Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2022. április 4., hétfő

Ezt nagyon elbasztátok magyarok!

Ezt bizony elbasztátok magyarok!
Nem érzitek, nem tudjátok mennyire. Nagyon.
Majd megízlelitek, megérzitek, megtudjátok.

Csak gratulálni tudok. A negyedik kétharmadhoz is, meg az ostobasághoz is.

Az ország legszegényebb helységében 90 százalék felett, a húsz legszegényebb helységében 80 százalék felett nyert a fidesz.
Lázárnak alighanem igaza van. "Akinek nincs semmije, az annyit is ér."
Mármint esze, jelleme, becsülete nincs. Erre gondolhatott.
Tízezer, tizenötezer, maximum húszezer, de van kinek csak néhány kiló hús. Ennyit ér a voksa. Ennyit ér ő maga is, mert ennyire tartja magát.
Nem érdekelnek a mentegetések. Tudják ők nagyon jól, hogy mit cselekszenek, hisz ha lebuknak akkor hangosak, agresszívek, neked mennek.
De mindez (ők) csak hab a nagy-nagy tortán.
A választás nem itt dőlt el. Nem is a külhoni szavazatokon. A tizenkét év agymosásán dőlt el. A parttalanul dőlő hazugságokon, uszításon, félelemkeltésen.
Tizenkét év nem volt elég nektek észre venni, hogy a hátatokon állva, kifosztanak.
Mi lesz most?
Újabb négy év amikor szophatjátok az úri elit, a hatalmasságok, az oligarchák farkát néhány cseppért. Azért a néhány cseppért megaláznak minden nap, lenéznek, hülyének néznek és elvárják azt is, ha épp nem szopsz akkor nyald fényesre a seggük.
Alárendelt senkik lesztek és a véretekkel hizlaljátok a diktatúrát, növesztitek a gazemberek vagyonát, közben hallgathatjátok a régi és az új hazugságokat.

Megadtátok tenmagatok tegnap, letérdeltetek, eladtátok magatokat, a jövőtöket, a hazátok szebb jövőjét, gyermekeitek talpa alól a jóérzéssel járható utat.
Milyen ösvényt tapostatok, jelöltetek ki nekik? Vagy betérdelnek mellétek szolgának, vagy elhagyják apáik ösvényeit vele együtt az országot is.
Minél többen mennek el, annál inkább nem lesz itt változás, mert ti maradtok azok akik vagytok, a félrevezetett, átnevelt, megfélemlített gyáva és ostoba alakok.
Ez kell nektek. Megkaptátok. A baj az, hogy magatokkal rántotok mindenkit.

Hová lett majd egymillió ellenzéki szavazó? Hová?
Egy része bedőlt, hogy seggbe kúrják, másik része betérdelt a sorba szopni. Esetleg vár.
Csak azt tudnám, ha vár akkor mire? Csodára? Az nincs. Van helyette orbáni vastaps.
Eltűnt majd egymillió ellenzéki, helyettük beszaporodtak a parlamentbe a nácik. Hurrá!
Ennyire tellett? Ez az új irány?
Nem volt elég ennek a szerencsétlen országnak a rengeteg Horthysta Putyinista fasz, nem csekély Sztálinista, Kádárista beütéssel? ... Ehh! Elég.

Nekem ebből elég volt. Nem hadakozok tovább. Kiért? Értetek? ... Meg a faszom! ... Nekem meg már tök mindegy. Megvoltam eddig is, megleszek ezután is.
Az én számból legalább igaz:
- "Sosem voltam vagyonos ember, nem is vagyok, nem is leszek."
De azért nem fogok betérdelni, hogy ez változzon.

Nem állítom, hogy mindent megpróbáltam, megtettem a változásért. Közel sem.
Viszont megmaradtam a világosban és miközben próbáltam a fényre csalogatni másokat, eltűrtem -eddig eltűrtem- a mocskolódásokat, sértéseket, gyalázásokat, hamis vádakat, mindenféle rámrakott szennyet.
Az volt a fizetségem az évekért.
Épp ma olvastam egy ismerősnél:  -"Elfogulatlanul elemezni, a következtetéseket levonni, az elkövetett hibákat beismerni, - ezt kell tenni a bűnbakkeresés helyett!" Elkapott tőle a kínos röhögés. Pont ő írja ezt! Ő, aki egyike volt azoknak, aki az önkormányzati választások után, hamisan vádolt meg minden bizonyíték híján.
Mi a fasznak nekem ellenség, ha van "szövetségesem" is? :)

Naiv sem vagyok teljesen. Nem vártam ellenzéki kétharmadot, még győzelmet is csak csodaként reméltem, viszont komolyan bíztam a nagyjából kiegyenlített parlamentben.
Erre mit tettetek magyarok?
Elárultátok az ellenzéket, soha nem látott magasságba repítettétek a 12 éve uralkodó tekintélyelvű pimasz, pökhendi, mocskolódó bandát és még mellé tettétek a nácikat is.

Ezt nagyon elbasztátok! Totálisan el. Nekem pedig totálisan elegem lett.
Nem mondom, hogy szarok rátok ... de tulajdonképp igen. Mint ahogy tulajdonképp az is azt teszi -csak ő sem mondja-, aki ezen választás után szedi a betyárbatyut és elhúz külföldre. Én viszont maradok, de letettem a lantot.
A blog marad, jó lesz a vizuális bemutatókhoz. Mentem, láttam.
No persze sokszor az is súrolja a politikai teret, de mi nem? Direktben viszont nem!
Ha véletlen valakit megbántottam, hát ... nem érdekel. "Öreg vagyok beleszarok!" Agyő!

10 megjegyzés:

  1. Józsi! Maximálisan egyetértek veled. Igazából majd akkor jön a siránkozás azok részéről, akik "így"döntöttek, amikor a gyerekének nem lesz mit enni, esetleg a nagy CSOK-os segítséget nem tudja fizetni, és fedél nélkül marad. Én is azt mondom, hogy megérdemlik. Én is, mint te igyekszem reálisan gondolkodni. Vigyázz magadra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Márti! Vigyázok. Tedd azt Te is. :)

      Törlés
  2. Remélem azért azokat a kedvezményeket, amit a "kizsákmányolóitok" adtak, és adni fognak számotokra, visszautasítjátok!!!!!!!!!!
    MZP-vel és GYF gondolatvilágával egyszinten vagytok az tisztán látszik az írásaidból.
    A viselkedésetekre pedig szavakat sem lehet találni....(((
    Árpád

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor miért olvasol?
      Arc (név) nélkül "arcoskodsz". Tudod, hogy nevetséges vagy?
      Szerintem te a saját gondolatvilágoddal sem vagy tisztában, nem ám az enyémmel.

      Törlés
    2. Tudja ,hogy mi a színvonal ???? A fidesz Bayer,Mészáros,Farkas Flóri,Győzike,Rogán,Demeter Szilárd ,Kósa kupak Lala.🤮Egy napon ne emlegesse az ellenzéket a romlott fidesszel.

      Törlés
    3. Egy napon (de inkább lapon) emlegettem volna?
      A választói körzetekben, a választók közt, utána meg a szavazófülkékben kellett volna önérzeteskedni.

      Törlés
  3. Én nem írtam ki magamból, ezért többször is elolvastam, hogy enyhüljön a még mindig bennem tomboló düh. Köszönöm a segítséget!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm! Igazán megtisztelő. :)

      Törlés