Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2015. február 19., csütörtök

Femen

Nem kértek fel védőnek s nem is hiszem hogy rá(rám)szorulnának.
Viszont a helyzet az, Putyin látogatását Budapesten "üdvözlő" aktivistájuk kapcsán beleolvastam egynémely híradásokba, s (sajnos) a hozzájuk fűzött olvasói reakciókba is.
Számítani lehetett a Femen felbukkanására.
Ahol Putyin megjelenik ott megvillannak. Kijevből indultak 2008-ban s azóta nemzetközi lett táboruk. Ukrajnán kívül felléptek Oroszországban, Fehéroroszban, Belgiumban, Olaszban s most nálunk.
Akadnak vitatható villantásaik, de mellettük szóljon, hogy a szélsőjobbot kiemelten kezelik, Putyint meg pláne!
Tartok tőle, étlapjukra felkerülhet Berlusconi, Strauss-Kahn, Putyin mellé Orbán is.

Most hogy megfutottam a tiszteletköreim, felemlegetem a velük szembeni gyűlöletet ami a hozzászólásokból fröcsög. Persze csak szerény válogatás szintjén, mert bár nem vagyok prűd, azért némelyiket nehezen viseli a ténta.
Hozzászólóktól (nem egytől, csak összevontam az egyszerűbb felsorolhatóság végett):
"Természetesen őket is Soros, meg az USA pénzeli s az is természetes bolsilibsik ..."
"Primitívek, ostobák, ribancok, rondák ..."
Elég is! ... Akkor lett elég, mikor az okos hozzászólók már a magyar baloldalnál és Gyurcsánynál tartottak.

Nos a helyzet az, ezek a nők, ókor vitatható dolgok miatt, vitatható módszerrel demonstrálnak. Viszont demonstrálnak az (azok) ellen ami, aki nekik nem szimpatikus. Meg merik tenni! Módszerük sem kell tessen, bár szebbnek tűnik mint a szétvert, avagy égő kukák, autók, épületek látványa.
Félmeztelenségüket felróni meg nevetségesnek tartom, mert semmivel nem alul öltözöttebbek mint mondjuk egy testfestésre beszervezett modell. Csak annyira nem színesek. Mindamellett ez a módszer a felhívásra igencsak hatékony, inkább kerülnek címlapra mint az, aki rongyos ruhában éhezik az önkormányzat lépcsőjén.

Részemről maradok annyiban, hogy fent nevezett "urak" és az általuk képviselt, véghezvitt dolgaikkal szembeni fellépésüket -a fellépőket meg pláne-, nem fogom ócsárolni. Azért nem, mert fel mernek ellenük lépni. Ők kevesen! Azon sokak (százezrek, milliók) meg, kiknek úgyszintén nem tetszenek az "urak" csak fotelból szemlélik az eseményeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése