Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2015. augusztus 25., kedd

Múltba révedők

Miért van ennyi múlta révedő elme kicsiny honunkban? Miért? Főleg úgy miért, hogy szemmel láthatólag a jelen nem is érdekli őket?

A jelenben jót nem is keresnek, nem is látnak, ellenben  a királyság jó, a nyilas korszak jó, a fasizmus jó, a nácizmus jó ...
a kalandozások kora is jó.


Amikor öltünk, raboltunk, fosztogattunk azok voltak a jó idők!

S miért nem látnak semmi jót manapság, a jelenben?
Hisz most is rabolnak, fosztogatnak ... ja hogy a saját népüket? Az tényleg nem jó!

Ezért hát fegyverekről álmodnak, géppuskákról, hadseregről, csendőrökről, tűzparancsról ... ahogy a határon átkelőket kaszálja a golyózápor. Nekik mindegy, gyerek, nő, asszony vagy gyereklány, a biztos halál elől menekülő s élni akaró, az éhhalál elől menekülő s élni akaró ... mindegy! Golyót neki! Golyót mert ide merészelt jönni, mert lehet köztük rossz ember is. Egy kalap alá!

Erről álmodnak, mert idehaza még nem érett meg a helyzet, még nem lehet zsidót, cigányt, komcsit, bolsit, libsit géppuskázni! Egy kalap alá!

Ehh! Hiába feléjük minden jó, normális szó! A gyűlölet rágja szívüket, a gyűlölet élteti elméjük. S hozzá sujtásos mentét, hímzett inget, címert, nemzeti színeket öltenek ...
számonkérik a történelem hamisítást s történelmet hamisítanak, ...
s ők az igaz a nagy magyarok!

6 megjegyzés:

  1. Nem kell félni a terroristától, mert ami bekövetkezik az ellen nem tudsz tenni semmit. A riogatás keltette félelem érzés már előre megöl. Félünk a félelemtől. Az rosszabb mint a terrorista bombája. Az pár embert öl meg de a félelem a nem félők kivételével mindenkit kicsinál. Könnyebb révedni a múltban, mint keresni keresni a kivezető utat.

    VálaszTörlés
  2. Hát akkor reszketve, szorongva révedezünk...mert már majdnem mindenki be van oltva.Hol van már a hurráoptimizmus?
    És Apa54 : Van még nem félő ember?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A hurráoptimizmust nem most vették el tőlünk. Szerintem.

      Törlés
  3. Hagyjuk a fegyvereket! Hagyjuk a határőrizetet. Jöjjön, aki jönni akar. Szállítsuk a fővárosba. Ott rengeteg hely van.
    Eddig látom, mi történik. A következő lépést nem látom. Mi lesz ezekkel az emberekkel? A németek és osztrákok nem kérnek belőlük. Ha tovább engedjük őket, ők "újragondolják a sengeni határokat". Ha nem engedejük tovább, akkor itt fognak cirkuszolni. Teljesen jogosan. Ők nem ide vágytak.
    Nekik Németország a cél. Igaz?
    Ki fogja megmondani végre nekik, hogy egy gazdasági játék sakkbabái, akiknek csak vesztenivalójuk van. Az országukat már feladták. Elmenekültek. Az életük még megvan, de itt M.o.-n médiahadjárat is indult ellenük.
    A kormány tagjai minket, a magyar lakosságot sem vesznek felnőtt polgárszámba, akinek feltárnák, hogy mi a terv. Mert a kerítés nem volt megoldás. Nem a pénzkidobás miatt, hanem mert nem fogta meg az áradatot. A fővárosba gyűjteni egészségügyi és pszichés kockázat. Nem is beszélve az akadályozott, munkába menő tömeg termeléskieséséről. A kamionosok, áruszállítók veszélyeztetéséről. A hiénák (embercsempészek) kitermeléséről.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hagyjuk a fegyvereket! Ne hagyjuk a határőrizetet! Jöjjön aki jönni akar, de nem kell feltétlen beengedni. Ne szállítsuk a fővárosba! Másutt is van rengeteg hely. ... Viszont ha már idejönnek, amíg itt vannak addig mutassunk méltóságot, emberséget és adjunk legalább minimális ellátást. ... A kormány, és ebben sajnos igen sok követője van, eddig csak a hisztériát keltette, növelte. Mellette a menekültek ellátását szinte teljes egészében ráhagyta a civilekre. ... Anno volt már hasonló méretű népvándorlás. Nem is annyira rég. Amikor a zsidók hagyták el Oroszországot s még akik akkor hazánkon keresztül járta. Volt úgy egymillió átvonuló. A mostanihoz képest azt szinte észre sem vettük. Pedig igencsak zavaros volt mellé a politikai helyzet. Hová lett az akkori szakértelem, tudás, logisztikai képesség?
      No ige! Volna itt megválaszolandó kérdés rengeteg!

      Törlés