Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2014. április 6., vasárnap

A választás margójára!

"Egy hajóban evezünk!"
Így igaz! Én is egyben, Te is egyben! Na meg Ők is egyben!
Haladni? Haladni nehéz.
Persze nem mindenkinek! Van, akinek hátszele fúj, úgy könnyű.
És vannak, kinek vagy evező nem jut, vagy hajó nem, rosszabb esetben még víz sem. Ők aztán húzhatják, húzhatnak. No nem a lapátot, hanem ... "meg ..." és el ...!
No persze volna, lett volna megoldás! Lett volna! fel kellett volna fogni, új hajót kell építeni, vagy legalább kijavítani, összerakni a meglévőt, hozzá használható evezők, vízre tenni és hajrá! Egy jó kapitány sem árt, "első tiszt", "másod tiszt", "fedélzet mesterek", -ha mégsem azok, akkor vízbe velük- akkor érdemes evezni, halad a hajó. Jó irányba halad!
Úgy gondolom, nem így lett, nem így lesz. Túl sokan vannak még mindig, akik nem értik ... Rozoga hajóval, rossz irányítással, szájtáti, nemtörődöm evezősökkel ...
Anno, megvolt aki "elkúrta"! Most is megvan! Úgy hívják, nemtörődöm állampolgár.
Ha 80 százalékos részvétellel nyer a Fidesz, akkor csak gratulálni tudnék nekik. Így is azt teszem, de rossz szájízzel! Igen! Megelőlegezem.
Ne feledjétek, már mondtam egyszer. A választópolgár a foglalkoztató, a politikus a foglalkoztatott. Ha a foglalkoztatott nem jól dolgozik és mégis tovább dolgozhat, akkor nem ő a "hülye", hanem a foglalkoztatója!

6 megjegyzés:

  1. Egy ha jóban, és egy ha rosszban. Keressük benne a jót! Az is van.

    VálaszTörlés
  2. Korántsem vitázni szeretnék veled, nem is lenne értelme. Nem volt lehetőség, nem kínáltak jobb alternatívát, sem személyekben, sem a következményekben. Aztán egyértelmű lett minden: ha nincs miből választani, akkor minek a választás? Ezt igazolja a távolmaradók száma. A választás technikai részét pedig megoldotta előre a kormány. Van, akiknek jó volt, jó lesz, és vannak, akiknek nem. Ezek közül volt, akit meg lehetett szólítani, még akkor is, ha tudták előre, hogy ami egyszer nem ment, az nem fog menni a jövőben sem, ugyanazokkal a nevekkel, program nélkül.
    Egy hozadéka a legerősebb ennek a választásnak, újult erővel birkázhatják egymást a magyarok, nem kímélve anyát, állatot, irány az istálló, mindegy kinek, minek születtél.
    Mikor jutunk el arra a szintre, hogy jó szóval, érvekkel győzzük meg egymást, meglátjuk a másikat a porban, és lenyújtjuk érte a kezünket, hogy felsegítsük? Ha ez meg lesz, akkor elkezdhetünk arról beszélni, hogy mit akarunk: együtt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akár ... Mi legalább tudunk kulturáltan.
      Igaz! nem adtak igazi megoldást. De emezek sem! "Folytatjuk". Ezzel, amit folytatni akar, volt tele a hócipője több mint ötven százaléknak. Ha se nem narancs, se nem vörös, akkor mondjuk miért nem zöld? Miért nem adtak többen bizalmat és erőt egy olyan formációnak, hol azt vallják az eddigiek egyike sem jó és lehetne más? Miért erősítették helyette a feketéket? A sötét oldalról nem szólnék, mert a rájuk szavazókat én meg nem értem és nem is akarom őket megérteni! Nekem az a gyanúm, az új választási rendszert igen sokan nem értették meg, így azt sem, mostantól tényleg minden egyes szavazat számít és azt sem, a távol maradók Orbánék pozícióit erősítik. Mi lett a vége? Újabb kétharmad! Tartok tőle, ennek igen komoly, súlyos következményei lesznek!
      Mikor jutunk arra a szintre? Nem tudom. Nem tartom túlzásnak azt a víziót, ezek maradnak nekünk vagy húsz évig!
      Ha ez így lesz, akkor fogalmam sincs arról, mennyit látok még én a megvilágosodásból?

      Törlés
  3. Lehetett volna zöld, akár…
    De nem igazán akarták ők sem, ha nem így lett volna, akkor ráerősítenek. Hogy hogyan? Aki politikusnak áll, az már ennyit tud(hatna). Közel kell menni az emberekhez, még közelebb, ők még nagyon távol vannak. Ha mások meg tudják csinálni, nekik is sikerülhet. Gyenge a kommunikáció, és az sem vonzóerő, ami jelenleg van. Talán tanultak valamit, ez már a második eljátszott esély volt.
    Ez a választási eredmény borítékolható volt, én csak abban kételkedtem némileg, (nagyon picit), hogy meg lesz-e a kétharmad?
    Biztosan sokan meg tudnák magyarázni, hogy mit, miért tettek. Vannak olyanok is, akik mentek a többség után, és sokakban van harag, gyűlölet, az meg fekete.
    Most már semmi más nem maradt, mint várni a csodára: hátha mégis?
    Ha mégse, akkor szívunk, sokan...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A vereséget én is beikszeltem előre. No de ekkorát! Nem hittem!
      No igen. A csoda az lesz, ha ki tudjuk várni!

      Törlés