Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2015. március 20., péntek

A XXI. sz Mo-on

Szégyenlem leírni címnek, ezért olyasféle mint egy kód. Pedig erről van szó: a huszonegyedik század Magyarországon! Elképesztő!
Néha nagyon nem szeretem amikor igazam van, vagy amikor beletrafálok dolgokba s bejön egy s más jóslatom.

Bizonyára már kevesen emlékeztek a "Csőd" címet viselő írásomra, ott elmélkedtem a spórolás egynémely durva módján. S lőn! Begyűrűzött!
Többek közt írtam, hogy a kórházaknak kisállat (akvarista) kereskedésekben olcsóbb lenne megvenni a műanyag csöveket. S lőn!
Csak épp nem kisállat kereskedésben szerzik be, hanem mezőgazdasági szakboltban. Naná! Ha házi pálinkát fejteni jó, akkor az infúzió is átfolyik rajta.!
Meg oszt a barkácsáruházakban vett fúrógép, műtétekhez. Felteszem ha már ott kényszerülnek venni, akkor nem a nagy márkákat veszik. Innét már csak egy rossz lépés, majd ha csavarozni kell a törött lábam, akkor vinnem kell a saját fúrógépem is? Még szerencse hogy szenvedélyes horgász vagyok, tudok vinni magammal damilt is a sebet összefogni. Miért nem módosítják az eü-i doboz tartalmának összetételét?
Legyen benne egy akkus fúró feltöltve, szárakkal, kötszer, rozsdamentes csavarok, damil és legalább félliter ötvenfokos pálesz ha épp az érzéstelenítő is elfogyna.
No persze, a felreppent hír nem biztos hogy igaz! De! Miért is zörög a haraszt?
Mellesleg mondom, engem az MSZP szakpolitikusának elbagatellizálás felé húzó cáfolata nem tudott meggyőzni.
Más!
Most akkor volt felmérés a boltok vasárnapi bezárásának hatásaira avagy nem?
Mondhatnánk nem mindegy?
Meglehet a hatását tekintve -tíz vagy tizenötezer munkanélküli, 50 milliárd költségvetési kiesés- mondhatnánk mindegy. Hát nem!
Van itt még valami ami lényeg! Ha nem volt felmérve, akkor csak dilettáns barmok gyülekezete. Ámde ha volt -még ha csak fejben- és mégis ...?
Akkor nem csak dilettánsok, ámde cinikus, lelketlen gazemberek gyülekezete, megkockáztatom bűnösök!

1 megjegyzés: