Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2014. március 24., hétfő

Welsz Tamás halálára

Mondhatnám -pedig nem akarok kegyeletsértő lenni- kurvára nem érdekel hogy halt meg Welsz Tamás? Mint ahogy az sem érdekel, miként élt? Mi közöm vele? Csak hát ugye ...
Nem is aprócska bökkenő a helyszín ahol elhalt és az sem, épp mi járatban volt? Addig mi járatban volt, mígnem a túlpartnak vette az irányt?
Mondhatnám, rosszkor volt rossz helyen,  s pláne nem ott és akkor kellett volna elhunynia!
Normális országban, normális körülmények közt, fel sem merülnének afféle elméletek amik most. Én megkockáztatom, nem lett öngyilkos, nem mérgezték meg -sem aznap, sem napokkal előtte- halálához nincs köze senkinek, sem a hatalomnak, sem politikainak, sem kormányzatinak, sem kiszolgálóinak.
Pláne nem a rendőrségnek! Csak hát ugye ...
Nem könnyű ezt elhinni nekem! Ez az egyik nagy baj! A másik pedig az, hogy egy ember halálából miként húznak hasznot -"véres" hasznot- a politikai ellenfelek, miként próbálják a sárba taposni egymást és követőiket és ezzel a tevékenységükkel miként húznak le bennünket, mindnyájunkat, maguk mellé a posványba? Trükköznek és manipulálnak információkkal -hazuggal, valóságossal- játszanak, manipulálnak élővel s holttal egyaránt!
Gondoljuk ezt végig!
Nagyon nagy ott a baj, hol egy efféle ember halálakor fel sem merül a természetes halálok, viszont felmerül a megölése és abban a politika, az államhatalom, az igazságszolgáltatás részvétele!
Hogy feltételezhetünk effélét? Miért? Miként? Mi okkal?
Ezt nevezzük mi sikeres rendszerváltásnak?
Ha ez megtörténhet, vagy ha csak bármiféle okkal,  bárminemű joggal -de ha csak a félelem, bizonytalanság okán-, egyáltalán feltételezhetjük, szóba jöhet a hatalmi rendszerek, ágak efféle tevékenységben való részvétele, akkor ... Akkor menniük kell! Nincs indok, mentség sem gondolkodásra, sem a választásoktól való távolmaradásra, hanem ítéletet kell hozni! Menniük kell!
Ez nem Szicília -bár már nyíltan folyik a szó, a diskurzus maffia államról-, legalább is ne várja meg senki ki épeszűnek mondja magát, hogy az legyen!
Mert ha az lesz, vagy az ... akkor ma Welsz, holnap Én, holnapután meg Te!

2 megjegyzés: