Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2020. február 29., szombat

A szép és a lelki nyomorultak

Lapozgatok, lapozgatok ... és rendre elém bukkan egy fotó, ahol egy áldott állapotban lévő nő ül egy padon, ölében papírok, keze összekulcsolva a mappán, benne toll. Padon. ... A vádlottak padján!
Egymaga, mint egy pellengéren!
Demeter Márta ő.

Tegnap láttam felvételeket az előkészítő tárgyalásról is, amikor beszélt.
Előtte, körötte fotósok hada félkörben, volt melyik térden állva közvetlen közelről fotózta az arcát egyik képet a másik után. Sztárok nem kaptak még ekkora figyelmet.
De az hagyján, hogy sztárok nem! Sztár bűnözők sem!

Értem én, hogy ő közszereplő, mag azt is, hogy a sajtófotósnak végeznie kell a munkáját, de ... De nem lehet azt minimális empátiával végezni?

Miért volt ennyire sürgős pellengérre állítani egy az utolsó hónapjában lévő viselős nőt? Mi volt ennyire sürgős a "családok kormányának" a "családok évében"?
De ha már ez a gaz rendszer, ezek a lelki senkiháziak nem tudtak várni, akkor a sajtómunkásnak miért kellett közben "rámászni", belegyalogolni szinte már az intim szférájába és folyamatosan zaklatni?
És miért nem utasította őket önmérsékletre a bíróság?

Demeter Márta, ha jól értesültem akkor márciusban szül. Holnap már március, mindegy mikorra írta ki az orvosa, a természet dönt, meg sok minden más.
Többek közt a stressz is!
Figyeltem a beszéde közben a hangját, s hát érződött rajta a hatalmas lelki, pszichikai terhelés, a nyomás. Veszélyeztették az áldott állapotát!

Az ő ügye nem ér rá pár hónapot, miközben pedofilt rejtegetnek több mint egy évig, ügyét nem viszik bíróságra ellenben titkosítják. Az ő ügye nem ér rá, amikor nyilvánvaló bűncselekményekben történt feljelentéseket söpörnek le az asztalról érdemi vizsgálat nélkül. Az ő ügye nem ér rá, amikor több éve elítélt fideszes bűnözőknek eszükben sincs bemenni megkezdeni a büntetésüket, és nem is viszik őket!

Köztörvényes bűnözőket, életellenes bűncselekmények elkövetőit, erőszaktevőket, garázdákat, rablókat, sikkasztókat, bűnszervezetek tagjait nem tettek ennyire nyilvánosan szégyenpadra és nem hordozta őket a média körbe az országon mint elrettentő példát és mint a véres kardot.

És közben, keveseket, kevés felszólalást látok Demeter Márta mellett. Miért? Hol vannak az egykori "harcostársak", a szövetségesek, a nők, az áldott állapotban lévő nők?
Hol vannak a keresztények? Hol a konzervatív keresztények? Igaz, utóbbiakat az sem "zsibbasztotta" amikor a vak komondoron esett keresztül egy közibük tartozó.
Demeter meg nem is tartozik közibük. Üljön csak pellengéren ugye?
Most viselősként ott, szoptatós anyaként meg majd pláne, később meg remélitek, hogy elítéltként. Érzéketlen gazemberek és a simulékonyak világa már ez!

Demeter Márta politikai és képviselői tevékenységéről én nem beszéltem, és azt kérem mások se terheljenek ezzel. Egy az utolsó hónapjában lévő viselős nőről beszéltem, aki megérdemli az együttérzést, mert még így is méltósággal, emelt fővel és nyílt tekintettel állja a pofonokat, és néz azokra aki a vesztét, a lejáratását kívánják.
Nem tudjátok letiporni azt, amit egy áldott állapotban lévő nő látványa mutat.

8 megjegyzés:

  1. Józsi! Veled együtt, én is azt érzem,hogy az igazság, tisztesség, már régen eltűnt.Ahogy írtad is, valóban ami az emberek idegeit borzolja, azt nagyon gyorsan "titkosítani" kell. Milyen világot élünk?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos rossz irányba menő világot élünk. Megint!

      Törlés
  2. Ùgy gondolom tiszteséges korrekt ember gondolkodását tükrözi az îrás

    VálaszTörlés
  3. Nem értem most akkor mi a bűne?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Arra én is kíváncsi leszek! Az egy dolog amivel vádolják, no de miben lesz bűnös? ... Bízok a bíróságban!

      Törlés
  4. Emberség nem ártana a bíróságon is! Nem sikkasztott, nem gyilkot, csak az ellenzék tagja!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Emberség még sok helyütt nem ártana. Én is attól tartok, hogy a fő bűne az ellenzékiség (duplán is) és megvezették, vagy nagyon kapóra jött a kormánynak.

      Törlés