Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2013. június 13., csütörtök

Jupiterek s "kisökreik"

Ez egy álomország. Rémálom!

" .... „Nők a Magyar Nemzetért Közhasznú Egyesület”, mely a bíróságnak benyújtott éves elszámolásában formai hibát vétve Gipsz Jakabot, Iksz Ipszilont, Piros Aranyt és Hát Izsákot szerepelteti költségtérítésre jogosult tisztségviselőiként, ...."
( Itt olvasható teljes terjedelemben: "index" )
Igazából tán még foglalkozni sem lenne érdemes egy ilyen tévedéssel, ha ... Ha nem ez lenne a magyarországi mutató!
"Amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek!"
Így bizony! Ezen mondás szellemében szervezik a dolgokat, s ennek irányába terelgetnek bennünket. Van néhány tízezer, (százezer?) "Jupiter" és sok milliónyi "kisökör".
Van néhány százezernyi fanatikus drukker, kiket a "Jupiterek" ugyan a "kisökrök" közt tartanak számon, de ők valami okból mégiscsak "Jupiter" pártiak. Szerény véleményem szerint ők a "hatökrök". Ők még húzzák a szekeret. Húzzák, s vonják s bőgnek a Fő Jupiterért. Majd később rájönnek!
Ezért lehet az aztán, hogy a "kisökör" pontosvesszőt ír a kettőspont helyett s máris úgy vágják ki, mint kódis a taknyát!
Vagy hogy a "kisökör" világító mellény nélkül sétál a szőlőhegybe, hát megdobják egy ötvenezres csekkel. A "Jupiterecske" meg jogsi nélkül repeszt, felszólításra nem áll meg, az intézkedő zsarut megpróbálja felkenni felposzternek a garázs falára, de neki három évig még azt sem tudják megállapítani hogy elkövetett bármit is.
Ennek szellemében aztán a "kisökrök" kis pénzért vezetik a buszokat, villamost, stb, míg "Jupiterecske" nagy pénzért veszteségbe navigálja a céget, s ennek elismeréseként megdobja "Jupiter" néhány millával.
Vagy hogy minden igavonó "kisökör" a kis pénzéből képes kifizetni az adóját, de az évi húsz millát zsebre vágó x-dik besorolású Jupiter egy árva buznyákot nem adózik. Egy kanyi vasat sem! De hogy magyar pénznemnél maradjak: egy lyukas kétfillér nem sok, de annyit sem fizet be a kincstárba!

Van egy régi magyar mondás: "Tanulj tinó, ökör lesz belőled."
Ez onnét eredeztetendő, hogy: A fiatal herélt marha (tinó), ha nem tanult bele a kocsi vagy ekehúzásba, akkor levágták. Ergo nem vált belőle felnőtt állat, nem lett ökör.

Na! Ezt a mondást Fidesz maximálisan érti s fejlesztette tökélyre!
Kiheréllek, de akkor is told a szekerem, mert ha nem, akkor kiontom a beled is! Ha tolod, akkor addig lehetsz ökör beosztásban, míg erőd van, addig csak szívom a véred, de ha erőd elfogy, hát rögtön véred veszem, s a húst is leszopom a csontjaidról!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése