Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2015. május 25., hétfő

Fideszes látás

Elolvastam Schenk János "Hallgatás magyar módra" címet viselő szokásos narancsízű írását s az jutott róla eszembe elsőnek, hogy a cím lehetne : Látásmód fideszes módra.
Nem szokatlan, sőt megszokott S-től a csőlátás, az elvakult narancs imádat, a fanatikus Fidesz szeretet és az ennek következményeként fellépő elfogultság, helyenként a seggnyalásig csúszó feltétlen odaadás.
Most épp azt kéri számon az ellenzéken, miért is nem vonulnak utcára s tiltakoznak Simon Gábor felmentése ellen? Hát miért nem? De miért nem mennek ki narancs színekben? Menjenek s tiltakozzanak!
Félreértés ne essék, egyáltalán nem tetszik Simon ügye, sem pedig az, ahogy intézik.
Viszont nem kell az álszent duma sem!
Nem kell, a mert visszafizette, akkor ... felemlegetése, mert akkor Schenk emlegesse fel Lázár ügyében is a visszafizette és akkor ... dumáját.
Nem kell a nem hajlandó közölni a lé származását duma sem. Schenktől nem!
Mert akkor kérdezze meg a szarházi, hogy Orbánnak honnét, Lázárnak honnét, Szíjártónak honnét, Rogánnak honnét, Kósának honnét, Mészáros Lőrincnek -a felcsúti gázszerelőnek- honnét, Habonynak -a munka és bevétel nélküli tanácsadónak- honnét van? Végtelenségig lehetne bővíteni a fideszes -vagy hozzájuk közeli- névsort, kikkel kapcsolatosan joggal merült fel a kérdés, honnét a picsából lettek egyik évről a másikra, vagy a semmiből milliomosok, vagy a milliomosból egycsapásra milliárdosok?
Ezek a nevek miért nem basszák Schenk csőrét?
Stimmt! Ezek nem mentik Simont. De nem ám! Csak ha már keressük a pénzek eredetét, akkor hát keressük.
De ne csak a vörös milliókat, hanem a narancs színű milliárdokat is!
De nem! Ezek az ügyek a seggnyalót nem érdeklik, helyette felhoz olyan volt, lassan már a múlt ködébe vesző és a kutyát sem érdeklő szoci ügyeket, amik s aki szereplők már igen rég nem tényezők.
Van pofája azt állítani, hogy az ellenzék szerint csak a Fidesznek vannak ügyei, holott épp ők azok, kik mindenféle ügyüket elkenetik a hűséges főügyész és a Schenkhez hasonlatos hűséges, talpnyaló bértollnokok segítségével.
Mindezeken túl, mintegy semmitérő írása megkoronázásaként, van képe sugalmazni, hogy mint a kormány, mint pedig a tömegek gyakorolhatnának nagyobb nyomást az ítélkezésre. Az baszna be! Az eddigi nyomásgyakorlás és kísérletek is sok!
Mert miféle ítélkezés az kérdi S-, hol a gyilkos nem azt kapja amit a többség -az általuk felheccelt többség- kíván, s miféle dolog az, hogy a tolvaj hallgathat?

Az afféle ítélkezés, hogy semmiféle módon nem kellene megpróbálni a résztvevőkre nyomást gyakorolni -még az ügyészekre sem-, nem kellene az egyszerű elméket felheccelni pillanatnyi szimpátia szerzés okán, és nem kell azon csodálkozni -mert az mindig is úgy volt a jogban-, hogy az elkövető nem köteles nyilatkozni.
(Ha a most szabadult biztonsági őr nem köteles dumálni az eldugott félmilliárdról -és ezt a Schenk félék nem emlegetik fel-, akkor miért is fáj annyira Simon hallgatása?)
Ja! Mert az nem vörös, mint Simon, ugye?
A Schenk féle beteges gondolkodás eredménye az lesz, hogy felmentés jár minden narancsosoknak -bármit s bármekkora összegben is-, de még a köztörvényeseket is megilleti a törvény biztosította jog -bármit és bármekkora összegben is-, csak épp az ellenzékieket nem illet meg más csak az előítélet?
Hát hulljon a forgács! De mindenünnen! (Újságírói forgács is!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése