Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2015. december 4., péntek

Mire a siránkozás?

Azon gondolkodám, mégis mire föl a sok siránkozás?
Sír-rí a magyar, hogy így a kormány, meg úgy, most ezt tették, meg ezt nem, most ennyit vettek el és annyit nem adtak meg, hogy korruptak, zsebre dolgozók, hogy haveri klientúra, meg ellenőrizhetetlen vagyonosodás, hogy maffia kormány és így tovább ....
S kérdem én? Ki emeli meg legalább a szavát, ha már a valagát nem? Pont úgy viselkedik a társadalom nagy része, mint anno az átkosban. Ment a folyosói pletyi, de ha a főnök is előkerült akkor már inkább mindenki jó mélyen ....

"Ingatlanok nélkül csaknem 9 millió forint pénzügyi vagyonnal rendelkeznek a magyar családok átlagosan összegezték a kormányközeli statisztikusok ..." (van pofájuk ezt így közzétenni!)
Elfogynak az orvosok, szakképzett nővérek -van hol már el is fogytak- naponta három orvos, két szakápolót veszít el az egészségügy ... Már inkább fizetne a magyar, csak ellássák és ne az árokparton patkoljon majd el ha nincs szerencséje. Fizetne!
De a 300 sok volt anno ugye?
"A politika eszközévé válhat az ellenőrzés, és a bűnügyi eljárás megindítása gyorsan megtörheti a vizsgált adózókat. Meglepő dolgokat mondtak a szakértők a jövő évtől tervezett változtatásokról."
Csak épp kormányzati politikust, vagy épp kormányközeli személyt nem lehet vagyonosodási vizsgálatnak alávetni eddig sem, ezután meg pláne nem!
"közel már az idő, amikor nem csak szimbolikusan leszünk kizárva Európából, de újra sorompókkal is." (Orbán) -Természetesen! Ö nem tehet semmiről!
"Egy számítási módszertani módosítással a Központi Statisztikai Hivatal megfelezheti a Magyarországon élő szegények számát, ...."
Hányszor kell még bizonyítsák, pökhendi, cinikus, gátlástalan, arrogáns, jellemtelen leketlen szarháziak? (Tisztelet a kivételnek!)

Csak szemezgettem párat napjaink híreiből. S az eddigi hírek? A lenyúlások?
A megrövidítések? Akár ha jogban akár ha anyagiakban?
Nem volt elég látni amit egy ciklus alatt műveltek, hát  újra magunkra húztuk őket.
Rá is kapcsoltak rendesen!
Rohadtul unom már a felesleges siránkozást, nyivákolást, a panaszokat, a tehetetlen faszként ácsingózó ellenzéki mellébeszéléseket. Üres duma az, hogy mindenkinek meg van kötve a keze, hogy semmit nem lehet tenni, elérni két választás közt. Lehetne. Békésen, higgadtan, de kőkeményen s főleg következetesen. Minden demokráciában a választópolgárok nyomás alá tudják helyezni a kormányukat s eredményeket, engedményeket tudnak elérni, a kívánt irányba tudják terelni. Nálunk nem!
Én befejeztem. Nem kívánom tovább szaporítani a szájtépők táborát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése