Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2014. március 1., szombat

Ha lejt a pálya

Nem állítok én semmit. Csak elgondolkodok és lejegyzem. Kipróbáltam valamit. Kipróbáltam, mert furdalt a kíváncsiság. Természetesen ez csak egy eset, tehát nem felmérés, nem szentírás.
Csak hát ...
Ez itt a képen egy jelöltállító ív, azért hívom fel a figyelmet, ha lenne még ki nem nézte meg a fotót.
Kitöltése pedig, az alábbiak szerint kell menjen ahhoz, hogy majd az ajánlást hitelesítsék is:

"A választópolgárnak az ajánláshoz fel kell tüntetnie nevét, személyi azonosítóját, lakcímét és anyja nevét, ezeket az adatokat a választópolgár megbízásából más is feltüntetheti a választópolgár helyett. Az érvényes ajánlásnak azonban elengedhetetlen feltétele, hogy a választópolgár személyesen írja alá az ívet. Egy választópolgár - a korábbi évek gyakorlatától eltérően - több, akár választókerülete összes jelöltjét támogathatja aláírásával, de egy jelöltet csak egy aláírással támogathat."

Nos! Vannak hírek, hogy igen magas a "visszavágott" ajánlások aránya, így aztán jócskán az ötszáz fölé kell gyűjteni. De miért is? ... Most akkor leírom az én esetem.

Érkezett a kormánypárti kopogtató ember, belém pedig egyből bebújt a kisördög.
Kérte a támogató aláírásom. Gondoltam, miért is ne?
Hisz Gelencsér Attila, már az első napon úgyis leadta a szükséges többszörösét, mostanság meg már tízezres nagyságrendű támogatottsággal döngeti a mellét!

Szépen beírtam a nevem, anyámét olvashatóan, lakcímem és aláírtam.
Szemük nem rebbent és nem is mondták, hogy kell a személyi szám is! Mint ahogy azt sem, a lakcímkártya adatainak megfelelően kell beírni az adatokat.
Ez utóbbit én is csak akkor tudtam meg, mikor érkezett egy nem kormánypárti kopogtató.

Ő aztán elmondta! Név olvashatóan, anyám neve olvashatóan, lakcím olvashatóan, szükséges a személyi szám és mindezen adatoknak meg kell egyezni a lakcímkártyámon lévőkkel.
Kíváncsiságból elővettem, nehogy véletlen is elírjam -bár tudom emlékezetből is a személyi számom- és ha már elől volt, ránéztem a másik oldalára is.
Akkor ért a meglepetés!
Eddig úgy tudtam, ( ...) a fsz. 1 alatt lakok. És nem!
Fsz. 1 a. alatt!  Földszint egy, kis a, és pont!

Fentiek után pár dolog, ami következtethető.
Érthető a sok visszavágott ajánlás. Ha vissza akarják vágni! Mert vajon minden szereplőnél vissza akarják? Élek a gyanúval ...!
Megindoklom. A nem kormánypárti jelölteknél tuti hogy visszavágják, ezért is magyarázza el a kopogtató ember igen konkrétan és alaposan a kitöltést.
Ők nem mennyiséget gyűjtenek, hanem érvényeset!
A kormánypárti aktivista pedig egyáltalán nem volt a magyarázat terén aktív. Sőt!
Igen nagyvonalúan hagyta, hogy vétsek egy szarvas hibát a személyi szám elhagyásával, és egészen véletlen még egyet a lakcímmel.
Joggal feltételezem, azért, mert ők a mennyiségre mennek!
Akár kihúzza a választási bizottság, akár jóindulatú lesz és meghagyja, az én ajánlásom is bent lesz GA következő melldöngető számsorában.
Tán nem túl merész, ha azt következtetem, meglehet, egy nem kormánypárti jelölt néhány ezer talpon maradt ajánlása sokkal több, mint a melldöngetők tízezernyi gyűjtése!

Akkor csak hajrá! Március háromig lehet. Aznap még lehet egy nagyot mellet döngetni!
Csak óvatosan! Nehogy behorpadjon, vagy kisebesedjen!

4 megjegyzés:

  1. Egy biztos, a mostani szavazásra nem lehet mondani, hogy igazságos, és erkölcsös lesz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez biztos! Egyetértek veled!
      "A választási szakértők azt jósolták, hogy Magyarországon a demokratikus ellenzék nem szerezhet parlamenti többséget, ha döntetlen eredményt ér el, vagy ha kicsivel előzi meg a Fideszt a szavazáson. A szövetséges ellenzéki pártoknak a Fidesznél legalább 6-8 százalékkal több szavazatot kell szerezniük ahhoz, hogy egyszerű parlamenti többséget szerezzenek, és ennek oka főként a választókerületek manipulált kijelölése. De nem ez az egyetlen Fidesz-barát eleme az új választási rendszernek."
      (http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/362393_scheppele_a_tobbseget_szupertobbsegge_nagyitja_fel)

      Törlés
  2. Ide is jött egy pár öreg hölgy.
    A történet úgy kezdődött, hogy én trónoltam, Nufi lement a kapuhoz, mert csengettek. Gondolm, ha megmonja a beszélőbe, miért van, simán elküldi, de nem jött vissza, hát dolgom végeztével utána mentem.
    Innentől már pimasz vénasszonynak éreztem, mert ott kötekedett, miért nem hallgatja meg, és miért nem írja alá az ívet.
    Ilyen rovat nincs, hogy nem javaslom, és kész.
    Ja, és én meg csak annyit mondtam, viszont látásra!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. No ez az! Ha eddig nem tudott meggyőzni egy egész szervezet és a becses vezérkara, akkor majd pont egy buzgó aktivista fog. :)

      Törlés