Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2014. február 5., szerda

A blogjáték

Egy játék -tényleg játék?- azért hogy kicsit többet megtudjunk egymásról, meg aztán, kicsivel jobban megismerjük egymást mi, kik a blogvilágban ismerkedtünk össze.
Vannak szabályai az ismerkedésnek, mint például a felkérő megmutatása és vannak követelményei, mint például az hogy hét dolgot magunkról eláruljunk, lehetőleg mit még nem tudnak a blogtársak.


Meg még szabály az is, s ezt nem is tartom meg, hogy hét blogírónak tovább kell adni a lasztit. Nem passzolom tovább, majd elárulom az okát.

Engem Zsuzsanna és Attila említett meg a játékra. Ők sem tartották meg a szabálykönyv utolsó passzusát, mert a felkérésről nem hagytak hozzászólást itt. Vagy elveszett.
Vagy csak azt akarták ellenőrizni, járok feléjük? Naná! Hogy miért látogatom őket? Ott van Attilánál, valóban tökéletesen megfogalmazta.

Hetet? Mennyi itt a mesei elem! Hét dolgot ..., meg hétnek ...! Pedig mese nem lehet, mert ha ismerkedünk , akkor lódítani nem való. Nekifutok!
Nem érzem a feladatot magamra nézvést könnyűnek, mert a több éves blogírás alatt ez a ...tükör... 364. bejegyzése a másik blogomon pedig maholnap lesz az 1287. írás. Ha lesz! Meg kell érni!
Ismerjétek el, ennyi idő és ennyi poszt alatt már sok mindent elárultam magamról, avagy kiolvasható volt. Tudom, tudom! Nem olvasható el minden megjelent poszt és főleg nem visszamenőlegesen. Nem is várom el! Örülök mindazoknak kik itt vannak, akár régebb óta, akár kevésbé, akár feliratkozva, akár nem.

Ez a blog nem kellene legyen és a Bohóc sem. S hogy "Miért is ...?" van mégis?
S hogyha már van, akkor ki is valójában a Bohóc? Egy "Katona ...", ott megírtam nagyjából hogy milyen, magamról mintáztam. Ennyi volt az ismétlés, tovább nem reklámozom s dicsőítem saját személyem.
Ezért vettem fel és használom is mint nevet, Katona. Az M a családi, a József a keresztségben felvett. Nem vagyok templomba járó, de anno szüléim megkereszteltek. Sajnos a keresztlevelem a sok költözés során elkallódott.
Sokan tán azt hiszik -a blog jellegéből adódón- hogy megveszekedett balos vagyok.
Nem. Még csak tán balos sem. Nem tudom. Amit biztosan tudok, jobbos nem és szélső meg végképp. De ha a LMP középen van, akkor az sem. Igazából sokat ezen nem is meditáltam, mert vannak dolgok amiben felesleges az önelemzés mert úgyis tévút, vagy vakvágány lesz a vége. Talán független vagyok. Talán demokrata. Független demokrata?
Ebből aztán az is jön, ez a blog még sokáig lesz és sokáig fogok itt bohóckodni. Nem, szerintem nem azért mert én egy örök elégedetlenkedő volnék, hanem azért, mert ami disznóság abban nincs jobb meg bal legfeljebb csak az elkövető személyében.
Meglehetősen lobbanékony a természetem, hirtelen gerjedek haragra és lesznek szavaim indulatosak, de ha akkor egy picit békében hagynak, akkor éppoly gyorsan le is higgadok. Ez az egyik ok amiért ritkán írok napi eseményről a napján, a másik az, manapság a megírt hírek nem megbízhatóak.
Ezért hát megrágom, emésztem mielőtt kiköpök valamit.
Nem lennék jó politikus ahhoz túlságosan sokszor vagyok szókimondó és manapság már arra a nézetre jutottam, azokkal én nem leszek toleráns kikben a tolerancia legkisebb szikráját sem látom.
Amiért a két blogom külön kezelem az még az a dolog, hogy nem akartam összekeverni az énem nagyobbik felét a "bohóckodással" és ezáltal megzavarni az olvasókat, látogatókat, pláne hogy úgy érezzék most nekik választani kell mert a kettő együtt nem elfogadható számukra, avagy a Bohóc egyáltalán nem. Megadni szándékoztam a lehetőséget a választásra vagy itt, vagy ott, vagy mindkettő? Mindez úgy hogy az olvasó kis jóindulattal egyik szemét "csukva tartva" úgy tehet mintha nem tudná, nem venné észre, a blogok írójában egy s ugyanazon személyről vagyon szó.
Ebből aztán lett olyan is, hogy egyik sem. lett olyan, ki ugyan le nem iratkozott, de azóta jelét nem adja meglétének. pedig előtte ugye ... Így választ szét a politikai nézetkülönbség embereket.
Félreértés ne essék én ezen meg nem sértődök, egyszerűen butaságnak tartom.
Eléggé formabontó lett? Megvan egyáltalán a hét? Én ugyan már nem számoltam és vissza sem olvasom. Csak abban bízok nem bonyolódtam bele túlságosan a mondandómba s kijöttem mindegyik körmondatból még időben és érthetőn. Ha nem szóljatok rám, kérdezzetek!
Azt is elárulom, megrendelésre nem tudok írni csak kínkeservvel, úgy nem vagyok hajlandó, ha meg akarja bárki is mondani, mi az aminek benne kell lenni -majd én eldöntöm- de ha valamivel kapcsolatosan bármelyikőtök is a véleményemre kíváncsi azt elmondom. Egyet ne kérdezzetek! Kire kellene szavazni? Ezzel mindenkinek magának kell megküzdeni. Én egyet vallok s ezért népszerűsítem is. El kell menni!
Ha elégedett valaki akkor azért, ha valami okból nem, akkor meg pláne!
Nincs az hogy: "Veszett fejsze nyele!"
Az van, ha elveszejtjük a fejszét, akkor vele vész el a nyél is!

10 megjegyzés:

  1. Még ha tudom is, hogy mi, az egyszerű nép mindenképpen veszíteni fog, el kell mennünk, az önérzetünk miatt és a regnáló hatalom ellen kell szavazni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Barátom!
      Ha ezt az aljas bandát sikerülne leváltani, akkor az már nyereség!
      Olvass utána annak, megint hogy s mint cselekedtek ezek az arrogáns szarháziak a rendőrökkel? (Az Orbán által beígért tízezerre gondolok.) Kinyílik a zsebemben a "taktikai zsebkés"!
      Erről most többet nem, mert lila a látásom!

      Törlés
  2. Igen, kicsit felületes voltam, igaz, nálam sem hagytak értesítést. Abban bíztam, hogy aki általában megkeres, az úgy is megtalálja. Aki valóban barátsággal közeledik másokhoz, itt a blogok arzenáljában, az felfigyel rá, mint ahogyan Te, és én is. Azon egyszerű oknál fogva, hogy olvasunk, és nem csak írunk. Így észrevetted egy napon, hogy én is itt vagyok, azután már nem csak magamnak írtam,és ez nagyon jó érzés volt.
    Most ismét megköszönöm Neked.
    Ennyit a blogjátékról. A többit "felcsipegettem" apránként, amióta pedig blogozom, rendszeresen. Így naprakész vagyok belőled.
    Jó ember vagy, örülök, hogy "megismerhettelek", és ez komoly, mert talán többet megtudunk egymásról, ha figyelünk, mintha egymás mellett laknánk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dehogy felületes! Amúgy, nem szemrehányásnak szántam. Igazad is van, aki megy, olvas ... Ne nekem köszönd. Magadnak! Az írás, ami a tiéd, ami Te vagy, az ami ott marasztalt és az marasztal másokat is. Nagyon köszönöm! Az elismerés és az öröm kölcsönös!
      Bizonyosan igaz! Van olyan lakó a lépcsőházunkban, kiről semmit nem tudok, azokat már ne is említsem, kik ha tehetik elosonnak mert ha azt hiszik nem láttam, akkor nem kell köszönni.

