Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2012. augusztus 3., péntek

Útkeresés

Azt már rég eldöntöttem, hallgatni nem fogok. Azon viszont még a mai nap is gondolkodok, vajh mi értelme van ennek? Mi értelme ezt így csinálni? Van értelme ennek a blognak? Persze. Tudom. Olvassák valahányan, eljutok valakikhez. Valameddig. De elég ennyi?


Bizonyosan nem. Kis lázadó. Kis ellenzéki.
Kis szócséplő. Aztán? Mire megyek vele?
Változik ettől bármi is? Bárki is? Összefogásról pofázok, miközben nem vagyok hajlandó senki mögé, mellé beállni. Ez így nem megy. Csak kényelmes. Nekem kényelmes. Valamiben bizonyosan változtatnom kell és akkor tovább lehet lépni. Nincs értelme az alagút bejárata előtt ácsorogni és belebeszélni a sötétségbe. Be kell lépni és menni kell. Különben a büdös életben nem látszik majd a fény. Meglehet, csak pár lépés kellene.
Pár lépés befelé. A kanyarig, vagy elágazásig. S ki tudja, onnét már hátha látszik a kijárat? Vagy ha nem is, bizonyosan hozzászokik a szemem a sötéthez és akkor tudok lépni tovább. Akkor hát. .... Indulás!
.

12 megjegyzés:

  1. Szia! :)
    Minden szavad valahol megfogan ;) Mindennek van értelme, a lázadásnak, ellenzéknek is. Vagy is a nagyvilágban ez a rend...
    Sötétben menni az a legnagyobb dolog, kapod az irányt, de csak, Te vagy az aki eldönti, meghallod és egyenesen mész, vagy nem hallgatol rá, és megkerülöd (adsz a kaksinak egy pofont)
    Egy mondatod, megfogott... ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Van értelme ennek a blognak? Persze. Tudom. Olvassák valahányan, eljutok valakikhez. "

      Törlés
  2. Szerintem ezek a dolgok belülről jönnek erőltetni semmiképpen sem kell.
    A nagy változások kicsiben indulnak.
    Pillangó-hatás.... :)

    VálaszTörlés
  3. Én is ezt mondom. Ha belépek a szocialista pártba, mindenki le fog mocskos kommunistázni, ha belépek a liberálisba, mindenki buzinak fog szidni, konzervatív, nemzeti pártokba elvből nem lépek, a romániai demokrata szövetségbe meg tiltja a hitem és világnézetem. Ha csak azt nézem, hogy most a teljes erdélyi magyarság ellenezte, illetve bojkottálta a Basescu elnök leváltási referendumját, mondván, hogy ez a Beszeszku áll a legközelebb az erdélyi magyarsághoz, amit a leghülyébb idiótája is látja, hogy nem igaz, ezek az erdélyi magyarok Orbán Viktor utasítására nem mentek el szavazni, nem meggyőződésből, hanem butaságból. Most elképzeled, ha egy erdélyi magyar például román pártokkal kezd el barátkozni, annak nincs mit keresnie a többiek előtt. Úgyhogy talán éppen ideje Mongóliába költözni a magyaroknak...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mehetünk Mongóliába. Megmondta Orbán, fél ázsiai származékok vagyunk.

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    3. Én nem megyek sehová. Mindegy hogy honnan származunk, az eltelt több mint ezer év alatt keveredtünk annyira az itteni őshonos népekkel, hogy az Ázsiából hozott szemléletünk felhígult. Mi már európaiak vagyunk. Ha visszamennék (tudom csak jelképesen) akkor ott is idegenek lennénk, hiába miniszterelnök ő, attól még mondhat orbitális hülyeséget. Ennyi erővel visszamehetnénk Afrikába, mert az ember onnan származik, egy tőröl.(Félreértés ne essék Attila hozzászólása apropóján, én itt a miniszterelnök kijelentésére apellálok)

      Törlés
  4. Jól írod! Azt hiszem minden kimondott, leírt szó számít valahol. Nem hiába írod, hidd el.
    Sajnálom, hogy nem jött össze a személyes találkozás, pedig úgy szeretnék egyszerre két helyen is lenni, de sajnos nem megy a tudomány mai állása szerint.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is mindig ezzel hitegetem magam. :)
      Én is sajnálom. Egyszer összejön. Időnk még rengeteg. :)

      Törlés
  5. Divide et impera! > Oszd meg és uralkodj rajta!

    Szép napot!

    VálaszTörlés