Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2012. május 11., péntek

Vannak dolgok ...

Vannak. Amikkel eddig nem nagyon kellett gondolni, avagy törődni. Most pedig, hogy vannak, hát meglepik és agyalásra késztetik a magamfajta felkészületlen embert. Naná!
Hisz én egész életemben csak "bohóckodtam". ... Szerintük.
Olyan frankón elvoltam a saját kis "bohóckodós" világomban, hogy eszembe nem jutott, bárkit is, mondjuk annak alapján megítélni mert zsidó. Sőt!
Nemhogy nem annak alapján ítélem meg, de nem is tudom az emberekről ebbéli irányultságukat, nem is akartam tudni soha és nem is érdekelt. Most sem érdekel!


Vannak dolgok amik nem érdekelnek. Ha elmondja valaki, hát akkor tudom. És? Attól még a cselekedetei, kimondott gondolatai, viselkedése alapján ítélem meg. Nem vagyok hajlandó senkit sem azért gyűlölni, mert más a vallása.
Az az ő dolga. Az enyém meg az enyém. Összevethetjük, megvitathatjuk, de ennyi! Senkit nem akarok hitében megbántani, de. De ha egy az Isten, akkor nem mindegy, hogy ki az Ő prófétája? Nekem ez, neki meg az!

Ha van Isten és van Prófétája, akkor van Ember is. Az ember meg lehet magyar és nem magyar. Lehet fehér és nem fehér. Lehet vallásos és lehet "hitetlen". Bár hitetlen ember szerintem nincs, csak az egyházak szerint. És ezeket a különbözőségeket lehetne sorolni a végtelenségig. Nem ezekkel a különbségekkel van a baj. A baj azokkal az elmékkel van, akik azt terjesztik, hogy a "másik oldal" embere az nem ember!

De az! Lehet bizonyos cselekedeteket, gondolatokat -és ennél fogva embereket is- nem szeretni, na de ... Na de az más és megint más gyűlölni. Ráadásul úgy gyűlölni, hogy nem is tudják hogy kit. Mert az nem tudják, ki is áll a gyűlöletük mögött?
Valamit gyűlölnek és gyűlölet mögött meg valakik állnak! Emberek.
Elvakult gyűlölet, ami vakká tesz és nem látnak tőle sem előre, sem az embert!

Nemcsak a tér és az idő görbült el, de térben és időben szinte minden!
.

10 megjegyzés:

  1. A gátlástalan okosak (fehérgalléros politikai bűnözök) számításból hülyítik a jó népet. Ráuszítják az akaratgyenge gyengeelméjűeket, azokra akik megtudnák akadályozni sötét üzelmeiket. Míg azok egymással vannak elfoglalva, kilopják az akaratukon kívül szövetségesé tett lökötteknek, meg a védekezés miatt nem kellően rájuk figyelő ellenzéki érzelműek szemét is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Naná, hogy számításból ..? De miért kell bevenni?

      Törlés
  2. Ősi recept, divita et impera, magyarul oszd meg és uralkodj, magyarosan oszd meg mert akkor tudsz eleget összelopni magadnak és akkor már lesz hatalmad uralkodni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Orbán meg is mondta. Háborút visel. Ahhoz meg három dolog kell. Pénz, pénz és pénz.
      Most szedi össze!

      Törlés
  3. Nem tudom arra gondolsz-e amire én, ami itt történt. Engem soha nem érdekelt az, hogy kinek milyen nézetei vannak, mindig ott van az ember, akit kedvelhetek vagy nem. De nekem senki se mondja meg kit kedveljek és kit ne.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az adta a végső lökést nem tagadom. De! Most ott történt. Előtte meg máshol. Nincs ehhez Egernek és az egrieknek semmi köze. Csak páraknak, kik Egerben élnek.
      Bizony! Nekem se! :)

      Törlés
  4. Magam is ezt a nézetet vallom. Emberek vannak, nem bőrszín, vallás, ideológia és sorolhatnám. Az a baj, hogy a többség ugrik, mindenre amit mondanak, leírnak, tesznek. Elfoglalják magukat, és épp ez a cél, mert addig sem törődnek azzal, ami a háttérben zajlik, pedig ott a "labda"...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mert ha az embereknek nem tudnak adni értelmes dolgokat, akkor adnak nekik ellenségképet. Arra mindig vevők, merthogy velünk született tulajdonság az agresszió.

      Törlés
  5. Volna egy kérdésem
    Ha nem a Rócsild család lenne a világ ura, hanem egy francia, vagy néger. Az jobb volna?
    Vagy akkor azt kellene utálni?
    Az emberek túlszaporodtak a földön. Tudjuk.
    Van, aki másokat tud dolgoztatni, és van, aki szeret valamivel foglalkozni.
    Nekem szerencsém volt, hogy találtam olyat, ami érdekesebb volt másoknál.
    Remélem, eztán is zömében így lesz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is. Miért az rosszabb volna?
      Igen, akkor azt kellene utálni. No nem szerintem, hanem a fentebb említett ellenségkép és genetikailag hordozott agresszió miatt.
      A másokkal való dolgoztatást is lehet tisztességgel, becsülettel és profi módon végezni. Csak épp hivatástudattal kell tenni. Mint ahogy te végzed profi módon és hivatástudattal a szakmádat.
      Kívánom neked, úgy legyen ahogy óhajtod! :)

      Törlés