Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2023. július 21., péntek

Középkori kín(os)pad Kaposváron

2023.07.21. Kaposvár

Meglepő lelet. Nem számítottam egy ennyire komoly régiségre, hogy csak úgy az utcán hever.
Középkorból visszamaradt kínpad -vagy inkább kínos- Kaposváron.
Azért gondolom, hogy a középkorból maradhatott vissza, mert erre csak az ül aki talpig vasban van (páncél), vagy pedig az akit ráfeszítenek.

Kis kitérő. Talpig vasban .. Ma olvastam, hogy a mi hőn szeretett vezérünk és nemzetvesztőnk, "talpig vasban, golyóálló mellényben testőrei sűrűjében" libbent be Tusványosra. Pedig ott biztosan nincs ilyen pad. Kitérő vége.

Amúgy viszont, az érdekelne, hogy vajon Somogy vármegye főispánja pihentette már ezen fenséges hátsóját? Vagy pedig Kaposvár Megyei Jogú Város örökös polgármestere, esetleg ledobta rá megfáradt tagjait valamelyik sétával egybekötött közmeghallgatás során?
Kétlem én. Nem oly kényelmes ez mint a superb.

Kis kitérő. Ha Somogy megye megnevezése Somogy vármegye lett, akkor a Megyei Jogú városunk hogy nem lett Vármegyei Jogú várossá? Nincs itt logika. Kitérő vége.

Egy biztos pont van már csak itt. A pad. A lelet. A kórkép.
Kis magyar valóság, a kis magyar vármegye, kis magyar megyei jogú város jogán.
21. század, űrhajózás kora és még jobban is teljesítünk.

Kis kitérő. Én semmiképp nem hagynám ki a ziccert, és telepítenék egy elektromos töltőt a pad mellé, hogy az átutazó "elektromos vándor" megpihenhessen -vigye majd jó hírünk szerte a bolygón-, míg feltöltődnek a verdában a kínai vagy koreai ámde magyar energiával, magyar vízzel, magyar környezetben készült akkupakkok. Kitérő vége.

Korszakos pad ez no! Holnap átfestem. Megérdemli. Milyen legyen a színe?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése