Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2012. november 23., péntek

A vesztés törvényszerűsége

Ez sajnos nagyon nagy gáz!
Nem csak nekem.
Én úgy veszem észre -a nyilatkozataikból- hogy a demokratikus ellenzék szereplői is értik Orbánék cselekedeteinek okát.
Azt is látom sajnos-szintén a nyilatkozataikból- hogy a demokratikus ellenzék szereplői egymást viszont nem értik.


Hogy miért baj ez?
Azért, mert lassan már ez lesz a fő baj. Hiába látják mi is az elsődleges cél, ha az odáig vezető utat saját maguk torlaszolják el.
Tudomásul kellene végre venni, hogy Orbán helyzeti előnyben van -nem is kicsiben- mert ő nem csak szövegelhet, de cselekedhet is. Cselekedeteivel pedig a már amúgy sem csekély előnyét tudja növelni.
Az ellenzék szereplői vele ellentétben pedig csak szövegelnek és nem cselekednek érdemileg, mert a fő szempontjuk azt firtatni:
-ki mondta, ahelyett hogy arról menne a vita, mit is mondott?

Ezzel a módszerrel Orbánt nem lehet legyőzni. Sőt!
Ha a demokratikus ellenzék szereplői így folytatják, akkor Orbán még meg is fog erősödni, míg az ellenzékiek közül pedig többen is el fognak vérezni.
Törvényszerű az ellenzék újabb veresége, ha az ellenfelét érti ugyan -saját magát viszont nem-, de ezt a tudást a saját stratégiájába beépíteni nem tudja, megfelelő "harcmodort" és erőt felmutatni és erőit megfelelőképp mozgatni, irányítani meg képtelen.
.

2 megjegyzés: