Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2020. március 13., péntek

Szép kilátásaink (nem korona, de "vírus")

2020.03.12.

A helyszín beazonosítása nem lehet nehéz, hisz a háttérben, a túlsó parton, jól látszik a Fekete István Látogatóközpont jellegzetes épülete.
A háttérrel nincs is semmi gond. Az előtért uraló kupaccal annál inkább.

Nem lesz kis feladat a vállalás, nem lesz kis munka az ország kitakarítása.
Meg oszt olcsó sem lesz. Feltéve, ha marad a nagytakarításra pénz. Marad vajon?
Félő, és amellett, hogy félő, sajnos reális veszély is,  a vírus okozta nagymértékű gazdasági veszteség. Könnyen gazdasági válság is lehet a vége.
A meglévő pénzmagot, tartalékokkal együtt, felemészti a járvány védekezés, a konzultáció és egyéb rendkívül fontos nemzeti dolgaink, és hát az a "kevés" amit szétszórunk a nagyvilágban.

Előre szólok, hogy akkor sem lesz olcsó a szemét begyűjtése és eltüntetése -legfeljebb olcsóbb-, ha a diákokkal, önkéntesekkel, zöld aktivistákkal, meg úgy általában a lakossággal szedetik össze.Szállítani, depózni, feldolgozni majd azért kell.
No persze a költségkiadásokat lehet kicsit ellensúlyozni azzal, hogy az önkénteseknek nem biztosítunk semmit, vegyék meg maguknak. Előtte azonban jól fel kell tolni a gumikesztyű, gumicsizma árát, lehetőleg az egekbe, mint most a szájmaszkokét.

Tudtátok, hogy most a "vírus kedvéért" a sebészi maszk ára 50-ről 800 Ft-ra ment fel?
Tudtátok, hogy a hatékonyabb FFP2 és FFP3 maszk 5-700-ról 1500-2600 Ft-ra ment fel? Nos, igen. Szedik a vámot a ... vámszedők.
(erről részletes cikk az index-en)

Visszakanyarodva a szemetekről a szemétre.
Erre a kupacra érdemes volna a hatóság éles szemű emberének "rárepülni", ugyanis az egész halom különféle gépjárművek különféle törött elemei. Lökhárítók, egyéb karosszéria elemek, lámpatestek ... s ki tudhatja miféle nyomot lehetne lelni a kupacban valahol? Szinte biztos, hogy nem a toponári pékségből vitték oda.

Micsoda szemétség!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése