Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2013. február 16., szombat

Hülye vicc!

Hogy miért kell sokat dolgoznom?
10 millió lakosa van az országnak, ebből három és félmillió nyugdíjas, ami azt jelenti, hogy a maradék hat és félmilliónak kell megcsinálni az összes munkát.
Hétszázezren tanulnak, ami azt jelenti, hogy a maradék 5.8 millió emberre marad az összes munka.

A dolgozókból nyolcszázezren a kormánynak dolgoznak, ami azt jelenti, hogy a maradék 5 milliónak kell megcsinálnia mindent.
Félmillió embert alkalmaz a katonaság, rendőrség, tűzoltók meg "tek" (nesze nektek) ami azt jelenti, hogy maradt 4.5 millió ember, akikre az összes munka hárul.
Vegyük azt az összes embert, aki a Parlamentben, polgármesteri hivatalokban, állami támogatású intézményekben dolgozik, s megkapjuk azt a maradék másfél millió embert, akikre a tényleges munka elvégzése esik.
Egy adott pillanatban háromszázezer ember fekszik kórházban, van táppénzen, hozzájuk jön a félmillió munkanélküli, s máris megkapjuk azt a valódi embermennyiséget, ami pontosan hétszázezer embert jelent - no, hát ennyinek kell elvégeznie minden munkát.
Most olvastam a legújabb statisztikákat: jelenleg 699 998 ember van börtönben, ami azt jelenti, hogy mindössze két emberre maradt minden munka - rád és rám.
Márpedig te, barátom, éppen a számítógéped előtt ülsz és hülye vicceket olvasol...

8 megjegyzés:

  1. Ez valóban épületes...és nem is tűnik túlzásnak.

    VálaszTörlés
  2. Még két hét és sajnos én is a munkanélküliek táborát erősítem ÚJRA ( öt éve költöztem vidékre, - egyéb okok miatt -, s azóta ezek vannak felváltva pepitában ), mivel lejár a két hónapos közmunka szerződésem és égen - földön nincs a környéken munkalehetőség, a meglévő helyekről is inkább elküldések vannak nemhogy új felvételek, és állatira elegem van ebből, annyira szeretnék már végre SOKAT dolgozni, már az is régen mindegy, hogy mit, és ez NEM VICC ! Harminc év "intenzív" pénzügyi ügyintézői munkakör után egy rohadt takarítói állást nem tudok megcsípni, mert se rokona se ismerőse nem vagyok senkinek....Eszter

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na ez az! Egyik oldalon a nem vagy döcögve működő közmunka, másikon meg az, nemhogy egymillió munkahelyet, de újabb munkanélkülieket "terveznek". És bizony egyre több azok száma, akik már minden ellátás alól kikerülnek. Megértem keserűséged! Megértem! :((

      Törlés
  3. Hát én nem is dolgozhatok, mert a munka tiltott dolog. Mert akármennyit dolgozom, nem jön ki az adórész, ha meg nem jön ki az adórész, akkor nem dolgozhatom. Ha mégis dolgozni akarok, akkor bűnöző vagyok. Úgyhogy én nem tudom te mit dolgozol, hogy dolgozhatsz?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hogy én mit dolgozok? Én írom a hülye vicceket! :))

      Törlés
  4. Szomorú dolog, hogy egyre több és több ember válik munkanélkülivé. Nem értem én ezt a világot.
    Néha olyan jó lenne messzire futni, oda, ahol még becsülete van az emberségnek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szomorú. És mellé dübörög a cinikus sikerpropaganda!
      Én sem értem. Nincs már hová futni. Mást kell tenni.

      Törlés