Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2022. május 5., csütörtök

A vandálok köztünk élnek

2022.05.02.   Deseda arborétum

Csak azt ne mondja valaki, hogy egy szélroham törte le. Mert nem. Ez a fenyő nem ebbe a fenyvesbe való. Más fajta. Persze. Másutt törte le a szél, oszt begörgette a fenyvesbe. Hát hogyne! Másutt meg nyoma sincs annak a nagy szélnek. Azt se mondja valaki, hogy szarvas, vagy vaddisznó szaladt neki oszt kitörte.
Egyik sem hülye. Meg nem is vak.
Azt se mondja valaki, hogy a kaszáló traktor csapta ki, oszt a traktoros ijedtében behúzta a fenyvesbe. Egyrészt nincs kaszálás, illetve csak az utak mentén, másrészt ha az lett volna akkor nem látható helyre húzza hanem eltünteti. Kupacokban áll az őszi gyérítés, nyesegetés maradéka.
Két előnye is van, hogy a hidat járhatatlanná tették a "szorgos építők". Az egyik, hogy  minimálisra csökkent az arborétum látogatottság miatti terhelése, a másik, hogy lehet spórolni a kaszálással. Két hátránya is van. Ugyanez.
Aki most be akar jutni, viszonylag nagyot kell kerülnie Magyaregres felé.
És a kevesek közt, kerül az esztelen vandál is. Mi értelme volt elpusztítani?
Gyönyörű kis fenyő volt, még viszonylag friss a "tetem", jó lenne karácsonyfának, de azt nem ilyentájt szoktak lopni. Az illegális koszorúkötők ágakat visznek nem egész fákat. Még azok is "tisztességesebbek" mint a vandálok.
Mi a bánatos kurva ... mi értelme volt kitörni és behúzni a nagy fenyvesbe?
Ekkora örömet tud okozni a céltalan pusztítás? Vagy erre indul be ...?
Akkor maradjon otthon és vegyen egy szobafenyőt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése