Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2012. november 12., hétfő

Béremelés? Nem!

Adok kis pénzt, de abból ti "melósok" nem kaptok!
Most akkor mikor lesz az alapellátásban dolgozók számára bérrendezés? Merthogy a kormányzat is és az egészségügyet felügyelő szaktárca is azt ígérte a következő lépés az lesz.
A jelek szerint nem az lesz. Hazudtak! Megint!

Felemlegetem egyrészt azért, mert a leányom védőnő és mióta dolgozik csak kevesebb lett a juttatása, másrészt pedig azért, mert a kommunikáció megint csak félrevezető.
Aki csak felületesen figyel, vagy nem olvas a sorok közt, hát azt hiszi kapnak. Hát nem! A finanszírozásra igen, de abból bérnövekmény nem lesz!

"Megjelent az egészségügyi alapellátás alapfinanszírozásának megemeléséről szóló kormányrendelet, amelynek értelmében már novembertől több pénzt kaphatnak a felnőtt- és gyermekháziorvosok mellett a vegyes praxisok, a védőnői szolgálatok és a területi ellátási kötelezettséggel dolgozó fogorvosok. A Magyar Közlöny pénteki számában az egészségügyi szolgáltatások Egészségbiztosítási Alapból való finanszírozásának részletes szabályairól szóló kormányrendelet módosításával tizennégy százalékkal növelik az egészségügyi alapellátás alapfinanszírozását, így hetven-nyolcvanezer forinttal emelkedik novembertől egy átlagos háziorvosi praxis havi finanszírozása. .....
Az egészségügyi kormányzat becslése szerint az emelés legalább 27 ezer embert érint - mondta Szócska Miklós, kifejtve, hogy egy átlagos háziorvosi praxis havi finanszírozása 70-80 ezer forinttal, a védőnői szolgálatoké pedig 25 ezer forinttal nő.
Az eszközfinanszírozási maradványösszegből biztosított emelés az idei év utolsó két hónapjára vonatkozik, és beépül a jövő évi finanszírozásba is, "látjuk már a jövedékiadó-emelésből ennek a forrásait" - tette hozzá. .... az Országos Alapellátási Intézet (OALI) főigazgatója másnap az MTI-nek reagálva azt mondta: az alapellátást érintő kormányzati bejelentés egy fontos gesztus a szakma számára, egy olyan ígéret, amelynek reális alapja van. Ez a bevételnövekedés nem fog minden gondot megoldani, de ez akkor is egy olyan többlet, amely a háziorvosi praxisok működését könnyebbé, az ellátás minőségét jobbá teheti. A 14 százalékos emelés egyes praxisok esetében a fenntarthatóságot jelentheti - szögezte le."

Nos, ez egyértelmű! Van, hol el is ismerték. Az alapellátás alapfinanszírozására kapnak ennyivel több pénzt a fenntartó önkormányzatok.
Ebből pedig a védőnő kezébe egy fillér nem sok, de annyi nem kerül!
Majd javítgatnak ezt-azt, beszereznek belőle ezt.azt.
Mondjuk kicserélik belőle a nyílászárókat. ... Na ez az!

Hisz akkor meg is vannak a hosszú távú kilátásaik! Csak épp a térre, nem pedig ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése