Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2012. június 21., csütörtök

Nem értem

Tán még két hete sincs, hogy olvastam.
Vagy hallgattam? "Mittudom"én hogy hol?! Orbán nyilatkozott, melyben a nyugdíjkasszáért aggódott. Azt vizionálta: -bármikor bedőlhet.
Már erre rácsodálkoztam. Mi az hogy bármikor? Hát akkor tegyen valamit "csesszemeg"!
Hogy mondhat ilyet egy miniszterelnök. Bármikor. Most vagy tud valamit, vagy nem!

Ha és amennyiben tudja, mi és mi okból, miért és nagyjából mikor, akkor arról beszéljen. Meg természetesen arról, van é megoldás és ha van, mikor állnak neki? ... Bármikor! ... Beszarás! Már elnézést.

Aztán szépen "kifüstölögtem" magam és hagytam a francba az egészet. Mígnem, mit hallok?! Ráadásul a napokban. Kötelező jelleggel küldik nyugdíjba a közszféra 62 évnél idősebb dolgozóit. Óriási ötlet! Csak ...

Ha a nyugdíjkassza döglődik, akkor az azt jelenti nincs benne elég lóvé. Ha nincs benne elég lóvé, akkor veszélyben van a már meglévő "nyuggerek ellátásának kifizetése. Akkor pedig mi is lesz, ha lóvé helyett még rakunk hozzá "nyuggert"?
Van valaki, aki érti ezt? Mert én nem!
Meg aztán két évig mást nem is lehetett hallani, minthogy sok a "nyugger", kevés a járulékfizető. Elvenni, megfosztani, nincs többé előrehozott, visszavezetni a munka világába! Szóval, akkor? Miből is?
Még majd agyalok rajta. Hátha megfejtem.

Azt azonban bátran mondom: -Istenem, de hülyék is vagyunk mi, de én nem!

9 megjegyzés:

  1. Erre szokták mondani, hogy nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal? Vagy valami ilyesmi......

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vagy elterelés. Egy filmben hallottam -már a címét meg nem mondom- : -"a feltűnést úgy lehet elkerülni, ha minél nagyobb feltűnést keltünk!"
      Nagy igazság. Mert teszem azt, ha ég egy ház (értsd, gyújtogatás okán), mindenki a tűzoltókat lesi és senki nem veszi észre, hogy az átellenes oldalon meg épp kifosztanak (értsd, a gyújtogatók) egy másik kérót. Csak példának mondtam, még ha van kis átvitt értelmű áthallása is. Na jó! Szándékosan van! :)

      Törlés
    2. Persze értettem mit akartál írni...de amúgy tényleg így vannak ezek a dolgok.

      Törlés
    3. Tudom én hogy értesz. De hát olyan jó néha még dumálni. :))

      Törlés
  2. Én meg azt nem értem, miért kell neked mindent értened! Ha süsü vagy, az jobb! Szerintük! Én nem akarok süsü lenni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nos megmondom miért. Mert azt szeretem, ha a szemembe folyó izzadság, vagy a hagymaszelés illóolaja vagy hasonló dolgok csípik a szemem, nem pediglen a hülyeség!
      Na ugye! Pedig a vackort szeretem. Te is? :)

      Törlés
    2. Én a dércsípte csipkét jobban szeretem, mint a vackort, de a hülyeséget nem nekem találták ki! Feláll a hátamon a szőr! Mostanában gyakori a vigyázállás!:(

      Törlés
  3. Pontosan fogalmaztál.
    Ezt nem érted teszik.

    VálaszTörlés
  4. én sem, de az uram szerint nem kell nekem émindent értenem....

    VálaszTörlés