Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2017. szeptember 3., vasárnap

Mi a rosseb van itt?

Már ne is haragudjon senki, aki párhuzamot talál és ezért von is, a feltett kérdés és a valamikori elhíresült miniszterelnökünk, nem kevésbé elhíresült, s sokak által sértőnek talált kijelentése közt. De máshogy nem tudom kérdezni!
Pontosítom! Tudnám, de nem akarom másként!

Mi a rosseb van ebben a kúrva országban?

Most nagy meglepetéssel jövök, mert nem politikai témához kapcsolódik a kérdés. Kapcsolódhatna ahhoz is, fel is tehetném a tárgyban is, naponta vagy százszor, de most mégsem. Köztörvényes a tárgya a kérdésnek!
Tudom, tudom! A politika és a köztörvényes szorosan összefonódott mostanság. Helyesbítek. Nem csak mostanság, de mostanság, mostanra van csúcsra járatva!
A kérdés kiváltója viszont, csak s kizárólag köztörvényes!
Nézem a híradót ... Tudom! Úgy kell nekem! Miért nézem? ... Nem mondom meg!
Szóval. Nézem a híradót.
Jön a hír, hogy egy pitiáner pöcs, elemelt egy táskát, majd az abban talált kocsikulccsal addig mászkált a patkoló kocsik közt a központi zár nyitógombot nyomogatva, míg meg nem lett a párosítás. És az egészet felvette a közterületi kamera!
Mondják, mindjárt leadják! ... Mondom, mindjárt megnézem!
És tényleg leadják!
Az elkövető buráját szigorúan kikockázva! Kikockázva! Mondom na! Láttam!
Illetve nem láttam! Láttam a felvételt. Nem láttam a gazember pofáját!
Le föl flangált a kamera előtt mint egy primadonna, és ezek a faszok, az "Oszkár gyanús" alakítást simán kikockázták! Esküszöm ez ...
Szóval? Mi a rosseb van ebben a kúrva országban?
Ha én elmegyek egy tüntetésre, akkor engem minden faszkalap levideózhat, kamerázhat, beleértve a közterületi kamerákat, a magánkamerákat, a rendőrségét, a TEK-ét, meg a tökömét! És azokat a felvételeket le is adják szemrebbenés nélkül!
Én még nem láttam híradóban tüntetésről bejátszást kikockázott fejekkel!
Pedig hát ugye, elvileg azért demonstrálnánk -ha volna ilyen, de nemigen van- csendesen, mert békés és törvénytisztelő állampolgárok valánk.
Ez a mocskos kocsikupec meg egy kutya közönséges köztörvényes bűnöző!
Ja persze! Neki személyiségi jogai vannak! ... Neki!
Meg az a jó prostituált, hernyótalpas nénikétek, aki másodállásban hastáncos volt, de különben meg a sivatag szélén szopott minden arra tévedő karavánnal, akár egy sánta tevéért is, ha többet nem fizettek neki a hiányzó fogaira!

2 megjegyzés: