Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2013. június 25., kedd

Balhé lesz ...

Nem a Totya mondta, hanem látszik.
Elmaradt az ítélethirdetés. Majd lesz.
Balhé is. Így is balhé lesz, meg úgy is balhé lesz. Bárhogy is fog a bíróság határozni a devizahiteles perben, abból balhé lesz. Ma már volt bemelegítés.


Tudom, a lőtéri kutyát nem érdekli a véleményem, azért van és azért lejegyzem.
Már persze nem teljes terjedelmében, hanem csak ami eszembe jut, amit most hirtelen fontosnak gondolok.
S most leszögezem, nekem is van deviza alapú hitelem!
Merthogy a véleményem majd többeknek nem tetszik és ezért esetleg nekem ront ... megismétlem. ....... Nekem is van deviza alapú hitelem!

Úgy olvastam, hallottam a tüntetőktől, hogy a hitelek eltörlését követelik? Ez roppant érdekes. Hallott már valaki hasonlót? Én azt mondom, ez marhaság és kitartok abbéli nézetem mellett, teljesen mást kellene követelni. A tisztességesen elvégzett munkáért tisztességes béreket, de elsősorban is munkahelyeket, újakat is, de a meglévők tényleges megtartását is! Ehelyett mi van? Megint fognak megszűnni szép számmal, mind a fuvarozóknál, mint az energiaszolgáltató szektoroknál, mint a kereskedelemben a vásárlóerő visszaesés miatt -még volt hová visszaesni- a közszférában pedig ugyebár létszámstop van már időtlen idők óta, mostantól pedig a béreket is befagyasztották. Megint! A vagyonosok további támogatása helyett, -föld, dohány, egyéb mutyik és kedvezmények- nem mondom hogy vegyék el, adóztassák meg, csak azt, ne támogassák tovább őket! Helyes az, hogy Semjén egy forint nem sok annyi adót nem fizet? Csak egy példa. A három év alatt elherdált sok ezer milliárdot, a rengeteg földet amit most itt hirtelen kiosztottak, a trafikozással meggazdagított rokonok, haverok, az egyéb kedvezmények mind juttatásban, mint adókedvezményben, stb ......
Legyen ennek vége! Kaptak, osztottak eleget, most már juttassanak vissza is. Ők is. S akkor majd a kis keresetűektől kevesebbet kell elvonni. Gondolok itt például a világbajnok áfamértékünkre, ami azért csak fékezi a vásárlóerőt. Ez is csak egy példa.
Azt kellene követelni, hogy minden embernek aki itt él ebben az országban, legyen esélye a munkára, a tisztességes bérre, a megélhetésre. Egyre s másra hozza a kormány azokat a kiigazításokat, intézkedéseket ami tovább fékezi a gazdaságot, csökkenti a bérek vásárlóértékét, növeli az árakat és munkahelyeket szüntet meg. Emellett a legtöbb munkáltatónál megtiltották a kiváltak helyett újak felvételét, a bérkereteket visszavonják, a pluszmunkát a megmaradók közt osztják fel, az elvégzett többletmunkáért érte bért nem fizetnek ki.
Ez így nem ment, nem megy és nem is fog menni!
Mindemellett azt mondom, jól néznénk ki, ha az aki hitelt vett fel nem fizetné vissza! Akkor ki? Merthogy valaki kifizeti az "hétszentség"! Ha máshogy nem, hát úgy, hogy a szarba hozott pénzintézetek majd nem tudják a megtakarításokat kifizetni és úszik a pénz. Nem azoké, kik svájci számlákon, meg ki tudja hol parkoltatják, hanem a kis emberek kis megtakarításai. Az más kérdés,hogy a szerződésekben lehetnek tisztességtelen részek, a gyakorlatban is lehetnek, hát ezeket módosítani is kell.
Az viszont nem semmissé tétel! Az megint más kérdés, hogy mi van az árfolyammal?
Az van, amit mindenki tudhatott és tudott is, mikor devizában vette fel a hitelét.
Akkor röhögtünk, most meg sírunk! Talán nem kellett volna hogy ennyire elszálljon egy jó gazdasági programmal és a "félhülye" hozzászólások mellőzésével (pl: Kósa), stb, stb. de alapvetően a lényege nem ez. Hanem az, ami igen régi probléma és tény -mondhatnám kormányokon átívelő-,hogy a megélhetést terhelő költségek egyre nyugatibbak, míg a bérek egyre inkább nem! És ez, az elmúlt három évben nagyon kicsúcsosodott. A Fidesz mindent elkövetett azért, hogy az árak elszabadulhassanak, minden szektorális és különadót, meg a többit az emberek pénztárcájából vettek ki. Semmi nincs, amit nem hárítottak át! Ezen csak szépségtapasz a rezsicsökkentés pár forintja, amiért százak vagy ezrek fizetnek a munkahelyükkel. Emelkedő árakkal, adókkal,megszűnő munkahelyekkel, lassuló gazdasággal, csökkenő fogyasztással, stb., stb, .... mindenért megfizettünk, és meg is fogunk! Mi történik itt a 2/3-os fölénnyel.
A hatalmuk s támogatóik felépítése, bebetonozása, a jövőjük bebiztosítása, vagy ha nem megy megkötése. A Fidesz csak magával, klientúrájával, meglévő és leendő pénzembereivel, a hatalom megtartásával törődik és azzal, hogy ők s embereik még gazdagabbak legyenek. Mert kell a pénz a hatalom megtartásához! A többiekkel mi lesz? Az nekik teljesen mindegy. Visszakanyarodva az eredeti témához.
A hitelek visszafizethetőségével kellene foglalkozni, nem pedig az emberek további hülyítésével és hitegetésével. mert semmi nincs ingyen!
Ez sem! Valakiknek ezt vissza kell fizetni! Valakik így, vagy úgy de megfizetik!
Nos, így röviden. A röviden az vicc volt!

4 megjegyzés:

  1. En is mind azt fujom, hogy a gazdasagi elettel kell valamit kezdeni, nem a konyor adomanyokert esedezni es varni valami lelki ebredesre, mely majd elviselteti velunk a nyomort..

    VálaszTörlés
  2. Akármit is mondsz a hitelek visszafizetéséről, de a hiteleket nem erre találták ki. Nem arra, hogy egy csoport függésbe vonja az egész világot. Arra jó a hitel, hogy a felhalmozott felesleget mozgásba hozza az, akinek erre tehetsége van.
    Most nem ez történt. Ez a hitelosztó-szervező rendszer mindenképpen bukott. A csereértékek-viszonyok újra-meghatározása fog következni. Már ha túléljük.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Veled is egyetértek. Attól még vissza kell fizetni.
      Vagy visszafizetjük, vagy megfizetünk! Nem lesz más választás.

      Törlés