Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2014. március 11., kedd

Alapkőletétel

Pártalapkő. Nem pár alapkő, hanem párt alapköve! A párt!
Ezennel bejelentem az új párt alapítását, kijelölöm az alapító okirat alapkő urna helyét -az okirat később kerül bele- egyben azt titkosítom az utókor számára hetedíziglen!
Tőlem számolva. ... Hogy miért? ... Elmagyarázom.
Természetesen én leszek a pártvezír. Naná! Megilletnek bizonyos előjogok. Úgy mint: én lophatok először a kasszából és a legtöbbet, továbbá a legtöbb alkalommal. Más is lophat. Ha nekem tejel. A százalék mértéke rugalmasan alakítható, általában tízed + inflációs ráta + megvesztegetési alap + elvárt ajándék. Ha nem tejel a delikvens, akkor jön a másik előjog.
Teljes vagyonelkobzás, javak testvéries felosztása köztem és a tagság közt. Nem egyenlő elosztás! Testvéries. Mellékbüntetésként a delikvens meggyalázása, becsületének elvétele, kaptárba juttatása, köcsögösítés és ami vele jár.
Apropó! Még nem is mondtam a párt nevét. Vasalt pöcsűek. Röviden VAPÖCS!
Nem, nem! Ez nem az a vasalás! Azt a puha pöcsűek teszik. Esetenként a fatökűek.
Ez nem vasalóval vasalt, hanem vas. Vasból való! Vasból származó! Vassal élő! Vassal bíró és erősített! Igazi nem nyereg alatt puhított, hanem nyeregben edzett jó magyar ... Ok. Érthető nem?
Vissza az alapkő urna titkosítására. Azért szükségeltetik, mert a későbbiekben oda szándékozom elásni a teljesen törvényesen gyarapodó vagyonom, a családi vagyont. A rohadt bankokra nem bízom. Gyémántba fektetek. Úgy számítok -ami még nem szúrhat szemet- az éves kereset háromszorosa megtakarításként. Szerény, nem? Ezzel szerintem bent leszek a top száz szerények listáján.
Az indulás lesz nehéz, de nem nagyon. Sajnos egy ciklust most elvesztegettem, de nem nagy baj. Ez a négy esztendő lesz az alapító mag összegyűjtése, rostálása, okiratok, szabályzók, bejegyzés és ami kell.
Oszt durr bele pöcsösök! Felmarkoljuk a jelöltenkénti 1 millát, ebből simán lehet venni választói jegyzékeket aláírással együtt. Kicsit még a jelölt is markolhat. Csak kicsit! Kampányra nem áldozunk belőle, lesz négy év a vasalt pöcsök köztudatba -és máshová- juttatására.
Második lépésben felmarjuk a 150 millát! Ebből veszünk számlákat az egyénenkénti millák elszámolásához, a többit lenyúljuk mert nem kell vele elszámolni. Na jó! Valamennyi kell a vesztegetésekre is. De nem mindegy? Megy amire megy, ha egyszer préda és a miénk!
Csak egyszer legyünk bent! A bejutás a tét, utána pedig a lé a tét!
Ezennel kinyilvánítom hát az alapítási szándékot és megkezdem a tagtoborzást. Ez egy igazán -nevében is hordozza- egy alulról szerveződő pártformáció lesz. Szigorúan az ősi hagyományok szem előtt tartásával, de a demokratikus értékrendek mentén. Nálunk bárkinek lehet egy jó ötlete, feltéve ha először nekem mondja el és vagy jóváhagyom és magaménak tudom, vagy jóváhagyom és visszaadom. Nálunk minden tag szavazata egynek számít, egészen 49 százalékig, az én szavazatom 51 százalékkal bír. Velem lehet vitázni, érvelni, meggyőzni, feltéve ha az utolsó szó az enyém a döntéssel együtt.
Nyitott vagyok mindenre, ami a párt és természetesen az én gyarapodásom eredményezi. Pénz, pénz, pénz! A pénz nem boldogít, de a hiánya sem.
Megnyugtatok minden háborgó lelkiismeretet. Ez egy kurva gazdag ország!
Amennyit itt az évszázadok során -és főleg az elmúlt félben- elloptak, az nem semmi!
Ha görbére kellene felrajzolni az elmúlt ötven év lenyúlásait, az egyre meredekebb.
Az elmúlt négy év meg már rohadt meredek! Nincs több idő! Amit ma nem lopunk el, azt ők ellopják holnap. Ennyit, egy formáció sem tudott és fog tudni lenyúlni! Mi sem!
Kampányszlogenünknek azt javaslom: lopjunk kevesebbet és a haza fényre derül!
Ennyit felvezetésként. A részleteket együtt. Nos?
Várom a tagjelöltek jelentkezését. Még nem is mondtam. Hölgyekét is!
Miért is ne? Nekik sem mindegy, hogy ....

  

5 megjegyzés:

  1. Ez rosszabb mint a vadkapitalizmus.

    VálaszTörlés
  2. Látom, valami amerikai ösztöndíjat kaptál. Nem félsz, hogy úgy tesznek veled, mit az osszámábinlódennel?
    Én inkább megyek földet túrni, mert azok a gyökerek nem mind mérgezők.
    Vagy csak gombát vacsoráztál teganap? :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tik-tek-tik-tek.
      -Ki kopog? A télapó?
      -Nem kérem! A tekapó.

      Törlés
  3. Ez már a Gäst-apó unokája lehet.

    VálaszTörlés