Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2012. május 24., csütörtök

És kitántorog majd ...

Nem értem! Egyszerűen nem értem. Ezt sem. Ez azért nem újdonság, mert az elmúlt két esztendő megszaporította a "nem értem kategóriát". Pedig én igyekszem kérem. Én próbálok készülni. Mert nem szeretnék hülyén meghalni. Oszt mégis úgy fogok? Feltételezem, ha Orbánon és csipet csapatán múlik, akkor igen. És nem csak én. Sokan. Ja! Hogy nem is mondtam mi az amit nem értek? Nos, akkor elővezetem ....


Ma olvastam egy felmérésről, mely szerint a megkérdezettek közül, minden ötödik állampolgár úgy nyilatkozott, ha módja lenne rá akkor hosszabb-rövidebb időre elhagyná az országot és máshol próbálna boldogulni.
A 18-29 évesek majd fele tervezi elhagyni az országot dolgozni, de jelentősen nőtt a véglegesen külhonban letelepedni szándékozók aránya is a legutóbbi mérés óta.
Ezt, az eltelt két évet tekintve értem. Hogy mit nem?
Például ezt:
- "2012. május 17. 14:30 Az Ipsos szerint a választásra jogosultak 16 százaléka voksolna a Fideszre, 13 százalék az MSZP-re; míg a Jobbik a népesség 9 százalékára, az LMP 4, a Demokratikus Koalíció 2 százalékra számíthat."
Na most akkor miért is?
De azt sem értem, amit ennek ellenére eszement módon kitalálnak. Például hogy aki legalább három leendő adófizetőt nem szállít a kincstárnak, az majd a nyugdíjából fizet renyheségéért. Aztán mire baszod? Már elnézést! A munkanélküliségre, a lakáshiányra, az emelkedő árakra, az emelkedő és szaporodó adókra, a csökkenő bérekre, a növekvő jogbizonytalanságra, a kiszámíthatatlan és tervezhetetlen jövőre?
Vagy mire? Mire vállaljanak gyereket? Hisz a fele el akar menni!
Eszementek ott fent! Ha vállalnak is, majd nem idehaza.
Észre kellene venni végre, hogy ez nem megy. Büntetéssel, fenyegetéssel, sarcokkal nem lehet sem ösztönözni, sem pedig maradásra bírni a fiatalokat. De lassan már ...

Mutatok én valamit. Csak hogy legyen min elgondolkodni.


Nos akkor lehet vallási fanatikus módjára szeretni őket, vagy lehet azt mondani hogy "elzárkózom a politizálástól". Hajrá! "Hajrá Magyarország"!

Majd feledtem! Most már a választójog korlátozását is tervbe vették. Tervezgetik, tervezgetik. Mert szerintük "vadbarom" az, aki az utolsó pillanatban beesik a fülkébe és voksol. Nem én mondtam, egy kormánypárti képviselő véleménye ez.
A nevét még nem adták ki. remélem egyszer kiderül.
.

8 megjegyzés:

  1. Most látom feltetted Te is...Bocsánat.. Én valóban nem politizálok, mert csak ideges leszek.... de nem gondoltam hogy, nagyon megjegyzésem sem lesz... Vagy ennyire félünk? nem merjük leírni amíre gondolunk még burkoltan sem?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A helyzet az -ahogy elnézem-, Te raktad fel előbb.
      Akkor én kérek elnézést.
      Pontosan. Annyira félünk. Sajnos ez van, és be kell ismerni.

      Törlés
  2. Megakadt a szemem a 'nyugdíja rovására' szavakon.
    Hol lesz nyugdíj?
    Nem akarok károgni, de a termelődő érték az aktív korúakra nem elegendő. Nem cigányozni akarok. Az már a jéghegy csúcsa. Alatta a felépítmény szól arról, hogy kölcsönökből működik minden termelő. A haszon pedig a kölcsönök kamatát nem termeli ki, és van fogyasztó réteg is.
    Honnt lenne szerinted társadalmi biztosítás? Miből?
    Szerinted a lakásaikból kikényszerített emberek 'csak' a lakásukat veszették?
    Az állagmegóvásra, fejlesztésre, átépítésre összekuporgatott értékek is mind a pénzvilág süllyeszőjében tűntek el.... s tűnnek el ma is.
    Öngondoskodás, önellátás.
    Én ebben látom a kiutat, de a megvalósításhoz vezető utam eddig a legnehezebb. Remélem, azért sikerül.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt hiszem, erre külön fogok "agyalni" egyet.
      Ha mégsem, akkor ígérem visszatérek ide és válaszolok röviden.

      Törlés
  3. Igazából nem is tudom, hogy mit írjak: az összes hócipőm tele van már a politikusokkal!

    VálaszTörlés
  4. Én már írtam egyszer, de kitöröltem még mielőtt elküldtem volna, ha tovább gondolkodom, nemigen vannak szívderítő képeim.

    VálaszTörlés
  5. Mit nem értesz? A Te viselkedésed egy bolondokházában elfogadott, normális lenne? A Te erkölcsi felfogásodhoz akarod hasonlítani azokét, kiknek mélyen alatta van a Te, de a magyar lakosság nagyrészének elfogadott erkölcsi szintjéhez? Én már lemondtam, hogy az ő szemszögükből azonosulni tudjak tetteik indítatásának okairól. Elkönyvelem őket tróger szemétládáknak. Csak egyféleképpen érthető tetteik, ha abból indulunk ki, nincs reális helyzetértékelésük. Még ha látszólag normálisnak is tűnnek, attól még lehetnek skizofrének, bolondok. Egy bolondtól ne várjál racionális viselkedést.
    Nem beszéltünk össze, nem is a Te bejegyzésed inspirált cikkem megírásához, véletlen volt a viszonylag egyidőben való megjelenése. Azt hiszem, a fő kérdésre választ adok ebben: http://apa54.blogspot.com/2012/05/mi-lett-velem.html
    Az emberek az a része, aki nem lát át a szitán, még ha intelligens is attól még lehet szerelmes. A választok 17% az Ipsos szerint az.

    VálaszTörlés