Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2013. január 10., csütörtök

Gombafelhő

Elárulok valamit. Jó? ...
Ha nem jó, akkor is elárulom, de akkor minek olvasnád el? Pedig jó "trükk". Hasznos lehet.
Miként lehet rábukkanni egy egészségügyi intézmény -mondjuk kórház- hollétére egy nagyobb városban? ... Na, miként?
Egyszerű. Végig kell tekinteni a város felett, s ahol a hirosimai gombafelhőhöz hasonló gomolyog, arrafelé kell venni az irányt.


Hogy miért? ... Nem kérem, nem a hőközpont. Nem, nem is hulladékégető -pláne nem más égető- azokat a városon kívülre telepítik. Nem ég ott semmi. Parázslik.
A sok cigarettavég. Ahol a gombafelhő epicentruma van, rendszerint ott van mindjárt a bejárat is. Ott cigiznek a doktornénik, doktorbácsik, nővérkék, ápolók és egyéb egészségügyi alkalmazottak s melósok. Ott cigiznek az utcán, száműzetésben. Merthogy a törvény száműzte a dohányzó helyiségeket elszívóval együtt, az alkalmazottakat meg száműzte az utcára.
Így most ott reklámozzák a cigarettagyártók termékeit.
Nem is értem, miért nem kérnek jogdíjat?
No meg most a füstöt nem a szagelszívó nyeli el, hanem a bátor járókelő, aki kamikaze módjára gázálarc nélkül próbál meg átvágni a füstölgő tömegen.
Alig látszik a sok fehér köpeny a fehér sűrű füstben. Ezért hozzák újabban divatba a kéket? Kékben megtalálják a melóst, no meg az utca embere sem megy nekik.
Azért van ennek komolyabb tanulsága is.
- Jól van kisfiam, nem kell annyira sietni. Van idő regisztrálni, sőt még egy üccsire is. Látod? Ott cigizik a doktornéni. Emlékszel rá? Az az aranyos néni, aki apádnak is mondta, ha nem hagy fel a bagóval hát elviszi a tüdőrák.
Hadd tanuljon a gyerek! Szemléltető oktatás.

Jó, jó! Elismerem. Néha az ember mellékvágányra fut és nem a kórháznál lukad ki ha rámozdul a gombafelhőre, hanem mondjuk egy iskolánál. Mert tanul a gyerek!

3 megjegyzés:

  1. Szégyen! A legnagyobbak egyike, de nemcsak annak az eszementnek, aki ezt kitalálta. Az okokat pontosan leírtad, nincs mit hozzátenni. Most már azt következik, hogy a csoportba verődött dohányosakat valaki géppuskatűz alá veszi, mert a társadalom jogilag teljesen kitaszította magából ezt a csoportot. Anyagilag is, meg másként is. Ez nem megoldás: ez gyalázat.

    VálaszTörlés
  2. Legalább olyan borzasztó az is, hogy ott dohányoznak a frissen műtött betegek is, magukkal vonszolva az infúziót és a különböző tartalmú zacskókat, miközben hátul kilátszik a fenekük a hátulkötős kórházi ingből :-(((

    VálaszTörlés
  3. nem vagyok dohányos...de ez nekem már szinte boszorkány üldözésnek tűnik.

    VálaszTörlés