Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2012. június 30., szombat

Melegek ..

Rohadt melegek vannak manapság.
Már reggel ötkor -mikor útnak váltam- vízipólóztak a .... Bocsánat. Szóval megizzadtam.
Azért ilyen időben nem is lehet rossz holmi csúszómászónak lenni, például kígyónk.
Nem izzad a hónaljuk.
Apropó hónalj! Akkor hol a hón?
Nem számít! Csak kis kitérő volt a nagy melegre tekintettel.  Nem ez itt a pocakos kérdés.
Hanem a melegek!

Budapesten megkezdődött a melegolimpia. Viszonylag békés ünnepléssel.
Mintegy negyven ország vagy 4500 fővel képviseli magát. Illetve a melegeket.
Persze hogy békésen, hisz a helyszín titkos!
Már persze ha lehet ilyesmit titokban tartani. Apropó titok!

Ha nem titok kérdeznék valamit. Persze választ nem igazán várok, csak úgy agyalgás szintjén kérdem. A kérdés előzménye az, hogy én legutóbb akkor találkoztam ezzel az eseménnyel a hangos híradásokban, mikor arról tudósítottak, megfenyegették a szervezőket. Azóta nem nagyon tudósítják az eseményeket, bár nem is igazán figyeltem. Viszont akkor felmerült bennem a kérdés.

Miért is kell a melegeket utálni? Rendben van, nem kell szeretni őket. De miért kell utálni? Azzal az érvvel egyet tudok érteni, hogy Isten azért teremtette az embert kétneműre ....  és így tovább. Magyarán egy család hímnemű apából, nőnemű anyából és gyermekekből áll. Rendben. Ez egy elfogadható érv, mert így természetes. Természetes!
Ha nem így van, lehet helyteleníteni. De miért kell utálni és fenyegetni?

Úgy gondolom, a leghangosabbak nem is igen gondolnak bele egy egyszerűen elképzelhető lehetőségre. A környezetükben élőkre. ugyanis a melegekre általában
nincs ráírva: -"meleg vagyok!" De nincs ám!
Nem hirdetik és a rejtőzködés oka annyira nyilvánvaló, hogy mellőzöm is.

Én, mondhatni megettem a kenyerem több mint felét, de még mindig nem tudom megmondani ránézést egy embertársra, hogy meleg avagy nem. Ha egy "hülye buzi",
arra hamar rájövök, de azok meg rendszerint nem melegek.
Ki tudná azt biztosan megmondani,hogy a közvetlen környezetében élők közül hányan ..?
Megnézném egy ilyen nagypofájú fenyegetőző arcberendezését, mikor kiderül egy haverjáról, vagy munkatársáról, avagy egy rokonáról a másság!

De "tetszik" a nagy aggódás a köz pénzéért is. Mennyibe kerül ez a rendőrségnek, az államnak? Mennyiben van a biztosítás? Tessék szíves máskor is hangosan aggódni!

Egyébiránt elárulom, ha a szélsőséges gondolkodású és a renitens elemek nem kényszerítenék rá a rendezőségre a biztosítást, akkor a mostani töredékébe kerülne.
Akkor már én is aggódhatok egy kérdés erejéig a lóvéért? ...
Hát persze! Még akkor is, ha nem tetszik egyeseknek,amit most rögtön "összeaggódok" egy kérdés erejéig.
Kérdem én csak a példa kedvéért: -mennyibe is kerül egy Fradi, Újpest meccs biztosítása, amikor a tisztelt nem melegek szétverik a stadiont, meg pár utcát, néhány buszt, metrókocsit és "hála istennek" egymást is?

Ugyebár, mára már inkább fogjam be és a melegre való tekintettel ne kérdezzek többet!

9 megjegyzés:

  1. Igen, valószínű a hangoskodók azok, akiket provokálni lehet. Ha ama bizonyos vonulós napon nem mennének oda, hanem pl. a haverokkal egy sört megisznak, vagy a családjukkal egy fagyit elnyalnak, már jobban telt a napjuk.
    Nálam is volt egy időszak, amikor kiverte a biztosítékot, bár nem mentem ellentüntetni.
    De egy kérdésem van nekem is....minek ezzel vonulni? Minek hirdetni? Most jön a klasszikus mondat, én sem hirdetem, hogy én meg csak a hímnemű egyedeket szeretem.
    És bizony nem lehet tudni, hogy a környezetünkben kikről derülhet ki....nekem is volt meglepetésben részem.
    De akkor is. Nem értem minek vonulni, és minek ezt a híradóban leadni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nos az a baj, ha egy téma túl nagy egy bejegyzéshez, vagy túl rövidre próbálom fogni, akkor sok elvarratlan szál marad. Bár előnye is van. Lehet "beszélgetni".
      A vonulás már más lapra tartozik. Az nem az "olimpia". A vonulással én sem értek egyet, mert provokatív. Viszont bizonyos fokig a gyűlölködők provokálják ki a vonulást. Gyanítom, ha csendesen nem venne róluk senki tudomást és nem illetnék őket akkor is, mikor nem kellene, valamint nem érnék őket akkor is hátrányok, amikor oktalan, nos akkor értelmetlen lenne felvonulniuk.

      Törlés
  2. Engem nők neveltek fel. Apám lelécelt, mikor 5 éves voltam. Nagyanyáméktól, anyámtól, nem láttam, hogy a testi szerelem ennyire fontos dolog az életben. Mármint, hogy mindenhol mutogatni kellene. Aztán jött a kamaszkor, és minden meglibbenő szoknya, domoborulat után fordult a fejem, az orrom, mint mágnes követte a sarkkört, de még akkor is, ha néha sikerült hozzábújni valakihez, bezárt ajtók mögött, vagy embernemjárta helyeken zajlott. Elbújtunk.
    Lehet, hogy nem vagyok valami mutatós fickó, s ezért, meg lehet, hogy kisebbségi érzésekkel is meg vala tömve a puttonyom.
    Talán ezért nem értem, miért kell embereknek ilyen magamutogató tömegrendezvény.
    Állítólag az egyneműek vonzalma is pont olyan szerelem, mint a miénk. Biztos vannak közöttük is rejtőzködők.
    Ebben a természet elég jól elrendezte, hogy azonos nemű fajtáján belül nem szaporodhat. Ha viszont nincs jövője, akkor a jelent akarja kiélvezni. Ebbe bele tartozik az is, hogy a saját társaságát ilyen felvonulásokon egyszerűbben fogja megtalálni.
    Hát legyen.
    Amíg én megmaradhatok a konzervatív hetero életemben, hidegen hagy. Van akkora Budapest, hogy el tudjam őket kerülni.
    Ha a házunk előtt ricsajoznánk, talán jobban zavarna.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mint ahogy ár Editnek is válaszoltam, a provokálós vonulgatással én sem értek egyet. Viszont az "olimpiát" nyugodtan fel lehetne fogni úgy, mint egy zártkörű klubrendezvényt. Ám tegyék! Pontosan ahogy te is vélekedsz róla, hidegen hagy, elférünk ha nem tolakodnak be a "mi" életünkbe. Cserébe "mi" sem megyünk oda provokálni és gyűlölködni.

      Törlés
  3. Bocsánat,kedves Bohóc, de nem értem, hogy miért a devianciát fogadod el, és miért az ez ellen tiltakozókat itéled el . Egyébként, ha az emberek a történések és a jelenség hátterét, mozgató rugóját néznék és látnák, igencsak sokan meglepődnének. De azon is, hogy miközben a jelenség ellenzői és helyeslői egymásra fújnak, mi minden, valóban lényeges, történik a nagyvilágban és itthon is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó,ó! Ez így nem teljesen pontos, bár értelek. A helyzet az, hogy deviancia és deviancia közt van különbség. Méghozzá nagy. Az, hogy valaki melegnek születik, arról nem tehet és ellene sem. Mellesleg ezzel az állapottal kárt sem okoznak. Ugyanez nem mondható el az általam is felemlegetett futball huligánokról. A melegek nem azért jönnek össze "olimpiára", hogy embereket verjenek, viszont a fenyegetőzők egy részének ez nyíltan vállalt célja. Nem mint devianciát fogadom el, hanem mint állapotot és azért nem vagyok hajlandó előre billogot nyomni valakire, mert abban az állapotban leledzik. A tiltakozókat sem ítélem el, mert ha a melegeknek joguk van vonulni, akkor az ellenzőknek is. Az erőszakkal való fenyegetést ítéltem el.
      Tökéletesen egyetértek veled, ennél sokkal de sokkal lényegesebb dolgok vannak égen s földön. De! Ha a szélsőséges elemek ezt és a hasonló rendezvényeket az erőszak szélesítésére, propagálására használják fel, akkor lényegessé válik.
      De szélesítem kicsit a fontosabb kört, egy igazán veszélyes devianciával. A családon belüli erőszak sokkal fontosabb ügy lenne. Abba például hetente belehal egy nő. És a gyerekek, közülük hány? Hol vannak ezek a "buziverők", amikor az ellen kell tiltakozni.

      Törlés
    2. Buziverők ???? Hol-hol??? Én csak nyomorult kis öregasszonyok és öregemberek veréséről tudok, de arról nap mint nap után hallani. Hogy ki a szélsőséges azt a hivatalos média határozza meg, s vannak akik elfogadják amit sugallanak.
      Buziolimpia ? Láttad a képeket és a tudósításokat a "sportversenyekről" ? Ez nem deviancia ? Nem kell ezt védelmezni, védelmezik elegen.Ha a családon belül verik az asszonyt és a gyereket, oda nem megy rendőr. Nem folytatom, elnézést kérek tőled, nem te tehetsz az áldatlan helyzetről, csak néha elfogy a türelmem, s a te témád váltotta ki belőlem a mérgelődést. Nehéz kultúráltan vitatkozni néhány sorban. Mégegyszer bocsánat !

      Törlés
    3. ne kérj elnézést,semmi okod rá. Tudtam én, számítottam is rá, hogy: -"aki szelet vet, vihart arat!"
      Viszont ha kimérgelődted magad, fuss neki még egyszer az olvasásnak.
      Nem mondtam hogy nem deviancia. Nem is különösebben védem őket, sőt mint írtam is a vonulgatásuk nekem sem tetszik. Azzal kezdtem, nem kell szeretni őket ...
      Azt fenntartom, hogy utálni sem kell, fenyegetni sem, üldözni sem és bántalmazni sem. Az a lényeg, hogy nem ez az elintézés módja. Mint ahogy a romáknál sem, a zsidóknál sem, folytathatnám.
      Egyes embereket lehet utálni, sokszor "kell is".
      A média befolyása nem kérdés, de azt vitatnám hogy ők határozzák meg. Csak sulykolják.
      A "buziverők" szót azért tettem idézőjelbe, mert nem a mostani esemény egy konkrét cselekményéről írtam, csak a szándékot akartam kidomborítani.

      Válasz a kérdésedre:
      - "... több osztrák résztvevőjét a felvonulást követően, körülbelül 19 órakor, egy csoport újnáci irritáló anyaggal fújta le, valamint szóban megfenyegette. A szélsőjobboldaliak, akik közül többen a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom pólóját viselték ... Az osztrák résztvevők nem kívántak feljelentést tenni a szélsőjobboldali támadás miatt."

      Mint már írtam deviancia és deviancia közt nagy a különbség! Egyik kisebb (jóval kisebb), másik nagyobb (jóval nagyobb).

      Néhány sorban valóban nehéz vitázni, viszont nekünk megy kulturáltan is. Csak vitázz továbbra is, ha nem értesz velem egyet, vagy ha felbosszantalak. Nem neheztelek érte.

      Törlés
  4. Hát igen, erről a témáról lehetne "beszélgetni", mert tényleg sok az elvarratlan szál. Egy biztos, több oldalról kell mindent megvizsgálni.
    Nyilván a médiának hatalmas ereje van,de azt gondolom, ők is csak irányítva vannak. Éppen mi az aktuális, vagy hogy éppen valamiről el kell terelni a figyelmet.
    Nyilván a deviáns viselkedések közt is óriási különbségek vannak, és bizony tényleg nagyon sok minden nem kap akkora hangsúlyt, mint amekkorát kellene.
    Mint ahogy szó van róla, a családon belüli agresszió, vagy itt van a drog probléma, de én azon is kiakadok, amikor tizenéveseket látok reggelente iskolába menni, egyik kezükben cigaretta, másikban energiaital...
    És mennyi, de mennyi téma van, amiért szót lehetne emelni, amivel nem foglalkozunk.Vagy nem foglalkoznak vele azok akiknek kellene.

    VálaszTörlés