Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2012. szeptember 1., szombat

Piszkos alku?

Megint ránk figyel szinte az egész világ. Értetlenkedve! Az a tény hogy én nem értem, az teljesen rendjén való. Miért is érteném?
Igen kevés a konkrétum az értéshez és semmi a megértéshez. Mert azt, hogy a magyar kormány kiad egy gyilkost -tudván jó eséllyel kegyelemben fog részesülni hazájában- azt megérteni nem lehet. Érteni lehetne, ha tudnánk mi is áll a háttérben? De megérteni nem!
Gyanítom, a kiadatás nem az azeri diplomácia sikere. A miénk sem lesz. Pláne nem, ha bizonyosságot nyer, miközben mi még az örmény kormányt nyugtatgattuk az elítélt megszakíthatatlan bűnhődéséről, az már szabadon adhatott hálát Allah kegyelmességéről. No meg a miénkről!
Hogy én ezt az egészet nem érthetem? Nem hát! De a jelek szerint nem érti Obama elnök sem. Ha értené, akkor nem követelne magyarázatot. Nem érti az örmény elnök sem, mert ha értené, akkor -talán- nem szüntetné tmeg velünk a diplomáciai kapcsolatokat és nem helyezné készültségbe a hadseregét. Nem érti az örmény nép sem, mert ha értené, akkor -talán- nem szaggatna és gyalázna magyar zászlót.
Teszem hozzá,talán!
Mert meglehet, ha értenék még rosszabb is bekövetkezne.
Meglehet, jobb is nem érteni.
Beszélik, az azeri állam kétmilliárd euró összegben vesz magyar államkötvényt. Vesz? Tárgyalni biztosan tárgyaltak róla, mert azt bejelentették.
No de! Miért lenne a két dolog közt összefüggés?
Természetesen, a magyar kormány a nemzetközi jognak megfelelően járt el:

"Az azeri baltás gyilkos kiadatásánál Magyarország nem követett el nemzetközi jogsértést, a vonatkozó európai egyezmény szabályainak megfelelően, jogszerűen járt el - ........ Magyarország az 1957-es strasbourgi európai kiadatási egyezmény és az elítéltek átszállításáról szóló 1983-as strasbourgi európai egyezmény alapján mérlegelhette az elítélt férfi kiadatását. .........
A kiadatási egyezmény tartalmazza az aláíró tagállamoknak azt a jogát is, hogy az elítélt amnesztiában részesülhet, s az azeri elnök élt a kegyelemgyakorlás jogával."

Erre az elnöki kegyelemre azonban lehetett számítani. Innét kezdve meglehetősen álságos dolog arra hivatkozni, hogy a magyar kormányt becsapták. Egy nagy lószerszámot!
Piszkos alku köttetett és piszkos pénz érte a jutalom!
Mit piszkos? Véres pénz!
És ki tudja még mi lesz? "Legendásan jó" az azeri és az örmény nép kapcsolata. Könnyen követelhet ez az ügy még vért. Hacsak egy emberét is, már az is sok.

De ami a nagy kérdés. Miként mossuk le a gyanúját annak, hogy pénzért adtunk ki egy gyilkost? Ráadásul sejtvén, azonnal szabadlábra kerül.

A kormány miért várat a magyarázattal? Hacsak nem azért, mert az igazságügyi és a külügyi tárca vezetőinek cseréjét készítik elő.
Naiv lennék? Elismerem. Jó eséllyel igen, az vagyok. Hátha egyszer, végre ...

10 megjegyzés:

  1. A pozitív kép, amelyet olimpikonjaink festettek Magyarországról, most egy pillanat alatt eltűnt, ismét szégyenkezhetünk...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem szégyenkeznünk kell miattuk, hanem majd kiróni a jussukat az urnánál.

      Törlés
    2. Kíváncsi leszek én arra a szavazásra... még mindig annyi a birka ebben az országban, hogy nem győzök csodálkozni. A fenti témáddal kapcsolatosan olvastam máshol is hozzászólásokat. Van aki ezt is a Gyurcsányra képes fogni! Röhej, nem? Bármit tesz a jelenlegi kormány, az csakis az elődök bűne lehet, az ő hibáik következménye. Jól beetették a népet ezzel az ökörséggel! Csak azt nem értem, hogy egy gyilkos mostani szabadon bocsátásának mi köze lehet Gyurcsánynak. Szerettem volna többed magammal megtudni, de a hozzászólás írója nem akart lealacsonyodni a mi szellemi szintünkre, hogy megmagyarázza... Hoppá! Bocsánat!

      Törlés
    3. Ez az a bizonyos "jobbos tempó". Amikor már nincs mit magyarázni, akkor visszahúzódnak a hallgatás tornyába.
      Mellesleg meg, én szégyentelenek szégyenletes döntései, cselekedetei miatt szégyenkezni nem vagyok hajlandó!
      Erre nincs kétharmaduk! Viseljék a szégyent!

      Törlés
  2. Ha a fenti tény igaz, akkor tényleg baj van.
    Meg lehet baj van máshol is, ma délután hallgattam a rádiót, s elmesélték, hogy eddig hogyan is sikerült megakadályozni a koleszterinszint csökkentő vakcina gyártását...
    Azt mondom nem igaz! És mégis!

    VálaszTörlés
  3. Néhány magyarázatot és elméletet olvastam ez ügyben. Érdek, átverés, taktika vagy hiba... mindez csak politikai nézőpont kérdése. Ami biztos az az, hogy következmények nélkül nem marad. Sikerült ismét a címlapra kerülnünk...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt érdek nem szentesítheti, taktika nem indokolhatja, hiba és átverés nem lehet mentsége.
      Ez az arrogancia hozadéka.
      Egyre kevésbé mérlegelnek, mert lám úgyis megtehetem.

      Törlés
  4. Nagyszerű írás! Szívemből szóltál!Köszönöm.

    VálaszTörlés