Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2020. június 8., hétfő

Mi is az a pácsó?

Te tudod, hogy mi a pácsó?
Nem is kérdeztem semmit. Persze, hogy tudod.
Csak úgy kicsúszott ....Nem gondoltam komolyan.
Azért végigmegyek nagyjából, leginkább a magam megnyugtatására.
A pácsó a természetben előforduló, megtalálható, bányászható, színtelen, szagtalan -már ha színtelen és már ha szagtalan- kristályos szerkezetű vegyület. Ionrácsa szóra sem érdemes, egyszerű mint a faék. De nem ék és főleg nem fa. Hanem kocka. Nem olyan fafej kocka, simán csak kocka. Na. na! Mit simán! Az egyik legszabályosabb kocka! Azért ez már valami, nem?
Gyakorlatilag, a természetben pokoli mennyiségben előforduló cucc megkövesedett változatban. Ezt a megkövesedett alapot bányásszák, majd letisztítják róla a "dzsuvát" és már kész is a pácsó. Az igazi pácsó csak egy-két százaléknyi koszt tartalmaz, ezért roppant gazdaságos a kitermelése.
No persze az ember nem lenne "az ember" ha megelégedne ezzel az alap pácsóval.
Ezt az alapot, ma már a múlta gyökerezett, zömében az egyszerű eljárások hívei, no és egy-két megszállott fanatikus fogadja el felhasználásra.
Attól lesz kifejezetten jó a pácsó, hogy roppant nagy barátságot ápol a vízzel. Mintegy házasságra lépnek, de ez, mint minden házasság, nem feloldhatatlan.

Tudtad, hogy a pácsó antialkoholista? ... Na, na? ... Mondtam valami újat? Pedig bizony ám! A vízzel nagyon jó barátságot ápol és kedvvel "közösül", míg az alkohollal meg nem.

Visszatérve a mai pácsókhoz. Mivel az ember az olyan, hogy az ami van az soha nem az igazi, ezért az alap pácsót előszeretettel újragondolja. Ami azt jelenti, hogy a szennyeződéstől megszabadított alap pácsót "újraszennyezi".
No persze ez az újraszennyezés relatív, mert van aki direkt ettől érzi jól magát és akinek direkt ettől lesz a pácsó igazi pácsó. ...
Szerintem meg ... na jó, én nem döntő bíráskodok.
Bő lére nem akarom ezt ereszteni, mert "sajnos én is a régi iskola tanítványa vagyok, és ezért én is a természetes pácsóra voksolok. Rövidre fogva. Belepakolnak minden bizbaszt ... átszínezik, ízesítik, ... nitritezik, stb. Apropó nitrit!
Ez az a cucc, ami nálam is, és még sokaknál kiveri a biztosítékot. Apropó biztosíték!
A pácsó és a víz házassága rendkívül jól vezeti az áramot.
Ezért aztán a saját, és a kismegszakító épsége érdekében kerüld a megrázó élményt.
Nos hát, röviden ennyi is volna. Lehetne még beszélni róla, de minek?
Ez a pác só!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése