Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2017. november 16., csütörtök

Ez fejben hogy áll össze?

Van itt néhány sokat hangoztatott dolog, amit össze kellene rakni. De nem ám úgy összehányni! Hanem, hogy logikája legyen!
Választói gondolatmenetek következnek.

Először is. A többség kormányváltást akar!
(Ezt abban az esetben el kell fogadni, amennyiben szakítunk a kormánymatekkal, mely szerint a nyolcmillióból a másfél millió az kétharmad.)

Oszt tovább! Másodszor, harmadszor s így: .....
A kormányváltást akarók nagy részének semmiképp nem kell a jelenlegi kormánypárt, de a rendszerváltás óta kormányon lévő pártok meg pláne nem, a kicsik még úgyse mert esélytelenek, a cuki párt pláne nem mert hazudja a cukisodást, a kamupártok értelemszerűen nem. Összefogás kellene, de! De csak akkor, ha X nem fog össze Z-vel, Y nem fog össze G-vel. De G amúgy ki van zárva! J és K ne fogjon össze senkivel. Amúgy meg az összes párt felesleges, mindet meg kellene szüntetni és éljen a civil összefogás. De az a civil nem. Amaz kell! Amaz? Pláne! Jól néznénk ki! Ez kell! Ez? Pont ez? Kinek? ... Különben meg az összes párt húzzon a picsába ha arra sem képesek a győzelem érdekében, hogy legalább együttműködjenek!
Fogjon össze a baloldal a jobbal, de az a mocsok az nem lehet benne, ha kell akkor a szélsőjobbal is fogjanak össze, a középpel értelemszerűen! De ebből az összefogásból azért maradjon ki a Z mert ..., meg a K mert ..., az F meg nem kívánatos és különben is!

Az meg aztán, hogy az a fránya EU meg nyomul, diktálni akar, belepofáznak mindenbe. Számon kérnek, diktálnak, követelőznek, ellenőriznek! Hát hogy? Bele a belügyeinkbe? Idejönnek oszt lófaszt nem tudnak megállapítani? Most meg megint jönnének?
És felfüggesztik a támogatások folyósítását? Már épp ideje! Mert ezek a mocskos tolvajok úgyis hazahordják, szétosztják maguk közt, csurgatnak a haveroknak, elverik, eltapsolják, hiábavalóságokra költik. Épp ideje, hogy tegyenek valamit!

Majd ha nem dől az EU lé akkor bedől a kormány! Ezt kellett volna eddig is tenni.
Már korábban, már hamarább! Majd most kibújik a szög! Nem lesz mit lopni, nem lesz fejlesztés, nem lesz beruházás, nem lesz semmi! Mi lesz? Kormánybukta!

Elég! Elég Elég!

Ez fejben hogy áll össze? Hogy a tetves kúrva ..... áll össze?

Mert neked kedves választó, nem jó a kormány, nem jó az ellenzék, nem jó a civil, nem jó semmiféle összefogás, nem jó az EU, nem kell a pénze sem, de az sem jó ha nem küldi, nem jó ha beleszól dolgokba, viszont szorítsa meg a kormányt és váltsa le helyetted ugye? Mert neked nem jók a pártok, nem jó a választási rendszer, nem jó a választás ("menjen el a tököm"), nincs egy normális kihívó sem, nincs alternatíva, nincs program, nincs összefogás .... miért nincs?

Röviden! Neked semmi nem jó! Semmit nem teszel érte, ellene! Mástól vársz megoldást! De minek?

Ha helyetted kedves választó, valakik megbuktatják ezt a neked nem tetsző rendszert, akkor kit teszel a helyére, ha neked senki nem jó, senki nem oda való, senki nem becsületes? Hogy fog ez összeállni a valóságba, ha fejben sem?

4 megjegyzés:

  1. Hú de sok kérdőjel. Nem vagyok egy buta gyerek, de ahogy senki se, én se tudom a megoldást. A baj okát vissza tudom vezetni Ádám Éváig, vagyis a kezdetekig, de okosabb nem lennénk tőle.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nos igen! A kérdőjel valóban sok. Sajnos!

      Törlés
  2. Huh! Nem teszünk, mert nem tudunk. Karácsony Gergővel beszéltem pár szót aláírás gyűjtésnél: mi lesz? Nem tudunk tenni semmit. Többségben vannak. Ettől függetlenül erősen küzdenek a lehetőségeikkel. Minden párt. De azt gondolom most is a Fidesz győz, mert csal és utána pokoli ellenállás lesz! Hogyan? Azt nem tudom.
    Én is tehetetlennek érzem magam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem értek egyet. Tehetnénk és tudnánk!
      Ha egy párt nézi akkor többségben vannak. Ha azt nézzük kik akarnak kormányváltást akkor meg kisebbségben vannak.
      Az a baj, hogy minden párt egyedül küzd.

      Ha ezzel nem hagynak fel, akkor a választóknak kell cselekedni. Ésszel és átgondoltan.

      Igen. A Fidesz fog győzni, de koránt sem mindegy, hogy miként, mennyivel.
      Csalhat. Csalni vélhetőleg a külhoni szavazatokkal fog, de nem az a döntő. Azzal csak plusz egy vagy kettő legrosszabb esetben három mandátumot szerez listán.
      A választás utáni erőösszetétel az egyéni körzetekben dől el.

      Azt kell magyarázni, hogy listára mindenki szavazzon a szíve szerint, egyéni jelöltre pedig az esze után! .... Ez azt jelenti, hogy listán a kedvelt pártjára, egyéni jelöltnél pedig arra akit a leginkább esélyesnek tart a Fidesz jelöltjével szemben! ... Egyéni jelöltnél még véletlen se a párt szimpátia legyen a motiváció, hanem az ész. A hideg számítás! ...

      Másik amivel fel kellene hagyni a demokratikus oldal szavazóinak, az pedig az, hogy leszólják és temetik a saját oldaluk s eleve esélytelennek titulálják, eleve feltartott kézzel állnak ki.

      Nem!

      Ha jövőre a Fidesz még nem is legyőzhető, de megtörhető. Mert ők csak erőből képesek kormányozni, ha együttműködési kényszerük, kompromisszumkötési kényszerük lesz akkor megtörnek. Nincsenek hozzászokva a demokratikus, tárgyalásos kormányzáshoz.

      Törlés