Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2020. február 13., csütörtök

Újabb közellenség (biomassza) a láthatáron?

Látványosan halad a tervezett északi ipari park területének előkészítése. A nemrég még rettenetesen elhanyagolt  és gyakorlatilag erdősült területet, ami rengeteg műtárgyat rejtett ,megtisztították. Készülnek a bekötőutak, viszik be a közműveket.

Ilyen volt anno, nem is oly rég ilyen a kezdet.

Ahogy halad előre a beruházás, úgy jön elő a hallgatás fala mögül, a tervezett biomassza fűtőmű kérdés. Vannak ezzel gondjaim.

Volna értelme a vitának és a párbeszédnek, ha ... ha előtte pár kérdés tisztába kerülne.

Először is az, hogy a terv nem biomassza erőmű, hanem fűtőmű. Az én olvasatomban van különbség. Akiében nincs, nézzen utána és keresse meg a különbségeket.

Megértem az ellenérzést is, de azért az nem szerencsés, ha az ellenzők biomassza erőművekről készített tanulmányokkal próbálják meg igazolni az ellenérzésüket egy fűtőművel szemben. Vagy tényleg nem ismerik, érzékelik a különbséget, vagy szándékosan félrevezetnek embereket?

Az eddig említetteket azonban a kisebbik rossznak, vitatémának tartom.
A nagyobb hibának a téma felvezetését!
Az, hogy egy frissen alakult politikai szervezet (Élhető Kaposvárért Mozgalom) első témája egy olyan kérdőív kibocsájtása ebben a kérdéskörben ami ....., hogy is fogalmazzak udvariasan?
Eh! Nem leszek udvarias!
Az a kérdőív, felveszi a versenyt bármelyik nemzeti konzultációs kérdőívvel!

Gyalázatosan manipulatív.
Gyakorlatilag az öt kérdés első négye, tényként közöl feltételezést, ezzel felkínálva az elvárt választ is. Nézzük a tényközléseket, nem idézetekkel.
Veszélyes légköri szennyezés, tarvágások a zselici erdőkben, szemétégetés, szárított fekália égetése. Engem főleg a két utóbbi taglózott le.
Honnét a francból ez az "információ"?

Nos a helyzet az, engem ezzel a módszerrel (NER módszer) nem fognak tudni arról meggyőzni, hogy a fűtőmű veszélyes és szükségtelen.

Ez a tempó, ez ... Volt már ez a kérdés terítéken az önkormányzati választáskor is, de akkor sem  hozott nagy sikert, pedig akkor nem kísérte ilyen csúf mellékszál.
Óva intenék az emberek felesleges hergelésétől, manipulálásától. Abból van elég!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése