Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2020. március 9., hétfő

Apokalipszis - Armageddon

És mondá az úr, s lészen a fejekben őskáosz.

Úgy érzem, nem lészen apokalipszis, "valaminek a felfedése, feltárása", nem lészen mert egyeseknek nem érdeke a történések feltárása, megy a
ködösítés rendületlenül, de  a "világ vége és az előtte bekövetkező szörnyűségek" sem lészen, egyesek hiába is próbálják a ködösítéssel afelé terelni az elméket.

Úgy érzem, késik még az armageddon, "a végső csata", mert fontosabb a ködösítés, hülyítés, a félelem fenntartása, az emberek önpusztító, sorsrontó hajszolása. Egyesek ... nem tudom mit cselekszenek!

Nem tudom, nem értem, nem látom át, hogy mi az oka és főleg mi a célja ennek a világméretű kuplerájnak ami "koronavírus" címen folyik.
Egyre inkább azt vélem, hogy a fele hazugság, a másik fele meg részben sem igaz!

Csak néhány ami elgondolkodtató.
Kínában 24 ezer a regisztrált fertőzött - Kína népessége 1,5 milliárd- de gyakorlatilag Hubei tartomány után lassan az egész országot "befagyasztják", olyannyira, hogy még a legendásan szennyezett levegőjük is kitisztul. Utóbbi jó, előbbi a számok arányában érthetetlen. Még úgy is, érthetetlen, hogy a regisztrált fertőzöttek számához mérve sok a 3000 haláleset.

Olaszországban, amikor eléri a regisztrált betegek száma a 2 ezret -Olaszország népessége 60,5 millió-, gyakorlatilag leállítják a tanítást az egész országban.
Érvényes a bölcsődéktől az egyetemig. A számok arányában kissé furcsállom, még akkor is, ha vannak áldozatok.

Hazánkban, jelenleg számlálnak 5 fertőzöttet -Magyarország népessége 9,7 millió-, de már tömegrendezvényeket mondunk le, többek közt a március 15-i központi ünnepséget is. A számok arányában azért ez is furcsa. Vannak jövőbelátóink?

Ezek az arányok akkor is érthetetlenek maradnak, ha a fertőzöttek számát megszorozzuk kettővel, esetleg hárommal, "tudván", hogy a fertőzöttek nagyjából 60 százaléka tünetmentesen hordja ki lábon és gyógyul meg. Tudván?

A továbbiakban, inkább hagyom az egyes országok vegzálását az intézkedéseik, de inkább azok hiányos magyarázata miatt.

Nézzünk pár "vegyes felvágottat". Messze már nem kívánok menni a boncolgatásban, mert fogy a felület. Oldalak szám tudnám sorolni az érthetetlen ellentmondásokat.
Életképessége? Egyes feltevések szerint órákig, mások szerint napokig eléldegél felületeken és a felület érintésével terjed. Mások szerint légúti fertőzéssel terjed.
A megnyugtató, hogy langyos vizes szappanos kézmosással lehet ellene védekezni.
Egészséges embernek felesleges a maszk viselése ....
No de ...!
No de ha ezek igazak, akkor miért permetezik a néptelen utcákat szkafanderes emberek? Mert látványosabb mint gumicsizmában gumikesztyűvel?

Avagy vegyük azt a hírt, hogy Európa már most konténerhiánytól szenved, mert a hajókonténerek Kínában vesztegelnek. No de miért? Megint csak azt nézem, hogy a vírus különböző felületeken meddig életképes? A fertőtlenítésről már ne is szóljak. Józan paraszti ésszel nem hogy a konténerek, de az áru is kihajózhatna Kínából. Ha van áru a termelésvisszaesés miatt, no meg ha igazak a vírus életképességéről szóló hírek.

De semmiképp nem akarom elkomolytalankodni, megteszik helyettem mások.

Még le sem zártam ezt az írást, még ki sem bontottam minden ellentmondást amit akartam, mikor hallom a hírt a háttérből, hogy megvan a hatodik fertőzött.
Egy idősebb páciens, akit a saját fia fertőzött meg. Mégpedig azért fertőzött, mert mikor a körzeti orvosa beküldte a kórházba, hát ott vélelmezhetően nem végezték el rajta a tesztet.

Az meg, hogy a háziorvosok vagy személyesen, vagy meghatalmazott útján, de mindenképp az orvosi pecsétjükkel igazolva vegyenek át egy központi helyen fejenként 50 db a képen látható maszkot ...
Nos hát először is, erre a maszkra azt mondták, a koronavírussal szemben szart sem ér!
Oszt egy körzeti orvosnak az asszisztensével együtt nem mennyiség, a tétel mint az árából, mint pedig a mennyiségéből fakadóan nem indokolja a személyes pecsétes átvételt. Ötven darabot nyugodtan be lehet tenni egy nagyméretű borítékba és viheti egy kiszállító rendelőről rendelőre.
Végezetül.
Ha ennyire szarul állunk idehaza, hogy a körzeti orvosainkat sem tudjuk megfelelő felszereléssel ellátni, akkor Orbán Viktor miféle védőmaszkokat ajánlott fel Szlovákiának?

Mint mondtam, ez csak a "jéghegy csúcs". Nem riogatni akarok, de iszonyatosan sok az ellentmondás, az emberek alul informáltak, a felkészültség olykor nevetségesen hiányos.
A "parasztvakítás" az tökéletes! Ott látszik a gyakorlottság.

2 megjegyzés:

  1. Én máshonnan közelítek a veszély felé, méghozzá onnan, amilyen gyorsan elterjedt a világban a vírus. Ez határozza meg igazán a félelmet. A technikai bonyodalmak pedig csak erősítik a félelmet, mert ilyenkor derül ki igazán mennyire felkészületlen krízis helyzetekre egy-egy ország kormány, egészségügye...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez is egy megközelítési mód, csak engem az zavar a "gyorsban", hogy mihez képest? Számomra nincs hiteles adat egy "mezei" influenza terjedési sebességére, mihez viszonyítsam? De gyorsnak tekinthető az biztos.
      Sajnos lesznek bonyodalmak technikailag. Úgy tűnik már most is.

      Törlés