Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2015. december 11., péntek

Rejtély

Magát egyelőre megnevezni nem kívánó hírforrásunk, egy igen rejtélyes képpel és a hozzá kapcsolódó hírrel állított be a napokban.
A képen látható rejtélyes építmény helyének hollétét is titkolódzás övezi egyelőre.
Teljesen érthető a titkolódzás, mert egyedi formáját tekintve tán leginkább az azték piramisokhoz hasonlatos építmény, egészen szokatlan helyen került a kutatók látókörébe.
Az építmény, amennyiben nem csak vizuális tekintetében hasonlatos de egyéb egyedi mutatóiban is, úgymint építési és kivitelezési módjában hasonlatosságot mutat az azték piramisokkal, akkor fellelésének helyére is figyelemmel, alapjaiban rengetheti meg a tudományos világot.
Nem csak az érdemi kutatásokat, de még a megközelítését is erősen nehezíti, hogy egy része -gyaníthatóan nagy része- víz alatt s vélhetőleg vastag iszapréteg alatt van.
Ami most látható a dús növényzet takarása ellenére is, az a piramisokat hajazó építési jellegzetesség, oldalain a lépcsőszerű felfutással, a bejárati front mértani pontosságú tagoltsága, középütt a valószínűsíthető bejárattal. A feltételezett bejárattól kétoldalt két-két, magasságában, mélységében és a bejárattól való távolságában is hihetetlen pontossággal s kivitelezéssel elhelyezett  mélyedések a valamikori feltételezett szentély istenségeinek gigászi méretű szobrait rejthették. A kutatók erősen remélik, hogy azokat is meglelik az építmény előtt, mert talán nem eltűntek -feltételezett méretük miatt ez amúgy is nehezen elképzelhető-, csak kidőltek talapzatukról.
Ami a képen sajnos nemigen vehető ki, de a piramis mértanilag teljesen szabályos négyzet alapú tetején, annak mértani középpontjával egybeeső középponttal, egy szabályos kör van felfestve az idők során elhalványodott pirosas színnel.
Itt jegyzem meg, az azték piramisokat építőik anno vörösre festették.
Vajon ki állhatott a kör közepén? Pap? Áldozat? Csillagász? ... Naptemplom?
Ez csupán néhány kérdés az ezernyi megválaszolandó közül, amely válaszok mára már a történelem távoli homályába vésznek. Részben vagy egészében láthatatlan válaszok, de tán egyesek még láthatóvá tehetők. Ha új hírt kapok, hírül hozom.

2 megjegyzés:

  1. Egyik sem.
    Pataki Attila volt,és énekelte:
    "A kör közepén állok..."

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. No igen. Ennek a "tetején" akár Pataki Attila is énekelhetett. S még sokan mások.
      De hogy nem álltak ott, az hétszentség! :)

      Törlés