Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2013. június 11., kedd

Ne cseszegess már!

Ahogy elhallgattam a híradásokat, no meg a parlamenti közvetítéseket és mellé még amiket olvastam ma, abból azt szűrtem le (azt is), hogy a "ne cseszegess már" helyzetnek vége szakadt. Pedig hát -bár gát nem szakadt- még mindig a víz az úr. Ha Úr, akkor meg pláne!
Még a vészhelyzetnek és ebből fakadóan a védekezésnek sincs vége, de máris folytatódik az össznépi cseszegetés.

Én maradok az ígéretemnél és nem csesztetem egyik felet sem és egyik fél "prominensét" sem. Még csak azt sem feszegetem, piszkálom, hogy micsoda egy véletlen az, ha Bajnai Baján lapátol, akkor a TEK tábornokostul Baján zsákol. Nem kosárlabdáznak, hanem a gáton zsákolnak. Elismerés mindegyiknek! Az más kérdés, hogy utóbbiakat bőszen forgatja és mutatja a pártatlan köztévé, előbbit meg észre sem veszik. Na erre mondtam, nem feszegetem!

Úgyhogy békesség! Sőt! Továbbmegyek.
Egyetértek a Fidesszel. No nem mindenben, de egy dologban mindenképp. Egyetértek a beterjesztővel Rogán Antallal.
Anyám! Mivé lett elsőszülöttöd? Bocsásd meg fiad tévelygését!
Pedig még eszemnél vagyok. Akkor is egyetértek! Egyetértek a "romkocsma-adó" névvel illetett elképzeléssel.
Ha és amennyiben oda folyik be, amiről beszél a beterjesztő és arra fordítják amire szánja, akkor szerintem ez egy jó elgondolás. Vendégenként húsz forint, amit ha fülenként nézzük, akkor csak tíz, de ha ujjanként (merthogy esetleg négykézláb megy haza), akkor már csak egy forint, lássuk be bagatell összeg. Úgyis ráterhelik a vendégre!
Jó, jó! Tudom. Most jön az ellenérdekelt tábor, hogy újabb adó, újabb sarc, meg megint mi fizetjük meg, meg a többi. Na és?
Eddig is voltak újabbak és eddig is mi fizettük meg. Csak vannak, kik még nem jöttek rá. Vagy ha rájöttek, hát akkor sem hiszik, inkább a nagy géniusznak (ban) hisznek.

Pedig lesznek még újabbak és azt is mi fizetjük meg. Nem hiszitek?
Ha nem, akkor szavazzatok újra rájuk, válasszátok meg őket még négy évre és majd meglátjátok. Legközelebb elhagyják a kocsmát és lesz rom-adó, utána elhagyják a romot és kiterjesztik kocsma-adóra. Aztán tán még lesz a cigarettán is (merthogy az a haveroké!) szálankénti füst-adó. Lesz itt akkor még tán fing adó is, csak épp környezetbeterheléses szellentési adó néven és abból fedezik majd az illatosítók gyártása és felhasználása kapcsán a légkörbe jutó hordozógázok semlegesítésének költségeit.
Több ötletet egyelőre nem vagyok hajlandó adni, csak megfelelő mennyiségű (ami nekem megfelelő!) tiszteletdíj, vagy esetleg kenőpénz ellenében!

Apropó! Fing. Jut eszembe ...
-alfarhang-,-hátvágánygáz-,-seggszeleplehelet-,-végbélszél-,-tomporszóló-,-böndőgőz-,-lyukcúg-,-ürügyűrűfütty-.
Csak azért, hogy legyen végre valamin egy jót derülni. Már persze akinek vicces!

4 megjegyzés:

  1. Mindhárom gyermekem a gátakon. Ott valóban nincs politika, csak zsákok, zsákok és homok és víz, és végül inhüvely gyulladás. Idő sincs firtatni, hogy ki hová tartozik, vagy hová nem.

    VálaszTörlés
  2. Mifelénk is ilyen volt a helyzet még két napja...

    VálaszTörlés