Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2015. december 15., kedd

Antarktisz

Ez, ez, ez ... a szavam is elakad!
Pedig én nem először látom s volt szerencsém meghallgatni, magát megnevezni nem kívánó informátorom magyarázatát arról, ahol a kép készült s végül is ahonnét kiszivárogtatták.
Eleddig ez a leginkább ütős!
Nem is lehet hirtelen másként reagálni rá, mint, az ész áll meg! ... És áll!
"Mint Bálám szamara a hegyen!"
Bár ha jól belegondolok akkor a hasonlat kissé sánta, mert mint köztudott Bálám látó ember volt s a szamara meg akkor állt mikor gazdája szándéka szerint mennie kellett volna. Ezzel jelezvén Bálámnak, nem megyen tovább, mert többet lát s tud mint a látó ember!
A kép láttán pedig az ész azért áll, mert a szem lát, a látvány eljut a tekervényekbe csak épp nem tudja, mit is lát? Van látó ember csak elég tudás nincs, sem nála, sem pedig másnál. Nincs "szamara"!
De hát mi is lehet ez? Bizonyosnak megint csak az mondható, emberi kéz műve. Mostani mércével nézve is, hatalmas tudással bíró embereké.
Egy igen fejlett civilizáció hátrahagyott "emlékműve". Sokszor megnéztem s nekem úgy tűnik inkább valamiféle gigászi méretű ipari létesítmény semmint lakóövezeti besorolású.
Fantasztikus! Fantasztikus!
És ez, még a legenyhébb jelző. De mi van ha ...? Atya világ! ... Időt kérek! Időt!
Mi van ha nem is lakatlan? Mi van ha nem is elhagyott?
Egyelőre csak kérdések, csak kérdések, de a vastag jégréteg mindent elfed. Majdnem mindent. Azért ez a kép is előkerült. S így, még sokkal de sokkal gyanúsabb!
Az Antarktisz jege! "Az Antarktisz jege alatt egy hatalmas világkatasztrófa által elpusztított, fejlett civilizáció maradványai vannak. ... Onnét a kép.
No de! Mi van ha -mint már utaltam rá- nem teljesen elpusztított és még lakják. Hogy most létrehozói lakják s azért titkos, vagy újra betelepített és azért titkos? ... Jó kérdés!
Furcsa na! Igazán furcsa!
Mármint, hogy az egész földgolyót nagy ívben szarjuk le -akár szó szerint is vehető-, no de az Antarktiszt egyezmények tömkelege  s nagyhatalmak óvják!
Kiktől? Mitől?
Csak nem tőlünk, mezei kis porba fingóktól? Nehogy már, rövidke kis bolhaszaros életünk alatt kibonthassuk az igazságot?
Mit kell titkolni? Hogy esetleg nem első generáció ez az emberiség eme sárgolyón?
Vagy tán azt, hogy ama fejlett civilizáció nem emberi természetű?
Ha jól átgondoljuk ... háááát, van mit titkolni. Ütős mindegyik.

1513-ban Konstantinápolyban Piri Reis admirális keze alól kikerült egy térkép amit korábbi térképek adatait figyelembe véve rajzolt meg. Ezen a térképen rajta van Afrika nyugati partja és Dél-Amerika keleti partja, de ami igazán megdöbbentő, hogy az antarktiszi kontinens jég nélküli partvidéke is! Maud királynő földjének írja.
Az Antarktiszt csak 1818-ban fedezték fel, az elképesztő precizitással megrajzolt térképet pedig csak az 1950-es években mutatták be, akkor amikor a föld mélyére hatoló radartechnológia lehetővé tette a jégréteg alatti föld feltérképezését.
Akkor hát? Sem Piri admirális, sem az előtte hajózó térképrajzolásban is jártas tengeri medvék nem rendelkeztek lokátorokkal. Arról már ne is tegyünk említést, az elmúlt 15 millió évről nincs semmi, ami alátámasztaná a jég nélküli Antarktiszt.
Slussz! ... Akkor hát, mikor is és kik rajzolták azoknak a térképeknek az elődeit amelyeket aztán hozzáértő kezek másolgattak -évmilliókon keresztül- amelyek Piri pasa kezébe kerültek s amelyek alapján megrajzolta a partokat?
Csak nem itt, Maud királynő rejtélyes birodalmában?
Nem lepődnék meg, ha ennek a sztorinak ezzel nem lenne vége s esetleg újabb fotók, történetek, érdekességek másznának elő a messzi múltból. Új kérdésekkel!

2 megjegyzés:

  1. Azt a pár millió éves alaplapot a fényképen még Te használtad DOS alatt?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Majdnem. :) XP futkározott rajta. Szép nagy asztali gép volt. Kellett a hely! Hej, hej!

      Törlés