Cím

"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír: arcán gördül végig minden, MIT A SZÍVE MÁR NEM BÍR...." /Annalíz küldte/
A képek nem feltétlen illeszthetőek az íráshoz. Vagy igen, vagy csak vannak. De akár így, akár úgy, az enyémek, mint ahogy a szöveg is.
Elviheted ha kell, nem bánom, csak ahol "leteszed" ott említsd meg, tőlem való!

Keresés ebben a blogban

2017. december 28., csütörtök

Ennyit érsz!

Íme, hát ennyit érsz! Vagy ennyit sem?
Nekik ennyit sem!

Mórocz Lajos nyá. vezérezredes 1948-ban vonult be katonának és 42 évig tartó hivatásos katonai szolgálata után, 1990-ben vonult nyugállományba.

Félve írom le, mert megerősítést nem találtam, de az a hír járja elhunyt. Hivatalosan még nem erősítették meg. Még nem. Lehet, nem is fogják.

Több mint 42 év fegyveres szolgálat, a négy tábornoki csillag -aminél többet elnyerni nem lehet- egy élet munkája ennyit ér. Nekik ennyit ér!
Nem az számít, hogy ki volt, miként szolgált, mit ért el? Az számít, hogy ki alatt?
Ha valakinek még voltak kétségei, hát íme a válasz. Ennyi érsz! Pontosabban ennyit sem! Ennyit sem, mert nála magasabb rendfokozata a hajdan volt s még élők közül nincs senkinek. Csak hogy tudd, ezek ennyire becsülnek, nekik ennyit (sem) érsz!
Elgondolkodhatsz. Persze csak akkor, ha még módod van rá!

Békés, boldog új esztendőt kívánok, erőben s egészségben!

3 megjegyzés:

  1. Józsikám! Ezt az állománykategóriát, korosztályt leírták! nulla az értékünk a szemükben!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fejben leírtak bennünket. Fejben. Az ő fejükben. De ez nagy hiba volt! Mert a hiba nem a mi fejünkben, nem bennünk van. A nulla stimmel, csak hát az ugye nem a mi értékünk. :)

      Törlés
  2. Dr. Mórocz Lajos nyá. vezérezredes 2017. december 17-én hunyt el. (a hír az Emlék és Kegyeleti oldal híre)

    VálaszTörlés