Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2012. május 8., kedd

Huhúúúú!

Nem is tudok rá mit mondani. Vagy tán nem is akarok. Nézzétek meg, ha még nem láttátok és ... Közel két óra hosszat volt kint a babakocsi a tér közepén és zengett a csecsemősírás. Közel ezer ember ment el mellette és mindössze hat volt, aki segíteni akart. Mindössze hat!



Azt hiszem ez az a helyzet, amit magyarázgatni és szépítgetni lehet, de megmagyarázni nem.

Más téma. Szóval akkor bűnöző szervezet lett az MSZMP, a KISZ, az Úttörő Szövetség, a szakszervezetek és még a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége is?
Nem semmi! Bűnöző szervezetek? És a tagok? Mert ugyebár a bűnszervezeteket bűnözők hozzák létre és bűnözők népesítik be.

Lássuk csak.
Én voltam kisdobos, majd úttörő. Sőt! Ez utóbbiban csapattanácstag is. Húúúúú!
Azután voltam KISZ tag is. Sőt! Voltam szervező titkár is, meg kultúrfelelős is. Huhúúúúú!
Azután meg voltam párttag is. Sőt! Pártcsoport bizalmi is. Huhuhúúúúú!

Akkor ez így alaphangon megszámítva -megtámogatva a háromcsapás törvénnyel és annak szellemében- simán életfogytiglan!

Nahát! És mi lesz a Tisztelt Házzal?
Hisz tele van a hozzám hasonló figurákkal a parlamenti patkó. Huhuhuhúúúúú!

Na kérem. Most még időben szóltam. Akit sért a rovott múltam, hát .... tipli!

9 megjegyzés:

  1. A videón látottak szégyenletesek. Mert az, hogy felnőtt emberek simán elmennek egymás mellett és nem segítenek a másiknak, az is felháborító. Persze, mondhatjuk, hogy a kor, amiben élünk hozta magával az érdektelenséget a másik iránt. (Bár én ezt vitatom.)De, hogy elmegyünk a segítségre szoruló gyermek mellett, azt csak szégyellni lehet! Hát nincs már bennünk emberi érzés???
    A másik témához: Szerintem a mi korosztályunkból vagyunk így nagyon sokan. Sőt, olyanok is vannak, akik ezekbe a szervezetekbe kapaszkodva szerezték a diplomájukat. Vagy rosszul tudom???

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Állítólag másutt is ilyen eredményt hozott a kísérlet. Csakhogy ez nem mentség. Legfeljebb vigasz.
      Ez így igaz. Te is jól emlékszel. :))

      Törlés
  2. A yoetube-on olvastam mindenféle hülye kifogást, amivel próbálják magyarázni a megmagyarázhatatlant. Hivatkoznak a kényes helyzetre, meg az UNICEF álságos imázs rombolására, meg eceterá nyavalya. Azt tudom, hogy én nem álltam volna meg a bekukkolás nélkül, olyan előélet után, amit hajdanában még ép koromban a vonaton produkáltam. Forró nyári délután, meg a mellettünk elsuhanó gabonatáblák miatt, abban a pillanatban mikor a csávó kipöckölte az égő csikket a vagonból, reflexszerűen elmartam a seggét. Le is pofoztam volna, ha szívózik velem, pedig brancsukban voltak legalább tízen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Magyarázkodni azt tudunk. Az nemzeti sportunk egyike.
      Elhiszem. Úgy ismerlek, mint aki nem ment volna el mellette.
      Manapság kiadós verekedés lenne egy ilyenből. Mert önérzete az van mindegyiknek. De még mekkora!

      Törlés
  3. Hát, nem semmi világot élünk, lassan már azt sem tudom, mivel lennék képes jobb kedvre deríteni magam. Itt már minden szóba kerül, csak a lényegről ne kelljen beszélni. Jók az elterelő műveletek, szükség is van rájuk, mert ami ma folyik, még ennél is szomorúbb. Értem ezt érzelmiekre, és anyagiakra is. Hová, és meddig még? Lassan egy egy lejjebb marad: "kinn a homokos" ahogy nagyapám mondaná.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mifelénk: kinn Kisfülén. Ott a temető

      Törlés
    2. Jobb kedvre? Átkapcsolsz "MJ-re". Olvastam ám! :))

      Törlés
    3. A Bohóc a kedvencem!:))) Annál is inkább, mert az utolsó hozzászólásoddal ráébresztettél valamire, amire a bejegyzésemnél nem gondoltam. Arra, hogy az egész annyira személyes, hogy nem tartozott a nyilvánosságra. Talán majd egyszer valamikor…
      Szép hétvégét Neked!

      Törlés
    4. Az a lényeg, hogy te érted mire gondolsz. Én most nem. :))

      Törlés