a gondolkodás teljes hiánya.
A gondolkodás teljes hiányát az agy speciális átszerkesztése adja -sokan mosásként említik-, minden bejut ami a harcálláspontról jön és semmi ami észérv.
Érzelmi töltésű alakulat, katonái bármit képesek gondolkodás nélkül visszamondani, terjeszteni és a legkisebb ellenállás (észérv) is heves, dühödt, agresszív reakciót vált ki náluk. Erről ők azt feltételezik, hogy ellencsapás a csapásra, pedig csak demagógia.
( Demagógia: "Népámítás. Nagyhangú, megalapozatlan ígérgetés és az érzelmek, szenvedélyek felelőtlen felszítása a tájékozatlan néptömegek megnyerésére."

Rossz hír: -a saját terepükön, a harc felvételével nem legyőzhetők.
                  Kár is időt pocsékolni a velük való harcra, nem átállíthatók.
Jó hír: -legyőzhetők. A tájékozottság, gondolkodás képessége, józan paraszti ész -minden minek híján vannak-, alkalmas arra, hogy döntéseinket ne a kamukazek álinformációja vezérelje. Az egyes harcosok nagyon nagy gyengéje ha nemes egyszerűséggel keresztül nézünk rajtuk, levegőnek nézzük őket, szóra sem méltatjuk.
A mellőzöttség elöli őket, az agytevékenységük korlátozottsága nem képes megbirkózni a mellőzöttség okozta lelki válsággal.

A vezérlő tábornagyuk, és a legmagasabb vezérkar elvesztése, magával fogja hozni, hogy a kamukaze hadtest szép lassan feloszlik, erejét veszti. Biztos lesz néhány elszánt aki erkölcsi szeppukut is képes elkövetni, mások, néhány egyes harcos, még évekig, évtizedekig harcolnak a saját démonjaikkal, no de az már kit érdekel?

2 megjegyzés: