Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2012. április 17., kedd

"A horgony"

Ő "a horgony" ... Mondá Orbán V.
Ez roppant érdekes. Ezen többszörösen is és több irányba is elgondolkodtam. Mint "vízet járó" ember találkoztam már horgonnyal. Nem is egyszer és nem is egy fajtával.
De mindnek voltak közös meghatározói. Úgy mint nehezék, rögzítő elem. No és mikor besuvasztották a vízbe, elmerült, majd a rothadékkal teli iszapba kapaszkodott. Mikor meg felvonták hát csöpögött róla a bűzös fekete lé. Lent pedig korrodálódott és persze közben fogta a hajót. Nem lehetett tőle haladni. Nem lehetett? Nem is akart a hajós haladni!
Hisz a horgony épp azért dobták le, hogy a hajó rögzüljön s még véletlen sem sodródjon el. Mondom álljon, stabilan!

Akkor hát miféle horgony is lesz Áder János?
Rögzíti az amúgy is ezer sebből vérző számos lékekkel terhelt, göthösen ziháló motorral küszködő, alig haladó Orbán Viktor féle ország "naszádot"?
Mi lesz, ha hirtelen lódul meg a "naszád"? Miért? Lehetnek még csodák is!
Olyankor esetleg nincs idő a horgony felvonására, hát elvágja a személyzet a láncot és a derék rögzítő örökre ott marad a mélyben
Alig hiszem, hogy erről lenne szó, erre utalt volna népünk nagy s bölcs vezére.
Nagyobb ennél az ő emberi ésszel s léptékkel nem is mérhető hatalmas bölcsessége.

Ő, s hű vazallusai már rég egy másik hajón ülnek, átültek, az utasokat -mint megannyi koloncot- pedig hagyták a "likas bárkává csupaszított naszádon". Átültek a "Kincses Flotta" hajóira s egyre inkább magára marad a "naszádunk". Nos, az ő hajóikra kell egy stabil horgony. Szépen rögzítik a csendes vízen a földi jókkal megrakott hajóikat, s onnét nézhetik a vergődő "naszádot", röhöghetnek a kínlódó, elkeseredett utasokon. Néha, ha kicsit csendesebb a víz, még visszaevezgetnek. Fosztogatni még kicsit a maradékot. Valamiből üzemeltetni kell a "Kincses Flottát". Az nem csökkenhet, csak gyarapodhat.

Orbánnak a horgony  mást jelent. És ez a jelentés kell neki. Biztonság, megállapodottság!
Az a jelentése, hogy ő már révbe ért, megérkezett, megállapodott, kalandozása, útkeresése befejeződött. A horgonya egy stabil kapcsolatot, egy már biztos karriert és megélhetést rögzít. A rögzítés az ő és elvbarátai megpróbáltatásainak végét jelenti. Révbe értek és ott is akarnak maradni.

Ennek okán aztán fütyülnek ők arra, hogy az elnök személyének és intézményének a nemzet egységét kellene megtestesíteni.
Az is igaz, az ő szemükkel nézve meg is testesíti! Mert ők a nemzet! Aki nincs velük, az ellenük. Aki ellenük, az pedig nemzetvesztő és hazaáruló.
Azoknak még a "naszád" sem jár. Vízbe velünk és dögöljünk!
.

7 megjegyzés:

  1. Schmitt volt a motor, Áder a horgony, Orbán meg beszél össze-vissza. Már nem keresem a logikát.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Brrrmm, bzzümm, .... csobb, plotty!
      Vizuális típus tudok lenni.
      Most épp fetrengek a röhögéstől. :)))

      Törlés
  2. Tegnap este hallgattam az Ütközőt az MR1-en, ott Kéri igen érdekeseket mondott Áderrel kapcsolatban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem a rádió valahogy kimaradt a felnőtt létemből. Gyerekkoromban még hallgattam nagyapámmal, viszont akkor nem értettem. Kéri Lászlót kedvelem, úgyhogy ezt az adást majd előásom és meghallgatom. :)

      Törlés
    2. http://hangtar.radio.hu/kossuth#!#2012-04-16

      Törlés
  3. De jó kis illusztráció....!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez egy négydarabos sorozat utolsó képe.
      Itt :-https://picasaweb.google.com/104793435861936055942/Tukor- megtalálod őket sorban, egymás mellett. :)

      Törlés