      Törlés
  3. A minap bedobtak hozzánk egy szórólapot. Ennek kapcsán keresgélni kezdtem. Ime az eredmény:
    http://www.elegedetlenekpartja.hu/
    https://www.facebook.com/pages/El%C3%A9gedetlenek-P%C3%A1rtja/613169982056567?fref=ts
    Állítólag a napokban már nyilvántartásba is vették őket.
    Szerintem későn kaptak észbe, talán még programjuk sincs. Nem tudni mi lehetne belőlük, a név választás az jó.
    Ahogy látom új arcok, ami fontos, hogy valahonnan innen kellene kezdeni, és jól folytatni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elkéstek. Jócskán. Szerintem meg a névválasztás sem az igazi. Most esetleg jó. És később? Ahogy változik a hatalmon lévők irányultsága, úgy változik az elégedetleneké is. Akkor, hol bent vagyok, hol kint? Az LMP kitűnő névválasztás volt és mégsem működik igazán! Kellenének új arcok, de nem a semmiből. Arra nincs idő, hogy a politika világától eddig igen távol lévők most megérkeznek s majd beletanulnak. Olyanok kellenének, kik eddig is politizáltak, nem idegen nekik, tudnak annyit hogy elvezessenek egy országot és tiszták. Vannak ilyenek? Persze lehet onnét is kezdeni és akkor ez a garnitúra úgy még vagy három ciklust lesz a nyakunkon.

      Törlés
  4. Valami oknál fogja a linkjeim nem visznek sehová, de gépeld be légyszíves a keresőbe, úgy biztosan megtalálod.

    VálaszTörlés
  5. Szia!
    Én naplónak fogom fel a blogot. Titkok és nem igazán fontos közlendők a világnak, és a több milliárd emberből ha rajtam kívül még egy elolvassa, akkor már jó.
    Jó, ha kidühöngöd magad. Az is jó, ha megmutatod, mi szép körülötted. Nekem is vannak korszakaim, amikor senki blográra rá sem nézek, aztán bepótolom, vagy csak az utolsó bejegyzést, vagy vakkantok egyet, még élek, és ez olyan, mint az öregek barátsága. Nem kell naponta lekezelni a szomszéddasl sem, ha meg mégis mindennap összefutok vele, hát többet tudok róla.
    De van olyan időszakom is, amikor percenként frissítem az oldalt, hogy a kutya nem néz rám.
    Kosztolányi írta meg valamikor milyen nehezen élte meg a levélre várakozás kínját. Naponta többször ment a postára. Éhes volt a körére. Ha neki szabad volt, nekünk is szabad.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Hanczur!
      Vannak rendszeresen visszahozott tárgykörök amikben nálam is mondhatni naplószerűnek tekinthető a blog, de zömében tán nem. Ezt meg kevéssé tekintem annak, itt nemigen tartok rendszerességet. A másikat meg azért nem tekintem igazán naplónak, mert a napjaimról nem rendszerességgel emlékezem meg, meg amúgy is vándorlok a témák közt és sokszor még az időben is, pedig sajnos nem vagyok időutazó. Mindegy!
      Igaz! Nekem is vannak olyan időszakaim, de nem arról beszéltem. Hidd el, tudom kik maradtak el a politika miatt, s kik másért. Persze tévedhetek is, de nem mindben. Nem várom én a "levelet", eszemben sincs. Vannak néhányan kik miatt bánkódnék ha elmaradnának, de amúgy nem rágom magam ezen. Biztosan van neked is Analytics vagy hasonló program telepítve a blogra. Én nagyon ritkán nézek bele. Van ahogy van! Vagyok ahogy vagyok! Megy ahogy megy!

      Törlés