Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2021. szeptember 26., vasárnap

Előválasztás - Kaposvár

Egészen pontosan, előválasztás első forduló
Kaposvár

Második fordulón csak az első három helyen végzett miniszterelnök aspiráns vesz részt, a körzetekben induló összellenzéki kihívó személye eldől a jövő héten.

Beleszólásod van a jelölt személyébe, menj el választani.

Ne legyen kifogás az általam oly sokat hallott, olvasott: "mert ugyan kire"? Meg az: "ezekre? "Új arcok kellenének!"
"Nincs kiből választani."

Van választék. Lehet, hogy nem a legtökéletesebb, de van.

Somogy megyei 1. sz. országgyűlési egyéni választókerületében (Bőszénfa, Cserénfa, Csoma, Gálosfa, Hajmás, Juta, Kaposgyarmat, Kaposhomok, Kaposkeresztúr, Kaposmérő, Kaposújlak, Kaposszerdahely, Kaposvár, Kercseliget, Mosdós, Nagyberki, Patca, Sántos, Simonfa, Szabadi, Szenna, Szentbalázs, Szilvásszentmárton, Zselickisfalud, Zselickislak, Zselicszentpál).

Egyéniben indul:
Bereczki Dávid - Momentum Horváth Ákos Ervin - Jobbik és Dr. Varga István - DK

Tehát van kire, van kik közül választani, és bizony új arcok. Az országos politikában akkor is új arcok, ha már a helyiben meg is mutatkoztak.

Az elmúlt hetekben a legtöbbet hallott: "nem is tudok róla semmit" felvetésre csak annyit tudok kérdezni. Akarsz tudni róluk bármit is?
Mert ha személyesen nem is érted el mindegyiket, vagy egyiket sem, de az interneten az is megtalálható amit nem is szeretnénk, hogy ott legyen.

Arra kérlek dönts, és menj el választani. Én már megtettem.

Csak ismétlés jelleggel. A miniszterelnöki jelöltségért indul :
Dobrev Klára - DK, Liberálisok
Fekete-Győr András - Momentum
Jakab Péter - Jobbik 
Karácsony Gergely -Párbeszéd, MSZP, LMP, MZöldP
Márki-Zay Péter - MMM, Új Világ Néppárt

Itt aztán bőséges a választék és végképp nem állja meg a helyét a sok elcsépelt kifogás. Az tény, politikusok voltak eddig is. Párthoz tartozik mindegyik. No és akkor? Eddig nem így volt?
De közülük eddig még egyik sem volt kormányon, nem "tették tönkre az országot", nem a hatalomba visszaszivárgók, stb. Viszont!
Viszont képesek voltak összefogni és úgy tűnik képesek lesznek együtt dolgozni!

Tedd mérlegre a szempontjaid, válaszd ki az annak megfelelő, a neked megfelelő aspiránst, és újfent arra bíztatlak, menj voksolni.

Ha rám hallgatsz, akkor magadra hallgatsz és nem az ellendrukkerekre, nem a "hírterjesztőkre", nem a gyűlölködőkre.
Van veszteni való? ... Nincs. Van nyerni való? ... Van. 

Csak jól kell csinálni. Most kiválasztani azt a személyt akire majd mindnyájan szavazunk a jövő évi választásokon. Mindnyájan. Akkor is, ha nem a mostani favorizáltunk nyeri az előválasztást.

Gondolom, esetleg most csalódást is keltettem, mert nem ejtettem szót a kaposvári, az előválaszt kísérő, "specialitásokról". Nem is fogok. Azt mondom, mindenkibe szorult annyi józan paraszti ész, hogy kiszűri az ellentmondásokat, hazugsággyanús kamukat, rágalmakat, kissé sem életszerű dolgokat, és összerak magában valamiféle képet ezekről. Ha összeállt a kép, akkor van egy jelölted is.

Menj el előválasztani, hogy esetleg ne kelljen a fogadat csikorgatni jövőre.
Vagy ha mégis, hát akkor is megtetted amit megtehetsz, amit meg kell tenned.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése