Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2020. június 15., hétfő

A dicső múlt emlékköve is kopik

2020.06.15. Kaposvár

Te tudod, hogyha szeretnéd felkeresni, akkor hol található, látható? Nem? Ne keseredj el rajta. Eddig én sem tudtam. Nem túl feltűnő.
Főleg így nem, a fenyő és a fa, illetve beton virágtartók rejtekében.
Kicsit már retro hatású.
Emlékköveknek, "emlékműnek" is már kissé régies hatású, kopottas, néhol málladozó, alig olvasható feliratokkal. Amúgy, a környezet gondozott. Tiszta, ápolt. Kivétel a napszítta koszorú, és a zászlócska, meg más óvodás, kisiskolás díszek.
No persze, idei koszorú a megemlékezésről nem lehet, oka ismert, ... másként meg, miért menne ki bárki is, ha nem "jár" hozzá tömeg, biodíszlet, kamera, híradás, fotók és kisebb felhajtás? Minek a koszorúra költeni? Csak ott rohad, s nem hoz népszerűségi hasznot. Úgysem tűnik fel a megemlékezés hiánya, ha meg mégis, hát van indok.
Azért ha már van, ráférne kis "kipofozás".
Legalább kicsit rácsiszolni a lapra, visszaadni valamennyit a fényéből, bár a patina már maradna, olvashatóvá tenni a feliratokat, kijavítani a málló talapzatot.
Nem volna az egy akkora nagy érvágás a költségvetésen.
"MÁRCIUSI IFJAK KERTJE" ...
a másik emléklapon: ... "A MAGYAR SZABADSÁGHARC 150. ÉVFORDULÓJÁRA ÁLLÍTOTTA TÜSKEVÁR IFJÚSÁGA".

Így múlik, kopik a múlt dicsősége. 150 év múltán, jön egy nemzedék amelyik egy gondolat és egy kisebb tett erejéig fellángol, majd alig 22 év kell, s már ismét a múlt homályába vész a valamikori dicső nemzedék, vele a dicsőség és annak mementója.


1 megjegyzés: