Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2016. március 4., péntek

A könyv ...

Találtam egy könyvet.
Nem ma, még másodikán éjszaka.
Épp a nagyvárosi flasztert koptattuk az esőben, mikor észrevettem s még időben kimentettem a mély pocsolyából, mielőtt végleg belefullad.
Meglehetősen csapzott volt szegény.
Később még inkább az lett, mert mikor hazaértem vele, lezuhanyoztam. Muszáj volt róla leveretni a pocsolyavizet s a ráragadt apró homokot s egyebeket. Éjszaka szikkadt a radiátor csövén. Félig száradt csak, így aztán délelőtt, mikor volt pár lyukas órám, széthúztam a lapjait mielőtt összeszáradtak, ragadtak volna végérvényesen. Alig esett hibája, csak egyelőre olyan  kis borzas.
Hisz látszik a fotón. Közben átnéztem. Érdekes, annak ellenére, hogy én nem feszülök érte. Nem harckocsizó voltam s különösebben nem is vonzottak a páncélosok.
Ez alól a teknősbéka kivétel.
Azért érdekes,mert eredeti dokumentumok, leírások, rajzok, fotók gyűjtése.
Bíró Ádám - Sárhidai Gyula A Magyar Honvédség hazai gyártású páncélos harcjárművei 1914-1945
Mint az felvezetőben olvasható, több mint harminc esztendő kutató- és gyűjtőmunka eredménye a könyv. Rengeteg tudományos munka, hivatás iránti elkötelezettség a megázott, meggyűrődött lapokon.
Most, hogy a bejegyzés okán is, ismét átpörgettem, van még benne enyhe nedvesség, de összeragadt lap nincs. Nagy meló lesz laponként megvasalni.
Utána összepréselem s kész. Ahogy a kezelés után majd kinéz, úgy megy a polcra.
Úgy veszem, egy ismeretlen ajándéka a születésnapomra. Köszönettel, elfogadom.

4 megjegyzés:

  1. De azt nem tudtad, hogy egy szülinapi ajándékkal ilyen sokat kell dolgoznod....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mikor kint volt a vízből, már tudtam, én meg bent vagyok. :)

      Törlés
  2. Kicsit megkésve: Még nagyon sok boldog születésnapot kívánok Neked. Aki egy könyvért lehajol, ráadásul egy pocsolyából menti ki, az rossz ember nem lehet. (Némiképp áterőszakoltam egy másik mondást), de így is igaznak érzem. Szóval még sok szépet, és jót Neked!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Óóó! Nem vagy megkésve. Nagyon szépen köszönöm! Külön megtiszteltetés, hogy héthavi hallgatás után újra hallok felőled. Ezt is nagyon köszönöm s az elismerő módosított mondást is. :) Sok szépet s jót kívánok Neked, én is! :)

      Törlés