Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2012. november 14., szerda

Oáááá, oáááá!

Egyet el kell ismerjek. Következetes. A hazudozásban.
Na de ekkorát! Lélegzetelállító!
Háry János a nagyotmondó obsitos is egy igazmondó juhász hozzá képest.
Van egy gyanúm vele kapcsolatosan.
Akkor volt őszinte, mikor a szülész rávert a fenekére és felsírt.
Akkor volt ..., először és utoljára. Azután csak felnőtt.
Ennek ellenére nem ártana ráverni ..., hátha még egyszer őszinteségi rohamot kap tőle.
Csak a fenekére! A fejét nem szabad. Attól csak rosszabbodna.
Na jó. Legyen itt az idézet tőle és akkor az is kiderül végre,
kiről is s miről is beszélek?

"A mai magyar gazdasági modell legnagyobb sikere, hogy megszorítások nélkül fogunk kijutni a válságból – hangsúlyozta Orbán Viktor.
Magyarországon nincsenek, nem voltak és nem is lesznek megszorítások; a gazdasági válságból való kijutás terheit ez a kormány nem hajlandó az emberek vállára tenni - szögezte le.
Ugyanakkor megjegyezte, szükséges a pazarlások megszüntetése és a rosszul működő szervezeteket átalakítása.
Többletforrást nem a nyugdíjasoktól veszünk el, nem a dolgozó emberektől veszünk el, nem a családoktól veszünk el, hanem kifejezetten a nagy cégektől és a bankoktól, onnan ahol ténylegesen jövedelem jön létre – sorolta.
Úgy fogalmazott, ez egy nagyon fontos karaktere a magyar politikának, és ez lesz a szerdai kormányülés fő irányvonala is.
Kiemelte, hogy ez a legfontosabb pont, ami ezt a kabinetet elválasztja az előző kormányoktól, „akik elvették a nyugdíjat, elvették a fizetést, megsarcolták az embereket, hagyták, hogy eladósodjanak”." (Orbán Viktor)

Nem akarom ezt az idézetet "túlkommentálni".

                  "Kinek van szeme a látásra az lát és akinek füle a hallásra az hall!"

Amúgy meg azért sem, mert első olvasatra úgy kapkodtam a levegőt, beszívtam annyit, hogy elmehettem volna gyöngyhalásznak. Miközben kiengedtem, jöttek vele a mondandók is. Azok, amiket nem bír a nyomdafesték, a hatalom és a hatalmon lévők.

Visszakanyarodva az elejére. Az oáááá, oáááá-ra. A popsiverést kilenc hónappal megelőző cselekményre, volt hajdan egy mondás.
                      "Na, ennek az apja is, inkább sámlit csinált volna helyette!"

10 megjegyzés:

  1. Bohóc: Lehet ezt az apja is így gondolta néhányszor!

    VálaszTörlés
  2. "Akinek füle van, hallja meg..."

    VálaszTörlés
  3. Azon gondolkodom, hogy amikor nehéz szatyrot kellett cipelnem, a másik kézbe átvéve egy darabig folytatni tudtam az utat, majd visszatettem, és így tovább. Ezt a tömérdek pénzt, amit felvett a magyar gazdaság, és nem teremtett belőle visszaadható értéket, ezt nyögni kell. Ha vele, ha mással, nyögni kell. Ő nem hajlandó nyögni, hát a feladatot delegálja. Ez van. Ez is volt, sajnos nem látok másfajta politikust. Tehát a nyelvemet továbbra is ízlelésre, és beszédhang formálásra akarom használni. A bringámat meg a politikusok kikerülésére.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kikerülhetjük. De mások úgyis választanak helyettünk is. És akkor egy szavunk sem lehet, joguk sem a háborgásra.

      Törlés
  4. Öregnéne
    Akkor hogy is van ez? A szegényektől elvenni mindent, hogy már ennivalóra sem telik, a gazdag haverokat még gazdagabbá tenni. A rokkantakat le a szakadékba, majd jönnek a többiek is, ne várjatok csodát, mert gazdasági csoda, program nem volt és nem is lesz. Ötletelgetés az van. Amit előző éjjel megálmodik a "nagyvezír", azt másnap odaadja valakinek a csapatában, hogy terjessze elő. Egy kis igazságszérum segítene szembesíteni a saját hazugságaival. A legek táborát a hazugságok áradatával ov. nyerné, az biztos. De oly jól sikerült megválasztani az alattvalóit, hogy vagy bűnözők, vagy vaj van a fülük mögött, ha nincs, akkor csak féltik a hűsos fazekat. Egyszer azonban el fog fogyni nemcsak a hús, hanem a fazék is..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha jól látom -és jól- akkor jól látod! :)

      Törlés