Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2020. március 22., vasárnap

Nincs veszélyérzet? ... Leszarom tablettát szedsz? ... Maszkot mindenkinek!

2020.03.20. és 03.21. Kaposvár

Vannak, kik betartják a figyelmeztetéseket, betartják az óvintézkedéseket. Vannak, kik meg nem. Még mindig nem!

Saját véleményem, bár természetesen felmérést nem készítettem mert nincsenek meg hozzá a feltételeim, de egyre többen, és mert a korábbi napközbeni népsűrűséghez azért tudom viszonyítani a mostanit, mostanság jóval kevesebben vannak az utcákon, tereken, megkockáztatom a többség betartja. Betartja, egy részét legalább is, de nem minden ajánlást.
Messze nem mindent.

Itt az első fotón, egy patika előtti sorállást örökítettem meg. Jól látható ahogy a várakozók betartják a biztonsági távolságokat. A párok értelemszerűen nem, de akik egy légtérben élnek azoknak naná, hogy nem kell. Patikákba annyian léphetnek be egyszerre ahány kiadóablaknál dolgozik patikus. Az ablakok közt is bőven van két méter.

Maszkot itt nem nagyon látni. Talán mert állítólag hiánycikk, talán mert sokan nem szeretik, talán mert drága. Az orvosi az lett.
Én szorgalmaznám, vegyen aki csak tud moshatót. Bőven megéri!
Két haszna százszázalékos a szűrésen felül is.
Az egyik, hogy viselője nem tud egy reflexmozdulattal a szájához, orrához nyúlni.
A másik -most még, amíg nem általános viselet-, az pedig az, hogy a viselőt nagyobb ívben kerülik el, nagyobb lesz a szabad tere.

Itt a második fotón pedig egy csoport, tíz vagy tizenkét fiatal, akik fütyülnek az ajánlott érintkezés betartására. Mifelénk ezt a vasketreces sportpályát, nemes egyszerűséggel "dühöngőnek" becézik. Azt nem mondom, hogy dühöngtek, mert nem igaz, viszont kergették a bőrbogyót. Közben oszt volt mindenféle testi kontakt. Az az egy nem!

Maszkot javasolnék mindenkire. Nem csak idősre, de minden korosztálynak,  középkorúaknak is, a fiataloknak, gyerekeknek is.
Bizonyos helyekre, a belépéshez, kötelezővé tenném kormányzati intézkedéssel.
Vannak országok ahol ennek már kultúrája van, nálunk meg most szükségszerűsége.

Most aktualitása és szükségszerűsége van, később tán majd kultúrája is lesz. A vírus legyőzése után is maradhatna, meghonosodhatna, mert sokat segítene egy sima tüsszögős, köhögős influenza esetén is.

Ezek a maszkok is többször használatosak. Kaposváron készíti egy ügyes kezű hölgy és ahogy elnézem a fotókat, hát minden korosztálynak.
Van egyszínű letisztult, van fiatalos és van kimondottan gyermeknek való.
Nem sebészi maszk fazon, de zárja a légutakat, a célnak megfelelő, ráadásul tetszetős és árban sem csúszik ki a többitől. 700 Ft/db.

Ebben sincs üzleti érdekeltségem, (meg is esküszöm ha kell) de akit érdekel nekem jelezze és megadom az elérhetőséget.

"Kattintsd át az agyadat: aki például kesztyűt vagy maszkot hord a bevásárlásnál (akár otthon varrt szájmaszkot), nem magát védi tőled, hanem téged véd magától. Ez a szolidaritás egyik legszebb gesztusa." ( Bódis András  valaszonline.hu )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése