Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2012. január 12., csütörtök

Dissz(a)rtáció?

Nagyon nagy égés. Iszonyatosan nagy.
Az országra nézve és a pozícióra amit Schmitt Pál betölt, akkor is pokolian nagy gáz, ha netán valahogy sikerülne cáfolni, avagy élét venni, esetleg elhallgatni. De nem fog sikerülni.
Nagyon úgy látom, hogy nem fog.
Ebbe beleégtünk megint, mint a rongy.
Égünk mint a "brüsszeli kapcagyár"!

Hazánk első számú közjogi méltóságának státuszáról van szó. Most magáról az emberről aki betölti én nem beszélnék, mert olyan hivatalban van, ahol megilleti a védettség. Na de miért van ott?
Azért, mert egy hatalommániás kormányfő oda jelölte és választatta a saját hatalmi érdekeire tekintettel. Mert neki egy olyan ember kellett a legmagasabb posztra, aki tud hallgatni, nem akar ellentmondani és szolgai módon megtesz bármit az ügy érdekében. Akivel el lehet hitetni, hogy ebbéli tevékenységével majd nagy államférfivá emelkedik. Most nagyon úgy néz ki, mindketten melléfogtak. Alaposan melléfogtak.
Igaz, a történelembe beírják a nevüket, de abban köszönet már most sincs és nem is lesz. Bár ne írták volna! Így ne! Lehetett volna szebben is.

Kicsit sajnálom Schmitt Pált. Ő is most félig-meddig áldozat. Egy beugró, aki beugrott. Beugrott, mert beugrasztották és beugrott mert hitt valamiben és valakiben, ezért nem is számolt a lehetséges következményekkel. Nem számolt, csak a dicsőséggel, a hírnévvel, a szereppel. Megkapta! Ha Orbán nem rendezi ezt az ámokfutást, amit a hatalomra kerülése óta rendez, akkor szerintem eszébe nem jutott volna bárkinek is rátámadni az egyetlen olyan közjogi méltóságra, akinek  a titulusánál fogva a személye is "szent és sérthetetlen" kellene legyen. De nem az! Nem az, mert már többen nézik az odakerülése módját és az azóta elkövetett hibáit, mint a pozíciót amit betölt.

Tucatjával vannak már most az elméletek hogy kinek állt érdekében ennek a dolognak a megszellőztetése? Nem tudom, nem is tudhatom. Egyáltalán, lényeges ez most? Mindaddig, míg ki nem derül az igazság -ha kiderül egyáltalán- addig csak összeesküvés elméletekről beszélhetünk. Egyikről s másikról. Lényegesebb az okozott kár!

Na és persze felvetődik pár fontos kérdés is. Ok, büntetőjogilag már nem vonható felelősségre -ha igaznak bizonyul-, de maradhat pozícióban? Vélelmezem, ha büntetni nem is lehet, de a doktori fokozattól meg lehet fosztani. Vagy nem? Akár megfosztják tőle, akár nem, ha amúgy meg igaz a vád akkor egy kutya közönséges csaló és hamisító. Aki aláírta az új alaptörvényt, meg több másikat is. Akkor azokkal mi lesz?
Szent és sérthetetlennek kell tekinteni továbbra is, avagy annyit ér mint az aláírója?

9 megjegyzés:

  1. Valahol láttam a bolgár úr és SP doktori disszertációját, és ha igaz látható létezésük, ami nagyon valószínű, mert érdemi cáfolat nem érkezett a KEH részéről, engemet a látottak meggyőzek arról, hogy itt kérem plagizálás történt. Azt lehet így is, úgy is magyarázni, a lopás az lopás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen. Egyre inkább meggyőző. Sajnos! Nagyon sokat árt ez az ügy megint.

      Törlés
  2. Nekem is leesett az "álam" :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy "l", két "l" ..... egy cica két cica .... Haj, haj! Van baj megint.

      Törlés
  3. Először úgy olvastam, hogy az "állam"...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a meglátás olyan Hofi szerinti duplapoén.

      Törlés
    2. Micsoda dolog ez? Zsigerből helyesen olvasni? :)

      Törlés
  4. Azt hittem minden embernek van lelkiismerete, de rá kellett jönnöm, hogy ez egy nagy tévedés.
    Drága Bohóc, szeretettet olvastalak
    Magdi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt mondják van mindenkinek. Csak van aki egyszer szembesül vele élete során. A végén. A legvégén. Mikor már számot vetni kénytelen.

      Törlés