Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2014. március 21., péntek

Nagy arc

Hát ne már! Ez nem ár! (a plakátokért!)
Ő minden pénzt megér!
El is viszi. Mindet. Ez Ő! A Nagy Ö!
Snájdig gyerek igaz? Már nem így néz ki, de nem baj. Úgyis felismerni. Ki a csinnadrattáról, ki másról? Hol a nyelve? Mindegy!
Anélkül is felismerem.
Csak megszoktam már hogy mindig csúfolódik kicsit. A kis huncut.
Jó magasan trónol. Lehetne magasabban is. Közelebb az őt megillető ... No, majd később.
Szép plakát. Szép helyen. Az ott mögötte a Nyugati temető kerítése, mögötte pedig a nyugalom kertje. Mögötte. ... Állj, állj, állj! ... PihenjeTEK. Nyugodtság.
Nem sugalmaztam én evvel semmit, csak közöltem a tényt. Az ott O óriás, amint ránk néz és mögötte van a nyugalom. Sokan vannak már mögötte. Ez persze őt nem érdekli. Soha nem néz hátra (csak mutogat). "Hajrá Magyarország!
De ha bárkit is zavarna az óriás ilyetén párosítása, hát elárulom nektek, magaslik Ő -a Nagy Ő- máshol is. Találkoztam vele nem messze onnét. A Béke u végén. Béke és Ő. Hm! Szóval ott van Ő -a Nagy Ö- az utca végén a kereszteződésben. Ott, ahol a temető felé kell kanyarodni. ...  Állj, állj, állj! ... PihenjeTEK. Nyugodtság.
Puszta egy véletlen! Kis város, sok temető. Sok és nagyok. És telnek. ...
Jó így találkozni vele. Lépten-nyomon. Végre felnézhetek rá! Eddig még úgysem sikerült! Jó magasan, biztonságban. Persze minden viszonylagos. Most a nap szíjja, majd az eső veri. Remete szex. Oszt majd leázik onnét. Előbb vagy utóbb, de le!
Magyarország miniszterelnöke. Még alá is van húzva! Olyan bizakodón, megnyugtató tekintettel néz le ránk. neki oka van a bizakodásra és nyugodt is lehet. Ő igen! Ó igen! Igen! Igen!
Szép nagy plakát. Nagy arc. Nagy fej. Nagyfejű parasztgyerek. ... Most miért?
Falun nőtt fel. Jó levegő, szántó, legelő. Libalegelő, libafos, pöttyös laszti, foci. Mára már fociakadémia nőtt a libalegelőre. ... Kitérő vége!
Hol is tartottam? ... Ja! Ebből a temetősből nem jövök ki jól. Átmegyek a város másik felére. Ott is van. Szép helyen. Ahol a 67-es befut a városba. Kijön szembe? Hát Ő!
A Nagy Ő! Mögötte a város egyetlen nagy kutyafuttatója. Rengeteg kis kutya jár a nagykutya mögé ...
Állj, állj, állj! ... PihenjeTEK. Nyugodtság.
Nem sugalmaztam én evvel semmit, csak közöltem a tényt. Ez van! A való világ!
Inkább nem feszegetném tovább a kérdést, hol is állnak O a Nagy Ő, nagy arcai?
Nem ez a lényeg!
A lényeg az, most már mindenki tudja ki is Magyarország miniszterelnöke?
Mindenki! Tudja? Mindenki tudja? ... Nagyon remélem!
Mert ha igen, akkor nem lesz sokáig nagy arcú óriásplakátja.

1 megjegyzés:

  1. Lehet egy kis ékezet lemaradt az e-ről. Így már érthetőbb lenne a plakátállítási koncepció. A népnek kuss, mert Magyarország (a) miniszterelnöké.

    VálaszTörlés