Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2012. augusztus 11., szombat

Enyhén szólva is ....

Dehogy fogok én enyhén szólni. Egy nagy frászt! Meglehet belelovalom magam és még alpári is leszek. Ezek a képen látható, jó pénzért megvásárolható szartermékek, alaposan felpaprikáztak. Felszívtam a vizet mint a búvárszivattyú. Naná hogy fel! Megszoktam én már, hogy nem öröklétre vannak tervezve, de ....

De nem is hetekre, a hétszentségit!
Az első, a rövidebb, kibírt vagy egy hónapot. Rendszeres használat mellett. Gondoltam én, veszek drágábbat és meg is vizslatom tüzetesen. Mert ugyebár ha drágább, akkor elvárhatóbb a jobb minőség is, a minőséget meg megpróbálom megsasolni..
No persze! Én naiv lélek!
Megvettem azt a hosszabb darabot, mert kellemesen lágyan és könnyeden hajlott. Gondoltam akkor nem törik meg oly hamar a belseje. No meg persze drágább is volt, mint az elődje. Élt harminc napot! De csak azért, mert abból két hetet nem voltunk idehaza. Két hét alatt kirepedt a belső cső! Pedig nem is mindig tusolunk. Én például szeretem áztatni, megfáradt vázrendszerem és fonnyadt tökeim egy kádnyi jó meleg vízben.
Benéztem a fémspirál alá. Meglepő, s már-már mulatságos!
De nem az! Mert ezerrel kezdődik és százasokkal végződik!
A belső cső olyan vékony mint egy szűzhártya. Gondolom azért, mert az ilyen terméket meg lehet baszni! Már elnézést kérek, de nincs rá jobb kifejezés. Azt is meg kellene aki gyártja. Többször is. Kétszer földhöz, kétszer meg falhoz! Minimum.
Nos kérem! Csak halkan megjegyzem, aki ezentúl, nekem hasonló zuhanycsövet próbál meg eladni az minimum egy súlyos becsületsértést kockáztat.
Ma voltam egy szerelvényboltban -nem multinál- és gyorstalpalón elvégeztem egy kézi zuhanyozócső tanfolyamot. Hiába no! Holtig kell tanulni.

Majd eret vágok a régi vénámon is és csurgatok belőle nemsokára, csak megfogadtam, hogy amíg tartanak az olimpiai küzdelmek, addig én meg bojkottálom a politikát.
.

4 megjegyzés:

  1. Sajnos jártam már így én is. "Szakember" állította, hogy ezek jók. ... Utána a saját fejem után menve, vettem műanyag csövet. Igaz, hogy nagyon merev, még a forró víz sem simítja ki, ezért a lógásakor is eláll a faltól, de ez már meg van 4 hónapja és még mindig hibátlanul működik. Ja, és nem került milliókba. ;-)

    VálaszTörlés
  2. A bosszúság az bosszúság nem attól függ mennyibe kerül.
    Örülök a politikabojkottnak, olvastam egy cikket, ahol még az olimpiai szereplésünkbe is belekeverték a politikát. Csak sajnos szűklátókörű volt a cikkíró 60 évre már nem nézett vissza, pedig akkor lett volna igazán "érdekes" az okfejtése.

    VálaszTörlés
  3. mintha csak magamat hallanám, ugyanígy ugyanazzal , és én is, igen
    aztán leballagtam a legközelebbi OBI-ba és ott ténferegtem tanácstalanul a gégecsőválaszték előtt (gondoltam én is a gyártó vastüdejére, stb). mikor odasúgta egy - szintén - vásárló, hogy tegyem le a fémesen csillogót, és válasszam a beöntőcsőhöz hasonlatos sima gumislagot, ha kedves az életem...
    s lőn igaza

    VálaszTörlés
  4. Piszlicsáré dolgokon nem szabad bosszankodnunk, de semmilyenen sem szabad. Tessék sztoikus nyugalommal tekinteni a világra, mert csak felesleges energiapocsékolás elvonni erőinket ennél fontosabb dolgoktól, a személyes kapcsolatoktól.

    VálaszTörlés