Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2013. június 27., csütörtök

Mérhetetlen a rosszindulat ...

Agyalgatok egy kicsit, ami épp beugrik, s emiatt az is lehet, néha összefüggéstelennek tűnök majd. Talán mégsem. Elég sűrűn vetemedek arra, hogy az elolvasott írás, cikk, jegyzet után elolvasom a hozzászólásokat is. Néha nem kellene! Nagyon nem kellene. Egyre inkább szembetűnő nekem a rosszindulat. Vagy az emberi rosszindulat szaporodott el, vagy a jobb érzésű emberek kezdenek belefáradni a vitákba és már hozzá sem szólnak. Mindegyik rossz.

Legutóbb Győzike legújabb történésébe futottam bele. Abba az ügybe, hogy anno milliókat adott kölcsön s csak egy részét látta viszont, mai napig milliókkal lóg neki adósa. Sőt! Most az adós betámadta Győzit azzal, a rendezetlen adósság miatt behajtókat küldött a nyakára amitől megfélemlítettnek érezte magát. Ebből a vádból mi igaz s mi nem, azt nem tiszt eldönteni egy újságírói jegyzetből. Viszont a hozzászólások. Tán ha egy szólt Győzi mellett, a többi ... Jobb nem is felemlíteni azon hozzászólásokat!
A tartozás elvitathatatlan, azt még az adós is elismerte ha jól emlékszem.
Úgy néz ki, a sok hozzászólóból csak egy élte bele magát abba, mit tenne ő, ha neki lógna valaki évekig milliókkal?

Vagy mondjuk Schobert Norbi koccanása. Egyik lapban felpanaszolta Norbi, több tucatnyian nézték, igen sokan fotózták is, de senki meg nem kérdezte: segíthetek valamiben? Végigolvasva a hozzászólásokat, azok közt sem volt sok, ki adott esetben ha a helyszínen van megkérdi. Zömében a fitneszgurut szapulták, holott az sem volt még akkor tudott, vétett avagy vétlen?

Vagy itt a mostanság tán legnagyobbnak mondható botrány Szepesi Nikolett könyve és a könyvben megfogalmazott állítások. Érdekes hogy mennyi önjelölt ítész és még több pszichológus van ebben az országban. Csak úgy röpködnek a miértek! Miért nem így a Nikolett anno, miért nem úgy a Nikolett anno, elmondják a hozzászólók mindennek s vajmi kevés köztük az, ki rendes embernek.

Ne várjon most tőlem senki külön indoklásokat, mert az oldalakra rúgna.
Annyit azonban elárulok, szerintem ebben az esetben Győzinek igaza van, jogában áll a pénzét visszakövetelni. S ha ahhoz behajtókat fogad fel, hát akkor úgy!
Én bizony jogosnak érzem Norbi kifakadását. Előbb kérdezni, utána fotózni.
Feltéve, ha nem emel a fotózás miatt kifogást.
Szepesi Nikolettet sem tudom elítélni sem a könyv megírásáért, sem másért. Az ő élete az övé. Viszont ha azok a dolgok megestek, jogában áll felpanaszolni.

Nyilván vannak a példaként idecitált ügyekben dolgok amik nem tetszenek, vannak amit én nem így tennék és olyan is van ki nem szimpatikus. De ez nem lehet indoka a teljes érzéketlenségnek. Márpedig ezekből a hozzászólásokból nekem az jön le, hogy igen sok az érzéketlenség bennük, ha mégis van akkor az a gyűlölet és igen sok bennük a szinte már mérhetetlen mértékű rosszindulat.

Még egy, ígérem utolsó. A villamosvezető, ki képen vágta az általa kis híján elgázolt gyalogost. Azonnal munkáját s vele együtt megélhetését vették. Kapott aztán ő is hideget is meleget is. Szerencsére azért nála sokan éltek azzal a véleménnyel, tán enyhébb büntetést is kaphatott volna. Szerintem is. És most én idehozom indoklásnak amit hiányoltam az érvelők kelléktárából.
Szerencsétlen ember, pillanatokig abban a tudatban volt, embereket ölt. Lezuhant az agyában a redőny és helytelenül cselekedett. Büntetése ismert.
Balog József képviselő -tudjátok a vak komondoros- azóta is ott ül a "T" házban és tömi a zsebébe a milliókat. Ha kettejüket összehasonlítom .......?

2 megjegyzés:

  1. Hm.
    Nekem az szúrt szemet, hogy a napokban eltemetett Horn Gyula egy snittet nem kapott a köztévétől búcsúzóul.
    Még annyit sem, hogy "Nyugodj békében Gyula bácsi!"
    Végülis csak egy miniszterelnök volt. Nem egy lecsúszott alkoholista zenész, mint mondjuk a Flipper Öcsi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jogos. nekem is szemet szúrt.
      Ott fent, most leragadt az agyuk egy szón. Pufajkás.

      Törlés